1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021
Versiune
Mobile
Loooool
mitg [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 23:05
+21/33
Ce identitate mai scarbelor, cea a cecereului scarbos populat de toti tampitii?

Cecere ar trebui dizolvata si toti fostii magistrati trimisi la galere prin referendum.
CCR demisia !
Idealistu [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 23:30
+21/31
N-o mai lalaiti ! Dati-va demisia ca sunteti prieteni cu infractori. Si luati si pe prietenii de la CSM si CAB cu voi.
CCR e astazi condus de PSD deci nu conteaza
Gryphus [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 23:31
+20/32
orice spune CCR astazi e de fapt vocea PSD.

Sectia Speciala trebuie desfiintata urgent, cu conteaza parerea PSD
Aoleu
Akylas [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 23:41
+13/25
Aceste fosile comuniste sfideaza legile si angajamentele Romaniei nestingheriti de nimeni. A venit vremea ca guvernul sa-i demita si sa se aleaga (de catre popor) o noua curte, cu judecatori integri si neafiliati politic !!!
////
GemstonesPig [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 23:45
+14/28
7 stafii stacojii inca nu au aflat ca au murit juridic si sunt doar biete spectre ale vremurilor apuse.
Pff
Tony_K [utilizator], Miercuri, 16 iunie 2021, 23:50
+11/25
Mai scarba de asemenea putregaiuri de oameni e mai greu sa se intample.
dictatura CCR
VaseaV [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 0:36
+13/19
La momentul cand a fost creata constitutia Romaniei si pare ca este cea mai proasta constitutie de pana acum, nu s-a luat in considerare ca CCR o sa isi aroge puteri mai mari decat ii confera constitutia, fiind posibil foarte greu sa combati curtea. Niciodata nu s-a avut in vedere ca CCR sa se comporte ca ICCJ sau ca o instanta de judecata. Dar cum, din punctul politicienilor de la CCR care se cred judecatori, ei pot face orice si este foarte greu in repari stricaciunile lor in contengios. Problemele pe care le face CCR sunt foarte mari. CCR cu buna stiinta incalca tratatele internationale semnate de Romania... ce o sa se intample ? ramane de vazut. Sper ca cei cu care am semnat tratatele sa fie blanzi cu noi pana relicvele comuniste din fruntea CCR-ului, slugile intereselor personal vor disparea ori pana cand reforma CCR se va aplica.
Reforma CCR o sa fie foarte greu de facut pentru ca pana la urma constitutionalitatea si limitele legilor pe care le poate da parlamentul va trebui in final sa treaca ce filtrul de constitutionalitate de la CCR. Si cum credeti voi ce acesti ipocriti vor judecat legea altfel decat in interesul lor si a mafiotilor pe care i-a sustitnut. Nu prea vad o iesire curand din aceasta ipostaza, nici macar cu schimbarea constutuiei, care btw limitele modificarii constitutiei tot prin filtrul constitutional al CCR-ului trece.
Oare ce o sa fie ? aveti idee ?
off
cucuveauamov [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 1:00
0/4
inca o data #rezistentii s-au facut de ras
baahahahaa
mache [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 1:20
0/4
ce justificari demne de manuale de gimnaziu comunist...
Doctrine legale
Setalcott [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 4:48
+2/2
Dacă pornesc de la doctrina larg acceptata a guvernării și deliberarii prin specialiști și știință, nu pot decât sa fiu în asentimentul celorlalți comentatori. Răspunsurile la orice întrebare e în posesia specialistilor. Atunci de unde varietate în legislatie și în interpretare cazuistica?
De exemplu, dacă specilistii ai mai mari în drept sunt de părere ca definiția căsătoriei e discriminatorie, cum se poate ca într-un stat sa ai "căsătorii homosexuale" și în altul nu?
Doar o problema: tehnocratia și scientismul sunt în contradicție cu democratia. Daca orice decizie are o soluție optima determinata de știință și specialiști, ce mai rămâne pentru omul de rad sa decidă prin alegeri?
Invocarea inexistenței
Spiky [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 6:50
+2/4
"conceptul de 'identitate constituţională naţională'" sublim dar lipsind cu desăvârșire
autojustiție
clencix [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 6:58
+2/6
Animalul CCR și-a decis suveranitatea proprie. Este elementar juridic: deciziile asupra sieși însăși a se lăsa altora.
unde scrie asta?
mongolul [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 8:03
+3/5
aratati legea! iar legiferati voi? nu aveti voie!
Daca cititi Constitutia Romaniei, veti vedea ca exista OBLIGATIA constitutionala sa treceti peste legile interne, in aplicarea legilor uniunii. Si sa aliniati legile noastre, la valorile UE. Altfel, sunteti anticonstitutionali.
Voi incalcati legea!
Jos pălăria: CCR cea mai buna din lume e!!!
ofCAER [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 8:28
+1/5
La sofisme.
E interesant că conceptul ăsta tare „identitate constituțională națională”, invocat în stilul Dragnea-PSD, nu este pomenit în opinia separată (care mai are un defect: nu-i sofism).
Și mai interesant e că CCR Dorneanu & șleahta și-a pregătit terenu’ încă din 12 aprilie 2019, cînd a organizat (unde altundeva decît la palatu’ parlamentului PSD) conferința internațională cu tema... „Identitatea constituțională națională în contextul dreptului european”! Cică cuvîntările toate fost-au adunate într-un volum - se găsește cineva deștept să găsească volumul? Că poate ne-o intra conceptu-n cap și nouă.
Adică legea se respecta doar dacă
mr_mojo [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 8:57
+1/5
ne convine noua sau dacă vrem noi, KKR-u’.
Eu zic să dispară ăștia că sunt un fel de stat în stat.
NU
sorance2000 [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 9:06
+1/5
o mai lalaiti. Ne doare in cot daca infiintarea ei a fost nu constitutionala. E o problema falsa. Si desfiintarea ei tot constitutionala e. Desfiintati SECTIA.
Control "ultra vires"-CC germana a decis la fel
animatron [utilizator], Joi, 17 iunie 2021, 10:56
+1/5
E ridicol sa fie totul politizat, aici e vorba de principii de drept aflate la baza functionarii unui stat de drept, ori toti condamna de zor CCR sunt aceiasi care ies in strada daca e atacat "statul de drept".

Nu se pune problema de "comunisme", ci de felul in care dreptul european e transpus in cel national, dupa proceduri acceptate print Tratate, nu dupa cum vrea muschiul unui de pe la o Judecatorie oarecare.

Exista foarte multa rea vointa (la unii e doar prostie si ignoranta) in aprecierea deciziei CCR si asta pentru ca nu sunt explicate clar problemele care pot aparea si pe care CCR le aminteste in motivare.

Pe 5 mai 2020, Curtea Constitutionala de la Karlsruhe a lansat si ea genul asta de "bomba" pentru comentaci si ignoranti, spre deliciul presei si spre stupoarea politicienilor care se credeau probabil foarte isteti.

OK, vrei federalism european si nu te intereseaza legile nationale, atunci e simplu, trebuie sa votezi cu orice partid care propune desfiintarea tarii sau a parlamentului national sau a statului de drept, pt ca doar asa se va putea.

Franta si Olanda au facut referendumuri in sens federalist european in deceniul 2001-2010 si au incasat-o dur de la populatie, au fost respinse, asa ca acum socialist-liberalii incearca sa evite sa mai discute cu poporul.

Romania poate organiza referendum de modificare a Constitutiei, daca exista vointa politica, iar populatia va vota daca vrea ca UE sa decida valabilitatea legilor in Romania.

Pentru ca Tratatele europene nu prevad asa ceva, CC a Germaniei a spus-o raspicat:
UE nu are drept local sa treaca peste legi nationale, decizii ale parlamentelor nationale sau constitutii nationale.

De aia e necesar ca orice acord UE sa fie "ratificat" de parlamente nationale si nu trece pur si simplu intr-un sac pe la posta ca un buletin de vot pt Biden.

UE nu e "stat federal", nu exista nici o baza legala suficienta pentru ca o instanta nationala sa decida de capul ei ce legi vrea sa aplice, ale tarii sau ale UE.
comenteaza