1 € 1 USD 4,0683duminică 16 mai 2021
Versiune
Mobile
interesant
un clujean in bucuresti [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 13:31
+1/1
ma bucur ca site-uri ca hotnews ne mai invata niste cultura generala. Evident asa ceva nu se invata la scolile din Romania
cinste lor!
bancher [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 14:03
0/2
am circulat cu metroul in Budapesta, statiile si vagoanele erau mai vechi si mai urate ca la metroul din Buc, si lumea mai prost imbracata. Dar era o curatenie impecabila, nu vedeai o pata pe jos... o cratenie si ordine impecabile, lucru care nu se poate spune despre Metrorex.
care metrou?
Adry@n [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 15:44
+2/2
Asta vechi are intradevar cateva vacoane mici, pentru ca asa a fost conceput acum 125 de ani. Metroul celalt e mult mai ok, si foarte frumos era ca avea bilete de o zi din ce imi amintesc, erau pentru toate mijloacele de transport inculsiv pentru linia navigabila, erau cateva linii care transportau calatori in zeci de statii de-a lungul dunarii.

Din pacate Budapesta e cu 3 clase peste Bucuresti, si ti-o spune un bucurestean nascut si crescut in bucuresti. De la arhitectura orasului, un parlament superb castelul Buda care "vehgeaza" asupra orasului, dunarea si vase de croaziera. Poiti iesi sa te plimbi princ entru pe langa dunare, o promenada superba cu poduri superbe. La noi iesi in centru si daca faci o plimbare de la universitate la romana iti cade tencuiala in cap. Daca te duci in centru vechi pica zidurile pe tine. Ditamai capitala europeana si nu are un spatiu in care sa poti sa te plimbi sa poti sa te relaxezi. Adica nu ai un spatiu, ai 10mii mici si imposibil de ajuns la ele. Asta e Bucuresti...
cand au ajuns in Europa
Coresponedntu [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 16:17
-1/1
hunii cei cu ochi mongoloizi care mancau carne pusa la saramura sub saua calului, au supus cand au ajuns in Europa multe popoare si printre altii, au asimilat multi germani.
De la ei au invatat mongoloizii ulterior ordinea si curatenia, obiceiuri pe care poporul roman le avea in vechime, dar s-au pierdut pentru ca romanii au pierdut contactul cu occidentul civilizat.
da da da
Adry@n [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 18:23
0/0
Pai cand au ajuns Huni in europa Romani lansau sateliti!
Si mare noroc au avut hunii cu germanii. Aia aveau apa calda... Prietene in afara de imperiu roman, si acolo ROMA, nu tot imperiul. Restu popoarelor erau barbare, ca vorbim de germani ca vorbim de goti, vizigoti, gali... Nu mai cauta tu civilizatie in Dacia ca Dacia nu mai exista cand au venit hunii, ia cauta si spune-mi unde erau dacii pe la anu 400, cand Attila matura toata europa centrala si de vest.
Noi am invatat o mizerie de istorie mincinoasa de la comunisti.
Mai tarziu, cand au venit TATARI nu s-au oprit la Stefenica piticu, zis si cel mare. Nu prietene, s-au oprit la portile regatului bulgar cu care au facut intelegere. Dar noi am invatat ca Stefanel cel maricel (de un metru si jumate) un afemeiat, a salvat moldova de tatari si turci.
Dar nu ai invatat nimic de Regatu Bulgar, sau Albaniei sau Serbiei.
Nu putem sa acceptam ca am fost nimeni in europa si ca am ajuns sa fim o tara de 23milioane, iar de acum sa facem naibi ceva pentru viitor. Ne mintim ca idiotii ca ii bateam pe turci cand noi erau sub ocupatie turceasca secole, ne credem urmasi dacilor cand de fapt dacii erau niste barbari care dupa razboiul cu romanii au disparut fara urma iar pe meleagurile astea au ajuns toate natiile. O mare parte din domnitorii cunoscuti de tine erau cu origini grecesti/bizantine/fanariote dar la naibi noi ceilalti suntem pui de dac :)))))))))))))))))))))))
Romania abia acum are contact cu occidentu, auzi la el cica a avut pe vremea dacilor contact si l-a pierdut :))))))))))))))))
comenteaza