1 € 1 USD 4,1999miercuri 22 sep 2021
Versiune
Mobile
serios cu piata imobiliara?
calincash [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:26
+5/5
legat de scumpirile pe piata imobiliara, am impresia ca s-a pus lupul paznic la oi: ne zice ca sa luam acum ca se scumpesc, poate vor creste o perioada dar Romania nu mai are 22 de milioane de locuitori, un apartament in Cj ( cartiere vechi) sau Bucuresti de 2 camere la 100 000 euro( cam 40 sau 50k in Floresti sau alaturi) e cu mult peste valoarea sa reala, iar cand ai si 2 copii, 2 camere pt 4 persoane e cam micut. La 50 000 de euro in alte tari iei ceva mai mare, anul asta in Gandia( statiune turistica in comunitatea Valenciana), Spania era de vanzare la banii astia 4 dormitoare plus salon, 2 bai si balcon, gen 90 sau 100 de metri patrati ( verificatia pe idealista punct com). Se prezinta treburile doar din perspectiva care convine vanzatorilor din cate observ si parca e cam multa insistenta pe a lua acum, intrebarea ar fi de ce se insista atat? Exemplul dat mai sus e doar unul, dar sunt si alte tari unde intr-o localitate mai mica ai tot ce e necesar pt trai decent( scoala, gradinita, farmacie, supermarket, dispensar), unde ai gasi si de munca, unde in 15 minute pe jos ai ajuns la orice institutie.
Tortura era deja interzisa din 1776, iar iobagia
D-or [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:27
+2/4
Imparateasa Maria Tereza interzisese tortura in intregul imperiu din 1776, iar fiul ei, Iosif al II-lea, a desfiintat iobagia intre anii 1780-1790. In 1784 a dat un ordin ca iobagii care se inroleaza in armata isi elibereaza familiile si devin proprietari pe case si paminturi.

Samuel von Brukhental a fost guvernatorul Transilvaniei intre 1777 si 1787. El a anulat ordinul imparatului, ceea ce a dus la pornirea rascoalei, initial, in numele imparatului.

El nu avea dreptul nici sa anuleze ordinul, nici sa-i tortureze pe Horia si Closca. Din acest motiv a cazut in dizgratia imparatului si schimbat.

E adevarat ca iubea arta, dar pe acest criteriu ar trebui sa ridicam statui si altor personalitati istorice.
baronul din sibiu
dejanes [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 9:57
0/2
Cata ipocrizie poate sa zaca in poporul roman, mai rar.
Deci Samuel von Bruckenthal este ”controversat” pentru că a reprimat rascoala taraneasca si a tras pe roata pe cei trei conducatori ai acesteia (cu toate că nu există nicio marturie istorica conform careia el ar fi dat ordinul sa fie torturati).
Pai atunci ce sa mai spunem despre conducatorii tarii romanesti din 1907 (cu vreo 150 de ani mai luminati), care au desfasurat o reprimare absolut violenta impotriva taranilor romani. Si nu au fost trasi pe roata trei oameni, ci a fost rase sate intregi, numarul celor omorati fara judecata nefiind stabilit niciodata (gropi comune etc) dar unii istorici estimeaza si 10.000 de morti. Carol I are statuie in centrul Bucurestiul și este văzut de romani ca fiind cel mai mare conducator din istorie.
Standard dublu? Nu, doar ipocrizie patriotarda.
Bruckenthal
..13 [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:46
+1/1
ne arunca pe un teren minat.

daca ar fi trait astazi si ar fi facut o cam ceea ce face Boromir acum ar fi ajuns pe mana DNA-ului? intreb si eu pentru un prieten.

Dupa ce am vazut muzeul, m-am plimbat pe acolo zau ca inclin sa cred ca Bruckenthal ar fi fost luat de DNA. No offence. Logical!
am scapat, cei care am scapat,
..13 [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 10:49
0/0
de pandemie si de costurile ei si dam de tat-su - efectele postpandemice, cresteri de preturi, cresterea datoriei publice, dezechilibre economice si mai stiu eu ce urmeaza???


ramane cum se stabilise anterior: scapa cine poate!
Hai sanatate si putere de munca ca belele tot ne ajung si nu se mai termina!.
Exact
PowerIon [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:21
+2/2
Scumpirile le anunta rechinii imobiliari care vad ca nu se mai cumpara.
Pt.iEi
__Constantin__ [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:24
+1/1
iEi si-au recuperat mostenirea istorica cu 'mnealui aflat vremelnic la conducerea tarii tot dintr-ai lor. Pe acea vreme nativii aveau trotuare separate, nu intrau in burg noaptea si locuiau la marginea periferiei oraselor (precum minoritarii de astazi in sud) etc.. In alte parti s-au dat jos statui pentru raul pe care unii aflati la carma atunci i-au maltratat pe nativi. Istoria se repeta daca nu se tine minte.
Precizare
dejanes [utilizator], Miercuri, 15 septembrie 2021, 11:56
0/0
Și prin cele scrise nu am vrut să susțin că Regele Carol I nu își merită statuia, ci doar să spun că ar trebui ca lucrurile să fie privite prin prisma vremurilor.

Dacă s-au pus în balanță realizările baronului și a dat cu plus atunci acesta își merită statuia.
De asemenea e greu de înțeles de ce se dă o tentă națională asupra oricărui lucru pe care l-au făcut românii în Ardeal. Contrar credinței de la sud de Carpați, românii din Ardeal nu au așteptat înfrigurați 900 de ani să se unească cu ceilalți români.
Au fost și vremuri foarte grele pentru românii de rând din principatele Moldovei și Țării Românești, vremuri în care românii ardeleni au trăit mai bine.

Răscoala lui Horea Cloșca și Crișan a fost o răscoală a țărănimii din Ardeal, iobagi români, sași și unguri participând la ea. Nu a fost o luptă români vs. unguri/sași sau mai știu eu ce năzbâtii se mai inventează acum, ci o luptă a țăranilor de toate naționalitățile prezente în Ardeal pentru a scăpa de statutul de ”șerb”.
comenteaza