1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021
Versiune
Mobile
Acest...
Andreas1256 [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 22:14
+13/37
...taliban al activismului de mediu, Paun.
Lol
mitg [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 22:18
+12/20
Multumim pa.
Tradus
Vaka [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 22:40
+21/45
OUG-ul aprobat de Guvern va duce la SALVAREA imediata a sute de OAMENI nevinovati
Dl CATU Ministrul Mediului TREBUIA DEMIS
Gargara3 [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 22:48
-16/42
S-a dat liber la vanatoarea de trofee de urs organizata de primari localitatilor unde coboara ursii. Acesta OUG nu va opri ursii sa vina in localitati, ci ii va imbogatii pe primarii acestora care sunt complici la taierile masive ale padurilor ce distrug habitatul ursilor si-i gonesc spre localitati
Săriți pe
Observatory [utilizator], Miercuri, 21 iulie 2021, 23:12
-8/18
ursi , pardon, guvern, ei sunt vinovați și nu au fost votați de noi, urșii au votat
Asa este !
danmarian [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 1:20
-7/13
Sar tovarasii secui si ungurasii vor face BUNE AFACERI cu pielea ursului ! Sa ne fie clar ! Toata afacerea PUTE ; este initiata si BINE organizata in secuime ! Tor acolo vor merge si paralele ce vor rezulta ! Sa nu uitam ca tot in secuime s-au initiat si dezvoltat MARILE AFACERI cu TAIEI MASIVE DE PADURI - Taieri legale si mai alesA ILEGALE L-a pedepsit Dumnezeu pe banditul Verestoy Attyla - dar statul roman a inghitit rahatul - Si banii di furaciuni s-au "deplasat" .... oare pe la Budapesta - unde da raportul UDMR si "menistru' mediului stricat" ?
hei
john70 [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 1:21
+12/28
Ar mai trebui o OUG care sa prevada ca toate ONG-urile din Romania nu trebuie sa aiba mai mult de 50% finantare din strainatate si trebuie sa faca un audit financiar anual. Sa vezi ce se termina cu aberatiile astea si multe altele
Curatenia
NituCt [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 2:49
-8/10
Gandeste-te ca animalele sunt printre noi ; pardon, animalele cu pretentie de "oameni" ce ti-au dat minus.
Nu poti construi o societate cu astfel de specimene ; e timpul sa incepem curatenia.
părere
Arl [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 7:02
+7/15
Ca și în cazul câinilor vagabonzi, pentru acești activiști de mediu viețile umane pierdute nu sunt decât niște simple numere. Nu se încurcă ei în detalii minore...
urs vinovat
piticu_enigmatic [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 7:45
+3/13
si urs nevinovat de unde e asta bre? Ursu e urs si punct. Ar putea fi relocati sau creata o zona ca avem destule unde sa-i duca pe toti sau sa-i mute in alte tari de ce sa-i omoare? Sau sa creeze zone unde sa le puna mancare desi nici asta nu garanteaza ca nu vor mai aparea in sate ca s-au invatat cu papa bun nu mai mananca orice.
In curind.....
mike123 [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 8:03
-9/11
Va fi extinsa si la oameni!
Dar mai intai Guvernul vrea sa falimenteze romanii, sa le ia banii si dupe.....
Solutie
independentu [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 8:57
+9/15
Ar fi fost mult mai bine ca fiecare urs care intra intr-o localitate sa fie capturat si donat lui Agent Green, sa-i ingrijeasca el, pe cheltuiala lui, in curtea lui.
Sunt curios sa vedem ce mai zice dupa prima mie de ursi dobandita.
Super! Cum rămâne cu printul?
delavrancea [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 9:12
-5/9
Sau asta e ca o justificare...tre sa fie important omu' asta.
daca pana si partidul vanatorilor PSD
Coresponedntu [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 9:52
-7/9
a luat pozitie impotriva legislatiei, asta spune multe. Legea e prost facuta si va permite abuzuri care vor conduce iremediabil la eliminarea speciei si deteriorarea echilibrului natural. Fauna era ultima reduta a Romaniei si ultima comoara a acestei tari care nu a fost cucerita de straini, dupa petrol, gaze, terenuri agricole, paduri, resurse minerale samd.
Legislatia a fost facuta la presiunea "omuletilor verzi" din Secuime si a lobby ului strain, in special austriac, care vede din Romania o colonie si o sursa de materii prime, cum este masa lemnoasa, care nu este exploatata nemilos la ei. Sau parc de distractii pentru vanatorii austrieci, elvetieni etc.
De ce nu au avut curajul sa realizeze, inaintea adoptarii legii, o numaratoare a ursilor ?
De ce nu interzic vanatoarea de trofee ?
Ok, interzicem prima data vanatoarea de trofee, dupa care dam si o lege de interventie pentru asa zisii ursi periculosi ?
Interesele sunt foarte mari, au inceput prima data campania de presa pentru demonizarea ursilor, cu reportaje cu ursi in localitati. Pai ursii coborau in localitati dintotdeauna. Locuiesc in Predeal, am copilarit la munte, am fost spre regretul meu si gonaci la vanatori, nu am observat o prezenta mai frecventa a ursilor in oras, dimpotriva, si vin tot mai multi pui singuri.
Deci nu au numarat ursii, nu au luat masuri de preventie, totul se face pentru a fi satisfacuti "omuletii verzi" din secuime unde tot la 3 case e "o pusca si o curea lata".
In acelasi timp ministrul mediului (mai bine zis al gunoaielor, poluarii, vanatorilor si taietorilor de lemne) nu se ocupa de ceea ce ar trebui sa il preocupe conform fisei postului, respectiv problema poluarii , a gunoaielor, absenta reciclarii, protectia florei si faunei, a padurilor.
Acest Tanczos Barna face totul pe dos, parca e numit de Budapesta sa saboteze aceasta tara. Sa distruga tot ce are mai frumos , natura pura , unica in Europa. Iar romanii si partenerii lui de coalitie de la guvernare nu fac nimic.
printul si omuletii verzi
Coresponedntu [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 9:55
-5/5
din secuime au castigat pentru moment batalia cu ursii si cum oamenii normali la cap.
au tot dreptul
jescu [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 10:02
+4/8
Mie mi se pare corect ca daca intr-o zona este petrol acea comunitate sa castige de pe urma petrolului. Daca in acea zona este carbune la fel. Daca este padure sau trofee de urs de ce nu ? atat timp ca se exploateaza decent acea resursa. Nu mi se pare corect ca orice castig dintr-o resursa sa ajunga la bugetul central si nimic la bugetul local si la comunitate. Intradevar nu trebuie taiere masiva, sa dea toata padurea jos(pentru asta puscarie), dar sa o exploateze da.
plus
martel55 [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 10:28
+9/11
la pierderi finanmiciare pentru ong-ul respectivului...asa cum s-a intampla si cu problema cainilor, pe toti activistii ii preocupa pierderea banilor, xca daca se rezolva problema isi pierd obiectul muncii si nu mai sunt interesanti pentru ifnantatori...la cat a crescut populatia d eursi in ultimii 5 ani, ar fi putin ca doar cateva sute sa fie recoltati
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Joi, 22 iulie 2021, 11:14
+6/10
Dupa primii 10
Gigel cu elefantii [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 11:49
+5/7
Problemele incep cu primul, devin nasoale la vreo 5 ursachi. Daca n-ai teren unde sa-i tii, numai te legi la cap. Dar ce se intampla cand si terenul devine suprapopulat? Ca ursul nu e chiar un animal social.

Problema ursilor e ca o bomba atomica la care s-a initiat explozia. Nu se stie cand va bubui, dar va fi curand. Si atunci tot vor trebui luate masuri. Atunci de ce sa astepti pana e prea tarziu si sa numeri oameni morti?
"eliminarea speciei"?
AliKimiku [utilizator], Joi, 22 iulie 2021, 19:11
+1/1
si deteriorarea echilibrului natural?
Mai omule, cand ursul face echilibru natural pe baza porcului vecinei si vacii mele atunci ma scuzi, nu elimin specia ci elimin animalul!
Mai ales cand ursul tinde sa echilibreze natura prin atac la oameni!
Ursii nu coborau dintotdeauna in localitati, poate pe Valea Prahovei care a fost urbanizata de mai multa vreme. Acum coboara in zone la 700-800 metri altitudine si mai jos.
comenteaza