1 € 1 USD 4,1382duminică 11 apr 2021
Versiune
Mobile
Si unde e studiul științific al lui Gheorghiță?
Rower [utilizator], Miercuri, 7 aprilie 2021, 23:59
0/12
Unde se găsesc studiile științifice care demonstrează ca "Perioada de protecție este mai mare după vaccin decât după boală" asa cum ne zice Valeriu Gheorghiță. Cum ii cheamă pe experții aceia, pe care ii citează propagandistul Pfizer Gheorghiță, și unde sunt publicate studiile lor?
Nu exista
Socrate2021 [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 0:16
-2/12
E o minciuna gogonata
https://bnonews.com/index.php/2020/08/covid-19-reinfection-tracker/
studiul stiintific
legolas13 [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 0:46
0/14
Este reprezentat de "estimarile expertilor". Experti nenumiti, studii neprezentate.
La fel cum s-a eliminat "din pix" sau din "estimari" limita de varsta la vaccinarea cu Astra Zeneca: era 55 ani, dupa care, din 8 martie, adica la circa o luna dupa inceperea vaccinarii, Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a decis sa elimine limita de varsta. Sigur s-au facut studii stiintifice in acea luna care sa sustina decizia :)
La fel cum la inceput durata pentru a administra a doua doza Pfizer era de maxim doua saptamani, dupa care s-a modificat la 4-6 saptamani.
La fel cum la inceput nu se recomanda vaccinarea copiilor sub 18 ani, iar acum e de dorit sa se faca de la 12 ani, ca sa nu devina purtatori asimptomatici. Tot pe baza unor studii. Desi initial era vorba ca vaccinurile ajuta sa nu faci o forma grava, nu pentru evitarea raspandirii bolii.
In principiu nu conteaza ce spui daca repeti de cateva ori si mai adaugi: "s-a observat", "expertii recomanda", "studiile au demonstrat" - fara a aduce vreo dovada in sprijinul declaratiilor..
Cum sa nu existe studii?
TheBorg [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 1:12
0/10
Evident ca exista. La voi e principiul ca daca ceva nu e pe Facebook nu exista, sau cum? Rusinica! Uite aici un studiu:

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2821%2900575-4/fulltext#%20

Assessment of protection against reinfection with SARS-CoV-2 among 4 million PCR-tested individuals in Denmark in 2020: a population-level observational study

Published:March 17, 2021

"Our estimates for overall protection after previous infection with SARS-CoV-2 of 77–83% are in line with several other cohort studies from the UK, Qatar, and the USA"

Deci in jur de 80% protectie dupa "imunizarea naturala". In schimb Pfizer si Moderna ofera 95% protectie. Deci evident vaccinurile mRNA sunt mai bune decat "imunizarea naturala", chiar si ignorand faptul ca vaccinurile nu prea au obiceiul sa te trimita "in concediu" la ATI sau mai rau, spre deosebire de infectarea cu virusul.

Intr-adevar la vaccinurile clasice gen Sputnik, AZ, J&J, vaccinurile chinezesti, etc. e posibil sa nu fie valabila afirmatia, pentru ca ofera o protectie relativ scazuta, similara cu cea data de infectarea cu virusul si vindecare.
Nu stiu cat dureaza
blablavertical [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 1:43
-3/7
‘protectia’ de la vaccin fata de imunitatea obtinuta in urma infectiei, dar cineva ar trebui sa ii arate lui nenea asta ce s-a observat in studiul citat de Reuters, studiu care, culmea! e si peer-reviewed, si anume: daca ai facut covid, esti protejat de cele 3 variante, britanica, sud-africana si braziliana. Nu stiu sa fie nici un studiu peer-reviewed, din lumea reala, nu in vitro, care sa spuna acelasi lucru referitor la vaccin.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-variants-idUSKBN2BM3BZ?fbclid=IwAR2gYYKMFH7V51CfoMchS-mMDb2PxPslZf2ghLPv0oMUxJplBT-j_Fi5lzk
Tot timpul in uniforma
Mohammed [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 1:56
-1/9
Voi ati observat cum tipu asta este tot tipu prezentat in uniforma militara?

Cei dintre voi care ati facut armata veti sti - veti sti ca traditia militara este de a te imbraca astfel in doua ocazii: pe timp de razboi, si la anumite parade oficiale.

Vreti sa stiti de ce tipu asta incalca traditia? Fiindca asa e mai 'convingator'. Se foloseste de o uniforma pentru a impune respect, cand ar trebui sa o faca prin argumente si conducere justa.

Nu exista niciun studiu clar care sa arate exact cat dureaza imunitatea dupa vaccin, cu atat mai putin care sa arate cat dureaza cea de 'dupa boala'.

Eu unu prefer natural - daca exista sansa sa ma imbolnavesc si sa dobandesc imunitate asa cum am facut-o ca specie de milioane de ani - o sa o prefer pe asta, in loc de un experiment medical facut pe repede-inainte, de niste companii care nu-si asuma responsabilitatea, companii pentru care profitu este mai presus de orice, companii care de 50 ani introduc carcinogene cunoscute in mancare pentru copii (Johnson and Johnson de exemplu) si nimeni nu le face nimic.
Studiul este ceva mai nuantat de atat
JoeTheDow [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 6:15
+2/2
Contine de asemenea astfel de paragrafe: A study from Qatar screening 43 000 people by PCR suggested that protection against repeat infection occurred for 95% of individuals who tested positive, lasting for at least 7 months.

In cifre absolute, 72 de 11068 (primul batch pozitiv) au fost testati pozitivi si a doua oara. Restul sunt extrapolari si ratii de risk. In functie de cum si la ce raportezi, cifrele pot fi mai mari si mai mici.

Studiul de asemenea considera testele foarte precise, cu o posibilitate de doare 2 falsuri in cele 11068 de pozitivi initiali etc. De asemenea cifra de 80% e influentatat foarte mult si de varsta. E un studiu interesant a carui conlcuzie e ca batranii au prioritate.
Sincer, ma cam indoiesc
Ciprian1979c [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 6:50
+1/5
Imunitatea naturala este mult mai complexa decat cea data de vaccin(care se bazeaza strict pe anticorpi, care sunt specifici anumitor tulpini, care deja exista, ca altfel nu se poate face vaccin, nu?). La oamenii care nu prea ''bolesc'', nici nu e nevoie de prea multi anticorpi sau nu e nevoie deloc - limfocitele B si T isi fac treaba. Si, daca stai sa te gandesti bine, de toate pandemiile din istorie am scapat fara vaccin! In primele 9 luni ale lui 2020 nu fusesera decat 66 de cazuri de reinfectare dupa boala(deci, muuuult mai bine ca in cazul vaccinului), pt care se ''poate baga mana in foc'', stiintific'', restul erau doar fals pozitive la teste, reziduri de virus mort in sistem (cred ca e acelasi link de mai sus, pe care banuiesc ca nu l ai citit, ca nu ti-a dat nici o explicatie sau pur si simplu nu te intereseaza decat ce vrei tu):
https://bnonews.com/index.php/2020/08/covid-19-reinfection-tracker/
Uniforma
feisbuk [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 6:53
+1/3
Mohammed, tu când ai făcut armata, în afara paradelor oficiale și războaielor la care nu ai luat parte, cum erai îmbrăcat? Casual?

Imunitatea aia dobândită natural s-a făcut cu arderea/îngroparea ghinioniștilor. Tu nu te vei putea abține să suni la 112.
PS
Ciprian1979c [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 7:13
+1/5
Eu il inteleg pe Gheorghiță, asa as zice si eu ca sa încurajez vaccinarea (nu are mare importanță pt publicul larg ca nu e un adevăr științific). Dar sa te tii de la toamnă cand vor zice, ca, "de fapt, mai trebuie un vaccin și inca unul ca a mai apărut ceva", pana o sa ne băgăm picioarele și tot pe imunizarea naturală o sa ne bazam!
Militarii sunt in uniforma si in timpul serviciulu
Ritzi Pitzi [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 7:34
+1/5
Pare Gheorghita ca este in concediu ?
Care-i problema ta.?
asavreau [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:20
+1/5
Omul este medic militar.
FaDoino, studiile astea se deruleaza chiar acum,
deval [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:25
0/6
pe cei vaccinati, cu diferitele tipuri de vaccinuri ! Ele nu se pot finaliza inainte de sfarsitul anului, pentru a fi relevante , adica sa arate , in prima instanta daca s-a obtinut imunizarea pentru un de zile ? Peste inca un an, or sa arate daca sau in ce proportii imunizarea acopera perioade mai mari..... Cum credeti ca se pot face genul asta de studii clinice ? Prin telepatie, deductii logice, la microscop ?
PS Eu cred ca mama dvs nu v-a lasat sa va imunizati ''natural''si v-a vaccinat cu cel putin 6-7 vaccinuri , cand nu decideati dvs asta si mai cred ca tot asta faceti si dvs daca va musca vreun maidanez .........
Durata e subtire studiata.
Lok [utilizator], Joi, 8 aprilie 2021, 8:31
+2/2
Si nu raspunde la intrebarea la care Valeriu are raspunsuri din eter.
comenteaza