1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022
Versiune
Mobile
smecheria sau hotia
next [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 20:26
0/2
e ca semnatura aia electronica te costa 30-40 euro/an!!!
Soluția
Nyk1 [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 20:51
+3/5
Select * From tabel1
Full Join tabel2 On tabel1.id = tabel2.id

Și gata, bazele de date sunt interconectate, le aveți pe amândouă într-un singur tabel!

Puteți să mă plătiți acum, nu cer mult, doar 10.000 EUR pentru această soluție ingenioasă.
?
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 21:02
0/4
Adica mai putin ca un pachet de tigari? Da, mare cheltuiala.

Cand compari cu comisioanele lunare la banca sau chiar alte cheltuieli, mai ales ca s-au scumpit acum preturile cam la tot, 15 lei e cam subtire.

15 lei e cea mai scurta cursa cu Uber din centru pana intr-un cartier cand nu e ora de varf. 15 lei e o cafea de marca la Origo sau Gloria Jeans. Sau un ecler la French Revolution pentru cand vrei sa te tratezi.

Pot continua. Dar cred ca e mai simplu sa nu ne victimizam, ce zici? Cine nu vrea, e liber sa stea la coada cu dosarul cu sina, foi in trixemplar scrise cu pix albastru si cu stampila de la notar ca-s conform cu originalul si multi nervi cand iti vine randul la ghiseu si gigel sau gigica de acolo se duce la tigara si cafea ca e pauza.

Culmea ca la cheltuieli inutile cum sunt panselute, borduri si alte prostii, nu prea sariti, dar cand e ceva care ne apropie de anii 2000 (nu 2021, macar 2000), tot nu e bine.
CI cu cip
Timbuku [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 21:57
+3/3
Cred ca sunt mai multe pachete de tigari.

Problema mea nu este neaparat costul anual (desi ma enerveaza ca un CI este valabil 10 ani, dar eu trebuie sa-mi iau certificat din 3 in 3 ani), ci faptul ca statul roman face treburile pe jumatate.

Noile carti de identitate cu cip (care sunt in teste la Cluj) cica vor contine un certificat digital cu care ne vom putea loga in aceste super-sisteme guvernamentale, dar pentru a putea semna documente tot trebuie sa achizitionam semnatura aia de mai sus de la un furnizor privat.

Pe cip este loc pentru un certificat de semnatura electronica, dar statul roman a decis ca trebuie sa mai facem un drum sa mai platim niste bani anual la un privat pentru a incarca respectivul certificat cand putea foarte simplu sa emita, la cerere, fara cost suplimentare certificatul
simplu?
sitizan [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 22:23
+3/3
Codul (ca or fi niste comenzi SQL, ca or fi aplicatii mai elaborate) e cea mai mica problema. Marea problema e sa se clinteasca Administratia si angajatii si chiar sa vrea sa puna lucrurile cap la cap. Cu riscul ca multi plimbatori de hartie sa ramana fara obiectul "muncii"...
Si in plus peste ce a zis sitizan
imi_pasa_de_romania [utilizator], Miercuri, 24 noiembrie 2021, 23:39
+2/2
Au mai fost tentative, vezi cardul de sanatate. Nu teoria a cum trebuie implementat e problema, ci modalitatea. Pentru ca daca avem air un sistem care merge doar 50% din timp, e grav.

Hai inca un trivia. Intrati pe metrorex.ro. 1/40 incercari merge, in rest da eroare. Si ca asta mai sunt si alte site-uri de stat.

Toate implementate la misto si care probabil ruleaza pe un 486

Si pe langa cat de prost ar putea fi implementate, mai au si preturi umflate. Pai la mine la firma unde lucrez orice proiect ca e facut cu un furnizor mai simplu, fie ca e cu IBM nu a depasit milionul de EUR, iar proiectele nu sunt sa legi 2 tabele. Iar termenele nu depasesc 2 ani, iar asta la cele mari, ca la majoritatea proiectelor e termen de 7-8 luni. Inclusiv upgrade-uri.

La stat vad ca cele mai banale proiiecte cu care se ladua nu sunt sub 10 milioane de euro. Iar durata e intre 3 ani si infinit.
comenteaza