1 € 1 USD 4,0823duminică 16 mai 2021
Versiune
Mobile
siguranta
martel55 [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 9:07
+1/1
Va rog sa il intrebati pe domnul ministru nu cand vor reveni toti copiii in banci, ci cand va reusi sa asigure in scoala asigurarea unor minimie conditii de protewctie (clase cu 35 de elevi si scoli in trei schimburi cum avem in Bucuresti e clar ca nu asigura absolut nimic, in ciuda bunelor intentii ale personalului si eventual elevilor si parintilor). Panaq acum s-a mers pe principiul nu putem asigura masurile necesare, le taiem de pe lista, iqar riscurile le suporta copiii, familiile acestora si perosnalul din unitatile scolare.
examen gimnaziu
danaher [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 10:57
+1/1
Hristos a Inviat! Domnule ministru, aveti cunostinta de adresa nr.2555/27.04.2021, semnata de Secretar de stat Sorin Ion, privind examenele de clasa a V-a, de gimnaziu? Colegiile de arta, pentru ca segmenttul asta ma intereseaza, aveau stabilite examenele in perioada 10-15 mai 2021, elevii sunt studiati, pregatiti pentru aceste date. Aceasta circulara semnata pe "genunchi" a creat haos. Din mai le-au mutat sfirsitul lui iunie-sfirsitul lui iulie. Acestea se vor suprapune cu examenul de bacalaureat. Nu mai vorbim despre frageda virsta, neobisnuiti fiind cu astfel de situatii. Cred ca sunteti in masura sa verificati cele semnalate de mine si sa reveniti la datele firesti examinarii pentru elevii clasei a V-a. Am nadejde in discernamintul dvs. Cu respect, Dana H.
art. 7 din Ordinul 3235/2021 naște monștri
Car0lina [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 13:29
+2/2
Potrivit art. 7 din Ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi Cercetării şi Ministerului Sănătăţii nr. 3235/93/04.02.2021, aliniat 1, „personalul didactic din cadrul unităţilor de învăţământ/ conexe/ instituţiilor de învăţământ aflat în grupa de risc, respectiv vârstnici, persoane cu diabet zaharat sau alte boli cronice, persoane cu imunitate deficitară, poate desfăşura activităţi didactice în sistem online numai în baza unei adeverinţe emise de medicul de medicina muncii sau medicul curant. În acest caz, conducerea unităţii/instituţiei va adapta orarul şcolar în mod corespunzător sau va identifica alte soluţii de derulare a cursurilor”.

Prevalandu-se de aceste prevederi, o invatatoare din cadrul Scolii gimnaziale Petre Ghelmez din Bucuresti, sectorul 2 (situatia este cunoscută în cadrul școlii dar nu se face absolut nimic din cauza acestui ordin), a preferat sa nu se vaccineze si sa predea in sistem on-line, odata cu intrarea in vigoare a prevederilor ordinului mentionat mai sus.

Nu ar fi nicio problema in acest caz. Numai ca aceeasi doamna invatatoare face scoala "in sistem privat" cu 10 dintre proprii ei elevi la domiciliul dânsei contra a 1200 lunar/copil, iar cu ceilalti doar in sistem online.

Rog pe domnul ministru sa reanalizeze prevederile acestui ordin care, dupa cum vedeti, conduc la abuzuri.

Copiii din clasa vor sa mearga efectiv la scoala si nu pot. Este extrem de frustrant, pentru mine si fetita mea, ca nu pot face nimic in sensul asta.
manuale clasa a 9-a
gbalthazar [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 14:07
+1/1
În anul școlar 2021-2022, vor avea elevii de clasa a 9-a manuale noi conform planului de înnoire a manualelor? Ultima licitația s-a petrecut în 2020 (pentru clasa a 8-a) iar cea pentru clasa a 9-a nu a fost încă începută până în Mai 2021. În condițiile în care aceste licitații au tot timpul întârzieri, de ce nu a fost începută deja licitația?
BAC
mihnea2002 [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 14:22
+1/1
Se vor mai face saptamanal teste de antrenament pentru bac. Deocamdata sunt doar 8 teste
Elevi cu risc la expunere
VideoS [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 14:57
+1/1
Buna ziua domnule Ministru. Dupa data de 5 Mai copiii cu certificate medicale sau avand apartinatori cu adeverinte pentru afectiuni cu grad mare de risc vor putea continua in regim online? Va multumesc.
Copiii de lasa 5,6,7,9,10,11 ....
Copil_dezavantajat [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 16:22
0/0
Educatia este importanta doar pentru anumite categorii de varsta ?
Educatia este importanta doar prin prisma evaluarilor ministeriale (Evaluarea Nationala sau Bacul)? Restul nu conteaza ?
De ce copiii de clasa a 5,a, a 6-a … a 11-a sunt obligati sa ramana online chiar si la o rata mica, 2,3% ? in timp ce ceilalti merg fizic chiar si la 6-7% ?
De ce copiii de clasa a 5,a, a 6-a … a 11-a sunt obligati sa ramana online chiar si la o rata mica, 2,3% ? in timp ce, de exemplu, restaurantele se deschid ? si atatea alte restrictii se ridica la aceste rate ?
Buna ziua!
Luk [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 16:22
+2/2
In afara modificarilor din trimestru in semestru si invers, in afara de zile libere, punti si alte idei similare, ce intelegeti dumneavoastra prin REFORMA SISTEMULUI DE INVATMANT si cum o sa o puneti in aplicare?
Stiu ca dl. Presedinte Iohannis avea o idee care se neste "Romania Educata", ar fi urat sa nu spuneti nimic despre aceasta idee si despre reforma unui sistem care scoate 50% analfabeti functional.
Multumesc.
Dreptul la educatie pentru toti
Copil_dezavantajat [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 16:30
+1/1
Dreptul la educatie pentru toti
Educatia este importanta doar pentru anumite categorii de varsta ?
Educatia este importanta doar prin prisma evaluarilor ministeriale (Evaluarea Nationala sau Bacul)? Restul nu conteaza ?
De ce copiii de clasa a 5,a, a 6-a … a 11-a sunt obligati sa ramana online chiar si la o rata mica, 2,3% ? in timp ce ceilalti merg fizic chiar si la 6-7% ?
De ce copiii de clasa a 5,a, a 6-a … a 11-a sunt obligati sa ramana online chiar si la o rata mica, 2,3% ? in timp ce, de exemplu, restaurantele se deschid ? si atatea alte restrictii se ridica la aceste rate ?
intrebari
jescu [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 16:56
0/0
Sunt copii de clasa a 5-a sau a 9-a care n-au vazut pana acum profesorii sau colegii. De ce ati ales clasa a 8-a si a 12-a sa mearga fizic la scoala si nu clasa a 5-a sau a 9-a ?

De ce ati ales sa fie o luna de vacanta in aprilie in loc de o luna de scoala online ?
intrebari
frum [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 16:59
0/0
Buna ziua,
1. Pentru elevii care acum sunt clasa a-VIII-a si care nu au avut manuale niciodata la inceputul anului, dupa ce manuale vor invata in clasa a IX-a? Dar in clasa a XII-a cand vor da bacul? Daca stiti ca se intarzie mereu cu manualele de ce nu faceti simultan manuale pentru mai multi ani, de ex in 2021 sa faceti manualele pentu clasele IX si X.
2. Daca se vor imbolnavi de Covid copii in perioada evaluarii nationale(cls VIII) , chiar la sfarsit de iunie, va fi o examinare suplimentara inainte de admiterea in clasa a IX-a?
3. Cand va fi pus in aplicare un sistem de evaluare al profesorilor? Sau un cod de buna purtare... ceva... niste sanctiuni si pentru profesori... astfel incat profesorii sa nu mai stea pe telefon in timpul orelor si sa-si faca meseria pentru care sunt platiti... Sau profesori care jignesc elevi si parinti... deopotriva... si directiunea zice ca nu are ce face pentru ca profesorul e titular...
4. De ce se merge la evaluari pe subiecte tot mai usoare? Ma refer ca grad de dificultate.
Nimic despre o reformă reală
ManeTekelFares [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 17:15
+1/1
Doar forma fără fond
Întrebare edificatoare
MCR [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 17:20
0/0
Va rog sa-l întrebați pe domnul ministru condițiile de distanțare dacă le respecta in scoli dacă vrea sa le deschidă total . Am observat ca dumnealui dorește sa înghesuie copii in clase pentru o luna de zile sa facă haos.
scoala fizica
mariusgeorge [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 17:28
0/0
domnule ministru..de ce incepe scoala fizic chiar acum?si nu lasam sa se calmeze apele pana in septembrie?sunt multi elevii care stau in alta localitate fata de lcoatia liceului si nu gasesc chirie(chiar eu stiu 4 cazuri)si nu au cum sa vina in localitate pentru o luna..parerea mea este ca acest an trebuia sa se termine online si din septembrie se revedeau toti in banci.numai bine
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Marţi, 4 mai 2021, 17:54
0/0
....
tirolez [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 18:18
0/0
Tardiv, dar e util celor din minister, mari adepti ai modelului francez.
https://edition.cnn.com/2021/05/04/europe/france-school-deaths-covid-cmd-intl/index.html
Copii francezi care si-au infestat si ulterior ingropat parintii "datorita" acestei politici curajoase. Dupa cum remarca si ei pretul a fost cam mare. Dar e usor sa fii curajos pe pielea altora.
Au fost si la noi destui decedati, sigur, e mai usor sa ne facem ca nu stim.
"Ministrul educatiei nu poate oferi"
andipetre [utilizator], Marţi, 4 mai 2021, 18:58
0/0
Cand cineva incepe sa vorbeasca despre sine la persoana a treia, incepi sa intelegi care e problema reala.
Ultima solutie
MCR [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 1:00
0/0
Mi-am dat seama care este soluția, demisia sau demiterea . După Vlad Voiculescu este cel mai slab ministru. De la testele din saliva a ajuns sa deschidă școala ,, la liber” la finalul anului școlar ��. Onlinul a avut avantajele lui acolo unde sunt competenti profesorii. Omul vrea sa dea lucrări sa evalueze in continuu dar elevii unde învață domnule la meditații ? I-mi pare rău dar acest domn trebuie sa dispară urgent.
Sa evaluezi ce ?
tontu [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 5:58
0/0
Asa cum -au desfasurat lucrurile in anul asta scolar treburile sunt clare, nu-i nevoie de evaluare pentru asta. Oare n-ar fi mai de dorit o pregatire mult mai buna a anului scolar urmator si o regandire a programei scolare? Oare sub 50% profesori vaccinati nu e mult prea putin pentru a putea incepe scoala in format fizic?
Ar trebui sa avem o vara "fiebinte" in invatamant pentru ca altfel valul 4 va porni ca si anul trecut imediat dupa inceperea anului scolarar '21-'22.
PURIFICATOARE AER UVC
Hagidan [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 7:40
0/0
Vaccinarea profesorilor este OK, dar problema este in familiile elevilor...
De ce nu se extinde si in mediul scolar/universitar aplicarea solutiilor recomandate de INSP in Ghidul metodologic din 4 ianuarie 2018 privind controlul transmisiei epidemice in unitatile sanitare, publicat in Monitorul Oficial nr. 88 bis din 10 ianuarie 2018?
sa ne amintim
Elshazzar [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 14:03
0/0
pentru macar un moment, ca ,din fericire, copii nu sunt vectori de transmitere a bolii .Exista multe studii ce sustin acest lucru,
iar faptul ca jumatate din profesori sunt vaccinati ar trebui sa ii linisteasca si pe comunistii din inspectorate ca nu vor tusi din cauza colegilor
in final platim taxe pt educatie, si nu e normal sa isi bata joc de noi pe baza unor frici irationale
xyz
acinigrev [utilizator], Miercuri, 5 mai 2021, 15:44
0/0
Dl Campeanu sa faca experiente cu el si copii sai daca are. Atat timp cat populatia Romaniei nu este vaccinata la un nivel care sa asigure siguranta, macar teoretica, atata timp cat in scoli nu avem asigurate la un nivel bun conditiile sanitare & de igiena, atata timp cat mijloacele de transport in comun (pe care le avem la dispozitie sa aducem copii la scoli) nu asigura condiiile de distantare etc etc, sa spui ca "propui"deschiderea scolilor cu prezenta fizica pt totii copii este un vis maret. Insa sa doarma el si sa-l aiba.
comenteaza