1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021
Versiune
Mobile
Era bun daca Romania avea vreo treaba cu digitalu
Gryphus [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 0:01
+12/38
ok sa zicem ca ai cartea asta de identitate si esti in cloudu digital (care in acest moment NU EXISTA)

si te legitimezi unde ca sa ce??? NU EXISTA in clipa de fata si nici nu se stie cand va exista posibilitatea ca tu ca cetatean sa poti folosi acest document ...ca sa iei credit la banca statului CEC, ca sa platesti impozite

de fapt scopul e sa ti se ia amprentele si sa fii identificat usor de statul politienesc si de secu.

pt ca de fapt tu in momentul asta NU ai nici o facilitate cu acest card si nici in viitorul apropiat nu vei avea
Atenție! Doar politia are acces la baza cu CNPuri.
Rower [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 0:27
-7/19
Identificarea cetățenilor se face pe baza de CNP. Asa se va realiza și în viitor. Diversele instituții ale statului și particulare nu pot face altceva decât sa își creeze bazele proprii, mai mici decât cea totala la care are acces doar politia.

Ar fi o eroare grava dacă orice funcționar al statului din cine știe ce minister apărut peste noapte ar avea acces la baza cu CNP-rile tuturor romanilor și ar face pe acolo căutări cum vrea sa vadă cu cine te înrudești, dacă ai cazier, pe unde ai lucrat, ce salarii ai avut, etc.

Citat:
"Cartea electronică de identitate va permite identificarea cetățenilor într-un cloud guvernamental, un sistem IT care va reuni baze de date - ministrul Digitalizării"
Ce marca e cloud-ul?
dm602s3 [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 0:46
+8/20
Sau, altfel formulat, cum ce companie vom impartasi datele private la nivel national, dar si date privind proiecte guvernamentale, achizitii etc.
Este greu de crezut ca angajatii ministerului vor produce softul pentru cloud, cel mai probabil va fi cumparat.
Acest cloud este un munte de bani pentru cei care vor avea acces la informatii. Deci prima intrebare fireasca este "cum va fi securizat?".
Si noi ce vina avem?
O_Tannenbaum [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 0:52
-8/14
Noi, oamenii muncii de la orase si sate , care trudim in fabrici si pe ogoare. Noi ce vina avem?
Fara carti de identitate
Mohammed [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 1:51
-2/36
Voi stiati ca in alte tari 'civilizate' cartea de identitate nici nu exista? Este perceputa ca invaziva, impotirva drepturilor la intimitate.

SUA nu are carte de identitate. Anglia nu are. Multe alte tari de genul asta n-au.

'Pai si cum votez?' - simplu, cu numele.

Politia daca te opreste pe strada, are nevoie de un motiv bine intemeiat ca sa-ti ceara sa te identifici - si o faci pur si simplu zicandu-ti numele. Daca minti, atunci se schimba placa - dar idea e - nu exista o 'carte de identitate'.

Astia ai nostri se duc fix in directia opusa. Interesant. Totalitar.
SUA di Anglia au cărți de identitate
James Bond [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 3:34
+10/18
SUA au cărți de identitate:
https://www.dmv.com/apply-id-card?tg1=DVA&utm_content=14538&utm_medium=dmv_&tg7=dmv_&utm_source=dmv.com&tg9=dmv.com&utm_term=organic_dmv&utm_campaign=organic_dmv

Anglia are cărți de identitate:
https://www.citizencard.com/what-is-a-citizencard

Toate țările civilizate au sisteme naționale de identificare a cetățenilor. Nici nu s-ar putea altfel.
Văd că ești Mohamed (sper că nu te-ai însurat și tu cu vreo Aisha de 6 primăveri) , așa că te rog nu mai folosi taqiyya.
(v)orbeste lumea ...
nu conteaza cine zice [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 4:03
0/4
politia e inca cu multe registre terfeloage ... in ghereta inspectoratului judetean de politie dolj e un angajat caruia daca-i spui unde trebuie sa ajungi iti raspunde (fara masca) ca el nu-l cunoaste...daca insisti, afla ulterior de la o colega care intra langa el ... pe strada, indiferent de situatie si cauza, orice politist intai iti cere imperativ sa vada act de identitate, pentru ca poate. daca nu i-o arati, cica te opui si tot ca el reiese ulterior. daca i-o arati, te trezesti cu proces-verbal de amenda bagat fortat pe gat, tot pentru ca poate. cum sa respecte politistu' cetateanu', cu asa intaietati prezente ...??? te-mpinge unde-i convine si e fericit c-a facut ceva pentru tara si mai pretinde si prima de risc ...
Mda...
Trebonius [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 6:55
+5/15
Nu te va ajuta sa cumperi paine de la ABC-ul din spatele blocului si nici sa platesti taxa de femeie de serviciu. Vei putea in continuare sa calatoresti cu autobuzul fara cloud-ul ministerului.
Totusi, mai sunt si unii care poate vor sa calatoreasca in afara granitelor fara pasaport, lucru imposibil pe viitor cu actuala bucata de plastic cu rol de "buletin" pe care o poate falsifica mai oricine. La aeroport iti vor putea verifica identitatea accesand acea baza de date. In mod sigur va avea si alt rol in viitor, cel mai important lucru este insa ca nu va mai putea fi falsificat atat de usor.
Iar daca e asa cum spui tu ca "NU EXISTA in clipa de fata si nici nu se stie cand va exista" (cloud digital), de ce temi atat de tare ca iti fura amprentele "secu", sau Soros sau mai stiu eu cine, poate #rezist ???
:)
Casargoz [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 7:53
-1/9
Eu știam ca după Bătălia de la hastings Normanzii au adus o Inovație :cartea zilei de apoi. Doomsday book.
Recensământul corect și complet al întregii populații :

Liber de Wintonia "Book of Winchester"is a manuscript record of the "Great Survey" of much of England and parts of Wales completed in 1086 by order of King William the Conqueror.

Motivul pentru care nu au identitate este ca nu era nevoie cetățenii erau intr-un registru de baza care datează din anul 1086. Statul “știe” cine ești fără sa aibă nevoie de id.

In România recensământul e o gluma. Iar cei care vor zice ca se face înregistrarea la naștere se Înșeală sunt copii care nu sunt declarați și ca atare exista persoane care nu au nici buletin in anumite comunități.

Deci nu ne comparam cu țările care au registre de 1000 de ani. Dosarul pacientului ca registru are in Suedia vreo 300 de ani.

Tot normanzii aia care au inventat recensământul in Europa ( China e alta poveste) au dus Civilizația in Orientul mijlociu , unii aveau cartierul general in Ierusalim la templu. Circulau liber și inventarea biletul la ordin. Mai avem pana sa-i ajungem din urma.

Pentru ca am devenit necivilizați suportam consecințe.
The Ottoman Empire did not conduct major censuses (nüfus sayımı) in the modern sense until the issue of universal conscription rose about starting in 1831.

This is a nüfus tezkeresi or identity card containing all the necessary information that the Ottoman state needed about its citizens. It comes from a file regarding some teaching posts at rüşdiye schools in Syria.
hai hui prin state...
bufnitaroz [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 7:58
+7/9
Toate statele (USA) au o forma de card de identitate fie ca este permis de conducere (CA, NY, PE, IN, ), card de identitate (da, exact cum se aude), card pasaport federal chiar si 'Green Card'. La nivel federal au si CNP-ul lor.
Cand dezinformezi prezinta argumente. UK nu stiu dar sunt convins ca au ceva pana si ei (IR are sigur).
Avantajele in EU la Id Card este ca poti calatori cu el (fara pasaport).
Si surpriza vine acum: si in alte tari 'civilizate' (si totalitare :) ) exista CI: Franta, Germania, Italia, Spania, Austria, Ungaria, Grecia...lista continua
Nu votezi nicaieri DOAR cu numele
Denulu [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:05
+4/6
Majoritatea statelor cer photo id:

https://ballotpedia.org/Voter_ID_requirements,_2020

UK cere deja voter id in Irlanda de Nord, si vor sa introduca cerinta peste tot:

https://commonslibrary.parliament.uk/voter-id-key-facts-and-figures/

Ca sa nu mai zic ca in SUA nu poti nici macar sa bei o bere fara ID (si cartea de identitate din Romania nu se pune). Restrictia aia nu e "invaziva, impotirva drepturilor la intimitate"?
Scrie clar
asx [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:27
+5/11
Ce ministere: Justiție, Muncă, Sănătate, MAI, Externele.
Nu scrie in CI despre rude sau salarii... lol
Foarte neclar
Dodel540 [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:29
+2/4
Articolul este relativ incalcit si neclar dar ma gandesc ca si cel intervievat este cauza proastei comunicari
Pe mine personal putin ma intereseaza ca statul ma identifica digital in nu stiu ce cloud.
In schimb as vrea sa stiu

1. daca DOAR acest tip carte de identitate cu "chip" mai poate fi folosita pe post de document de calatorie in UE. Asa se auzea.

2. Daca 1 este adevarat, cu ce este mai avantajoasa aceasta carte cu "chip" decat pasaportul electronic? Costuri ? Inca nu se cunosc.
Ca valabilitate este clar un dezavantaj, pasaportul fiind valabil 10 ani,
in timp ce despre noul C.I nu se stie mare lucru. Se zvonea ca 5 ani deci pasaportul electronic este o optiune mai buna.
Exista inlocuitori
O_Tannenbaum [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:39
+5/7
Ca: permisul auto sau pasaportul. Dreptul de proprietate trebuie sa ti-l poti dovedi, cumva. Un imprumut la banca cum faci? Cum il impiedici pe altul sa faca un imprumut in numele tau? Cum dovedesti ca tu esti proprietarul casei in care stai?

Cum ii dovedesti nevesti-tii ca tu esti sotul ei?
neah, delirezi
zavalitaa [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:43
+3/5
Și UK și USA au cărți de identitate bine mersi, poliția te oprește când vrea ea, etc
stii tu ceva dar
Alex2024 [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 9:01
+4/4
In US in general te identifici cu permisul de conducere, calta treaba ar fi ca fiecare stat are legea lui si e posibil daca "iti spui numele" sa fii arestat . "In some states, such as California, failure to produce an identification document upon citation for any traffic infraction (such as riding a bicycle on the wrong side of a street) is sufficient justification for full custodial arrest" . UK da , dar nu cred ca va mai dura mult pana vor introduce si ei o carte de identitate avand in vedere Brexit-ul.
am dat exeplu credit bancar. Ai auzit de pasaport?
Gryphus [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 9:10
-2/12
s-a inventat ceva NOU de curand se cheama PASAPORT

si fara el NU poti calatori in alte tari din lume in afara uniunii europene. Inteleg ca tu ai impresia ca poti merge in SUA cu cartea ta de identitate cu cip...sper sa si incerci.

acest buletin nou NU iti da nici o facilitate in acest moment, de ce si-ar pune cineva amprentele pe ea? nu e vorba de teama ci de logica.
Deci
Casargoz [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 9:13
+2/2
1. Sigur nu se mai poate ieși din țara cu cartonul vechi.
2.Dimensiune. Semnătura calificata.
Si teoretic Autentificare pentru orice serviciu public din uniunea europeană. Și intr-o țara sănătoasă înlocuirea cardului de asigurat ( care a apărut pentru ca politicienii nu au avut curaj sa scoată cardul electronic)
Costuri ? :D
E un pilot :)
Adică : nu s-au hotărât :D
Vorbim deci discuții -imprimeria naționala nu a avut achizitii notabile. Doar dacă folosesc chip-utile de la cardul de sănătate dar ma indoiesc.
Dacă apare 1 card emis legal pe 2 August o sa fie mare sărbătoare.
Bravo
asx [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 9:17
+4/8
Romanilor tot la coada vacii, la cozi in general si la plimbat hartii le place sa ramana, sa linga bancnote la magazin ca sa nu foloseasca carduri si sa primeasca bon de ordine la ghiseu la Taxe si Impozite sau sa ocupe trotuarul din fata la Digi ca sa apuce sa plateasca facturi (cu cash evident). Cipuri, masoni, evrei, Soros, 5G, 666, hahaha, nu ii intereseaza ca si in comunismul care zic ei ca se intoarce (asa o fi si in Estonia?) tot cu cash-ul, hartiile si cozile se ocupau toti.

Bai dacilor, e efectiv acelasi lucru, aceleasi informatii ca pe hartie, doar ca nu mai plimbi tu copii si adeverinte, sau nu mai face institutia x solicitare pe hartie (traiasca copacii) la institutia y. Birocratizare = coruptie si umilirea cetateanului. Dar romanilor le place sa fie umiliti si sa aibe ce sa injure... Printre cele mai sugrumate si ticaloase natii pe care le-am vazut.
Cash, hartii si cozi
asx [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 9:19
+2/8
Va place sa numarati si sa lingeti cash-ul la cozile de la supermarket sau unde platiti factura offline, si sa umblati dupa copii legalizate, este?
Cloud?
Crinulet [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 9:31
+3/3
Uau.... super! Am inteles si eu ce e cloudu' digital:
"...(ca) norișorii ăia cu niște cercuri: ceva mare jos, ceva mediu la mijloc și ceva mic sus."

Clar, omu' le are cu IT-ul....
mda
codyrocco [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 9:48
+10/10
am maxima incredere ca va fi functional - sa ne uitam, bunaoara, la sistemul cardurilor de sanatate, care merge ca uns...
Nu intelegi ca nu exista infrastructura pt card?
Gryphus [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 10:22
+1/7
si daca am avea maine toti romanii acest buletin el E INUTIL in acest moment si va fi inutil multi ani de acum inainte

in Romania inca se cere dosar cu sina si NU exista retele informatice conectate LA STAT deci tu nu ai cum si nici unde sa foilosesti acest buletin nou cu cip

nu avem la ce sa-l folosim, in afara de calatorii in UE el nu e bun de nimic in Romania, nu ai unde sa-l utilizezi
Anglia NU are carti de identitate. am trait acolo
Gryphus [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 10:24
-2/10
Eu spre deosebire de tine am trait si am muncit in Anglia cativa ani si NU exista nici un card de identitate acolo

Acolo ai un singur lucru: un numar de asigurari sociale care ti se aloca atunci cand te inscrii la ei prima oara si in baza acelui numar esti identificat de catre oricine

mai e un numar de asigurare medicala si atata

nu exista card, le spui doar acel numar de identificare si e suficient pt ei. in cazurile cand e nevoie de ceva suplimentar dai permisul de conducere sau pasaportul
In Romania voteaza 30%
Gryphus [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 10:25
-2/8
si sa pretinzi ca in SUA nu poti sa bei bere fara ID e o aberatie imensa. de unde veniti?

in SUA sunt peste 15 milioane de cetateni ILEGALI care traiesc, iau credite, platesc chirii si beau bere FARA sa aiba vreun act de identitate
Vorbesti prostii!
Emiliom [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 10:49
-2/4
In UK nu sunt carti de identitate si nu te opreste politia cand vrea ea.
Asa e la tine, in URSS-ul putinist.
obiectivul
asx [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 10:51
+3/5
Chiar in articol e un link catre articolul unde scrie cum se urmareste digitalizarea institutiilor publice, crearea unei baze de date etc. Ok, va mai dura cativa ani sa fim macar la degetul mic al Estoniei, dar trebuie inceput de undeva.
"Noile cărți de identitate"
blacksheep [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 10:53
+2/2
Noile cărți de identitate nu vor permite nimic pana nu exista infrastructura necesara, adica cloud-ul guvernamental care nu exista.
Asa ceva exista deja in multe tari europene si chiar functionaza foarte bine.
Daca ne luam dupa experientele din trecut referitor la functionalitate, de exemplu cardul de sanatate, cloud-ul guvernamental va genera un haos de nedescris.
Softul va fi cumparat, produs in Romania, securizare?
Foarte nulte necunoscute, vom vedea in 2026
mda,
baston [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 11:02
+2/2
din tot ce am citit la comentarii,cred ca esti singurul cu ceva pertinent
De rude scrie. De salarii va scrie.
Rower [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 11:16
-3/7
Daca se face acel cloud atunci toate datele despre o persoana existente la diverse instituții ale statului vor putea fi accesate de o mulțime de funcționari de pe te miri unde, inclusiv ce salarii are fiecare, unde lucrează, ce impozite plătește, etc.

De rude scrie și în prezent în sensul ca introducând un CNP politia poate vedea exact cu cine te înrudești.
Esential din IT
Ion Popa [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 11:41
0/0
"Este un sistem mare. Ați văzut norișorii ăia cu niște cercuri?" Si omul asta care spune chestia asta se ocupa de acest proiect pentru statul roman.
In ultimii 30 de ani am observat ca tot ce este impotriva cetateanului roman si nu neaparat necesar se implementeaza cu mare repeziuciune. Ce ii este de folos, nu se face. Vezi scoli, spitale si infrastructura.
Daca totusi ceva se face, iese prost si este de la bun inceput invechit astfel ca trebuie schimbat imediat.
Cam asta e.
Dupa ce scapam de hartii si terminati sistemul asta mare, poate dezvoltati si un proiect de sanitizare a statului la stat.
Un ditamai "nor cu cerc" plin de habarnisti, coafeze si frizeri.
neah
zavalitaa [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 12:04
+2/4
Current EU/EEA passport, photo driving licence or identity card.
All other current signed passports, with a valid UK Visa where applicable.
HMRC Tax Notification.
Young Scots Card.
Biometric Residence Permit.
Blue disabled drivers pass.
Benefits entitlement letter.
UK Armed Forces ID Card.

Și da, poliția te poate opri când vrea ea și tu ești obligat să cooperezi și să te identifici.
Ca în State, unde fără un ID cu poză și SSN ai mari probleme și nici nu poți vota
Ca în restul lumii, civilizate sau nu
cerinta UE
iondelaafumati [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 12:10
+1/1
cartile de identitate se modifica in toata europa pe baza unoi noi standarde ,ministru lu peste sa faca ciocu mik
In Estonia
asx [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 12:12
+7/9
E totul centralizat si se poate vedea cine ce date a accesat si din ce motiv, astfel se elimina abuzurile fiindca acel functionar sau institutie poate fi tras la raspundere si nu e de joaca cu asta. Tu presupui din start fara niciun fundament, ca se vor accesa lejer ilegal date confidentiale fara sa se prinda nimeni sau sa se remedieze. In schimb cand un functionar umbla cu harti ta de la sertar nici nu stii si nici nu te deranjeaza. Foarte logic.
'se urmarestre digitalizarea de 20 de ani
Gryphus [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 13:04
-2/2
prima data sa se digitalizeze si dupa aia sa ne facem card nu invers.

nu ti se pare ca facem lucrurile pe dos in romanica?
De ce simti nevoia sa ma jignesti?
Mohammed [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 13:09
-1/3
De ce toti romanii simt nevoia sa se atace unul pe celalalt, asa - parte la o discutie normala. Asta nu-i un camp de lupta si noi suntem frati.

Nu, nu ma cheama Mohammed. E pus aiurea numele. Ma numesc Alex.

Am locuit si in SUA si in Anglia. Exemplele date de tine nu sunt 'carti de identitate'. Sunt niste pseudo-carti de identitate facute de niste companii private impreuna cu guvernul pentru oameni care le vor (sunt voluntare, 99% din oameni nu le au).

De exemplu, in Anglia poti sa iei un citizen card dinala daca vrei sa te identifici la magazin ca ai peste nu stiu cati ani sa poti cumpara tigari in caz ca nu ai alta metoda sa-l convingi pe om ca tu ai defapt peste 25 de ani.

La fel si cu cea din SUA. Este voluntara si nu este folosita sau ceruta de nicio institutie a statului.
Fara carte
Mohammed [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 13:12
0/0
N-am spus ca nu exista permis de conducere sau pasaport. Dar nu toata lumea le are nici pe alea.

Am spus ca o carte de identitate nu exista ca cerinta legala, amenintat cu amenda daca esti oprit pe strada si nu o ai la tine. Daca nu ai pasaport sau permis, din nou - nu e nicio problema.
Irelevant tot ce zici
asx [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 13:22
+2/2
Se fac in paralel, oricum dureaza ani si ani pana si le schimba sau mor toti cei cu buletine vechi, chiar nu vad cu ce te deranjeaza daca iti schimbi inainte... hai sa dam din clanta inutil.
Alte acte
Lukis [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 14:06
0/0
Spatiu pentru permisul de conducere sau cardul de sanatate poate avea?
:)
Casargoz [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 14:37
0/0
gresit
Nu cartile : ci documentele de calatorie.
Putea sa ramana vechiul CI doar ca nu mai este de la 2 august document de calatorie in UE.
Sudedia. nu are carti foloseste carduri bancare :)))
Intrebare
Lukis [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 16:11
0/0
Eterna intrebare: unde gasim informatia cu 2 august? :-)
cum ai numarat tu ilegalii?
Adry@n [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 16:49
+4/4
tare rau asta, deci sunt legali sau ilegali?
Statisticile oficiale arata ca 15 milioane de oameni au fost depistati ca fiind ilegali si ei inca se afla pe teritoriul USA :))))))))))))))))))))))))))))))))
Bubuie mintea!
Da prietene iti trebuie ID ca sa cumperi bere sau sa faci cam orice!
Auzi tu iau credite aia fara acte si mai stau si in locuinte :)))))))
baaa romanas, doar ca ai ajuns in UK
Adry@n [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 16:52
0/2
baaa romanas, doar ca ai ajuns in UK, NU inseamna ca intelegi si ce se intampla in jurul tau! Exista Foto ID, un act prin care dovedesti ca esti unul cu persoana respectiva. Vine in diferite forme, pana si pasaportul este acceptat in occident. La noi doar buletinul e act acceptat, noi suntem aia invers in europa si occident. De aia inca ne e permis sa mergem cu rahaturile astea de carti de identitate.
Eu cu pasaportul sau cu permisul european m-am dus peste tot pe unde am avut nevoie. In romania doar cu buletinu...
NU cartea de identitate e problema
Adry@n [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 17:05
0/2
Nu e problema cartii de identitate, ca e cu cip, ca e mare, ca e mica, ca e...
Infrastructura informatica e si a fost problema... fiecare institutie are baze de date diferite si softuri diferite (da, stiu e hilar sa zic baze de date, cand noi mergem cu copii dupa toate actele in cate 2-3 exemplare). Daca ma duc la politie tre sa duc dovezi de plati de amenzi, daca ma duc la taxe imi cer sa dovedesc ca amenda primita acum 10 ani, a fost platita desi eu in ultimii 9 ani nu am figurat cu ea. CUM DRACU APARUT ACUM NU STIU, dar stim cu totii ca nu mai am chitanta dupa 10 ani!
Si umbi cu acte si chitante de iti sar capacele, nu conteaza ce marime are cardu.

In Olanda exista un BSN, adica CNP, pe baza astuia iti faci cont pe DIGI ID, functioneaza ca un token direct pe telefonul tau. Totate institutiile transmit pe contul tau tot ce ai nevoie de la factura la dentist pana la amenzi si asa mai departe. Cu acel DIGI ID te conectezi si le rezolvi, ba chiar ai fluturasi de salarii taxele, deducerile anuale orice vrei tu ... Si nimeni nu e interesat de cat de mare e buletinu sau daca are card totul e pe net!
:)
Casargoz [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 19:09
0/0
In directiva privind documentele de călătorie
ce legatura are cu pasaportul?
pehash [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 19:25
+1/1
Te duci sa-ti scoti pasaport biometric pentru credit?

Realitatea este ca avem niste bucati de plastic mult prea usor de falsificat si suntem in 2021, iar serviciile digitale posibile depasesc total imaginatia unora ca tine.
Cu semnatura electronica pe CI vei putea semna orice document, electronic, in relatia cu statul si privatii.
Daca se doreste, putem sa le folosim si la vot. Dispare riscul de frauda la numarare, pentru ca iti poti verifica votul oricand doresti, in sistem. Cine mai are acces in afara de tine?..
Un exemplu trist
pehash [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 19:32
+2/2
Ca urmare, in UK nu se stie cati romani lucrau la negru inainte de pandemie si cati au plecat. Se stie sigur ca majoritatea nu se declara la council tax.. ;)
Mai rau, nu se stie nici macar cati britanici s-au intors din Spania inainte de Brexit.

Cand mi-am depus cererea de rezidenta, anul trecut (tot in UK..), a fost suficient sa-mi incarc o aplicatie de la Home Office care mi-a scanat pasaportul, apoi mi-am facut o poza, ca sa dovedesc cine sunt si sa aplic. A durat 2 minute. Daca trimiteam actele prin posta ar fi durat luni de zile.
toti gresim
iondelaafumati [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 19:44
0/0
vezi ca si Franta schimba cartile de identitate ! ar trebui sa ii anunti si pe ei
Surse
Lukis [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 20:17
+1/1
Multu'
da, frumoasa...
diasporescu [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 23:35
-1/1
...distopie! Toate facturile, salariile sunt stocate central. Cine are acces la ele stie tot! Nu-ti recomand sa cumperi vreun medicament care indica vreo boala grava sau cronica. Te trezesti ca te da afara angajatorul. Sau iti ia permisul de conducere!
O alta idee: am vazut ca noua CI nu contine Locul Nasterii. Alta prostie, asta dupa ce cea veche nu avea Data Nasterii. Cat de dobitoci sunt expertii astia sa omita lucruri atat de esentiale?
pai ei sunt ecsperti
diasporescu [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 23:37
0/0
vechea CI n-avea Data Nasterii. Noua, din cate vad, nu are Locul Nasterii...
:)
Casargoz [utilizator], Vineri, 9 aprilie 2021, 9:31
0/0
Mai intai ii anunt pe italieni.
La Francezi nu ma bag. datorita faptului ca in timpul regimului de la Vichy registrele au fost folosite pentru deportarea evreilor, in franta regimul cartii de identitate este unul special, este interzis prin lege sa ai registre centralizate.

This new ID was compulsory for every French person over the age of 16. A central record was also instituted. From 1942, French Jews had the word "Jew" added to their card in red, which helped the Vichy authorities identify 76,000 for deportation as part of the Holocaust.

Apoi in franta ca si in romania cartea de identitate este si document de calatorie.


Teoretic sunt impotriva existentei unui registru al persoanelor la nivel national. registrele sunt locale. Ca dupa 2001 , lumea a mai inchis ochii e altceva.
But for a few cases that were of brief duration, France did not have identity cards until the Second World War when, for the first time, everyone over the age of sixteen was required to have one. In Occupied France, these were issued by the German authorities. In the so-called Free Zone, they were issued by the Vichy government.

Under the decree 55-1397 of October 22, 1955[3] a revised non-compulsory card, the carte nationale d'identité (CNI) was introduced, and the central records abandoned. With the introduction of lamination in 1988 it was renamed the carte nationale d’identité sécurisée (CNIS) (secure national identity card). In 1995 the cards were made machine-readable. It became free in 1998.
comenteaza