1 € 1 USD 4,3767duminică 05 dec 2021
Versiune
Mobile
..
ak33 [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 11:21
+5/9
"Forta privata" de parca nu se stie ca in soatele grupuli wagner e fapt rusia si ca nu e chiar asa denprivat.
Cat despre desculți la fel ca si afganii au avut destul timp sa isi instruiască o armata capabila sa faca fata atacurule. Astia pur si simplu nu vor.
Wagner
Dogul [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 11:30
+2/8
O fi contactat compania Wagner, mizeria aia a lui Putler care a făcut dezastru printre civili in Siria.
Wooow
Costi888 [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 13:46
-4/6
Serios? Toate tarile cu “ambitii” sprijina “companii” private de acest gen.
Are si Macron un "Afganistan" al sau, ca Biden
animatron [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 14:26
+2/6
"..a pus Mali în faţa faptului împlinit şi a lăsat-o în aer,.."
"lipsa de consultare şi de coordonare"..

Franta s-a retras din Mali dupa modelul american "de succes" (asa a spus Biden, ca operatiunea sa de retragere a fost "un mare succes"!), fara sa anunte din timp, fara coordonare cu "aliatul" local (guvernul malian) si abandonand acolo pe cei care au ajutat fortele militare franceze in lupta cu jihadistii.

Zeci de soldati francezi ucisi, sute de raniti, sute de milioane de euro cheltuiti, fara efect prea mare asupra jihadistilor si cu un guvern malian "lasat in aer" !

De ce s-a speriat Macron? De ce nu a mentinut forte speciale in acea zona subsahariana, fost colonie, din Africa? Cui ii foloseste retragerea franceza ?
Se "reorienteaza" Franta, strategic, catre alte zone decat Africa, spre Oceanul Indian si Pacific (vezi recenta intelegere cu guvernul nationalist din India) ?

Nu stim ce informatii i-au parvenit presedintelui progresist francez sau ce semnale din partea altor state interesate de Africa.
Cert este ca la fel cum China umple golul din Afganistan, Rusia va umple golul din Mali (fie si sub o forma militara "privata").

Macron tocmai a incasat "esecul secolului", o umilinta extrema, din partea USA-UK-Australia, mai ales ca negocierile pt vanzarea submarinelor, incepute in 2016, s-au desfasurat sub mandatul sau de presedinte.

Ce s-a intamplat intre Franta, de o parte, si UK-USA de alta parte, arata si nivelul de "incredere" in interiorul NATO intre acesti aliati de baza.

Acum observam ca aliati ai nostri din UE si NATO, in speta Franta, pierd si in Africa la capitolul imagine si incredere (in angajamente), de parca nu era de ajuns dezastrul retragerii afgane "organizate" de Biden.
...
ak33 [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 16:48
-2/2
Asta e comparație de doi lei.
comenteaza