1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021
Versiune
Mobile
A propos de caloriii...
BEDE [utilizator], Marţi, 8 iunie 2021, 12:03
-1/3
În fizică există unitatea calorie pentru energie, o unitate care totuși nu este în SI, pentru că unitatea din SI este J, de unde mai vezi pe unele alimente și kJ...
Acum, cu aceste calorii sau acești J pe alimente parcă ar fi o ilustrare clară a transformării masei în energie și invers. Scrie calorii sau kJ, dar pe tine pui kg... Iar acele kg, de prea multe ori nu se transformă în kJ, că de s-ar transforma în kJ după un timp rezonabil (gen câteva ore), atunci totul ar fi OK.
Că tare complict mai este metabolismul ăsta... Unii mănâncă mult, dar nu se îngrașă, iar alții mănâncă relativ puțin, dar tot se îngrașă.
este simplu
pehash [utilizator], Marţi, 8 iunie 2021, 13:37
+2/2
Cand ai destul zahar stocat in sange/ficat/muschi, excedentul de carbohidrati este transformat in grasimi si stocat separat.
"Metabolismul" este o scuza inutila pentru persoanele sedentare, care tot timpul au "rezervele" de zahar aproape de maxim, deci transforma in grasimi tot ce mananca.

1g grasimi = 9kcal
1g carbohidrati = 4kcal
1g proteina = 4kcal

1kg de grasime corporala "arsa" produce 7500 kilocalorii (1 kcal = 1 Cal pe ambalaje de obicei) in loc de 9000 pentru ca celula umana are nevoie de si de apa. Pierzi grasimile, nu mai ai nevoie de apa. Problema celor care doresc sa slabeasca este ca organismul prefera sa arda carbohidrati mai intai, si grasimile doar cand ramanem fara rezerve de zahar in sange/ficat/muschi.

1kg de carbohidrati "arsi" produc ~4000kcal, dar este nevoie de mult mai multa apa pentru a stoca zahar in muschi, asa ca vei observa o diferenta mai mare la cantar. Raportul este ~1:4 cu apa.
Deci arzi 1000kcal din carbohidrati si pierzi 1kg. Dar apoi mananci 200g de carbohidrati, bei 800ml de apa si pui la loc 1kg.. ;)
comenteaza