1 € 1 USD 4,1823sâmbătă 24 iul 2021
Versiune
Mobile
Majoritatea
unins [utilizator], Miercuri, 2 iunie 2021, 22:09
+5/5
sunt pensionari mai tineri care s-au reangajat ”a doua zi” si provin din institutiile de stat, unde au taiat frunze la caini. Daca munceau in mina nu mai doreau sa lucreze nicio secunda dupa pensionare.
Altele sunt statisticile interesante
calexe [utilizator], Miercuri, 2 iunie 2021, 22:30
+6/6
Ar fi relevant să ne spună d-na ministru câți oameni trecuți de 65/63 de ani, deci nu "speciali", continuă munca, dar în firme private? Pentru că majoritatea celor care continuă la stat sunt eroii reportajelor de genul "Statul la stat". Sau, și mai interesant: câți din cei care continuă după 65/63 muncind la privat provin din sistemul de stat? Restul sunt povești pentru cei care încă mai cred în Moș Crăciun.
A, și poate reușește vreo instituție de presă neaservită să forțeze obținerea acestor statistici. Sau se pare că și eu cred în Moș Crăciun cu speranțele mele...
"după schimbarea legii" CAND ???
Gryphus [utilizator], Miercuri, 2 iunie 2021, 22:31
+5/5
Asteptam legea asta de 30 de ani de cand esentialii ne FURA.

cand vine legea asta?
eh, incerci si tu sa abati atentia de la macelul
revo [utilizator], Miercuri, 2 iunie 2021, 23:23
+2/2
care va urma si sa deviezi discutia catre "specialii" de care, oricum, nu te vei putea atinge, din diverse motive.

Cucoana, intentia voastra este sa nu mai mariti pensiile muritorilor de rand timp de 5-6 ani, pana in preajma alegerilor din 2028. Este scris foarte clar in program.

Veti da o valoare a indicatorului de pensie atat de mica, gen 1442: 35 = 41 de lei (35 de ani fiind perioada completa de contributie in vigoare acum, trambitata de tampitul de Ghinea), incat nicio pensie aflata in plata in acest moment nu va mai putea creste timp de un cincinal sau doua.

Problema este ca toate preturile au crescut deja foarte mult si vor mai creste. Saracia se va adanci si va lovi categoria cea mai vulnerabila - batranii.
Intentia voastra este sa-i omorati cat mai repede. Ca Ceausescu, care-i vroia deportati in Baragan, sa moara de foame acolo. Sa nu crezi ca acest lucru va trece neobservat.

Vorbesti de cresterea pensiilor mici si MINTI fara sa clipesti. Stii foarte bine ca acest lucru NU se va intampla.

Fata tatii, nu stiu daca veti mai putea pune piciorul in strada. Iar PNL nu va mai exista nici macar cu numele, pentru ca niciunul dintre voi nu va mai avea curajul sa-si zica pnl-ist.
supapa'n privat....
minus [utilizator], Miercuri, 2 iunie 2021, 23:27
+2/2
Doamna ne explica, pe intelesul nostru, teoria si practica supapei. Admirabila exprimare:"gândiţi-vă că se creează o supapă extraordinară de forţă de muncă bine pregătită pentru sistemul privat."
Fiindca am fost invitat sa gandesc (chiar vreti asta?) eu inteleg cam asa vedenia doamnei: presiunea din sistemul de stat a deschis supapa. Cum care supapa? "o supapă extraordinară"- ce nu e clar? Si prin ea o sa curga ce n-ai vazut in viata ta - cei mai bine pregatiti oameni din sistemul de stat, un pic cam rascopti, adica ajunsi la varsta cand nu mai intelegi de ce mergi la serviciu- o sa fie deversati in sistemul privat. Care sistem privat va sta buluc la iesirea din supapa ca sa vada minunea prevestita astazi. Doamne ajuta!
comenteaza