1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022
Versiune
Mobile
Noi o chestie am vrea sa stim
Zapateado [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 11:40
+22/24
Dupa ce impuscati, sa zicem, o vulpe, ii dati drumul inapoi in apa?
In sfarsit
pleosc [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 11:41
-15/21
Un articol despre vanatoarea adevarata
Vanatoarea ?
Free [anonim], Duminică, 17 ianuarie 2021, 12:29
+19/31
O fi sport ? O fi pasiune? Mai degraba o indeletnicire a unor oameni plini de lașitate, complexați, care doresc sa își demonstreze ce tari sunt când, în realitatate, sunt scursura societatii. Aceasta îndeletnicire prinde foarte bine la noi la politicieni, al cărui nivel moral știm cu toții unde se situeya.
De ce nu e sport? Pentru ca in sport există fair play, cele două echipe joaca in condiții asemănătoare, asta ar însemna ca vânătorul si vânatul sa se înfrunte beneficiind de aceleași mijoace . Ursul și vanatorul sa se bata in pielea goala si sa câștige cel mai bun. Sau vanatorul sa se intreacă cu iepurele și să îl prindă cu mana. Nu sa apase pe tragaci stand la caldura in adapost sau de la distanta, in animale haituite, sau care nici nu stiu ce le asteapta.
Vânătoarea era justificata cand omul trebuia sa vaneze ca sa manance, in trecut. Acum e o indeletnicire degradanta, o crima care ii descalifică pe practicanți.
Spre rusinea mea, in copilarie am participat si eu la astfel de activitati la bunici intr o zona de munte, din fericire nu am impuscat nimic. Intre timp am devenit un adevarat iubitor al naturii.
Vanatoarea ar putea fi justificata in cazuri extreme, cand avem de a face cu animale periculoase, turbate, dar daca nu sunt bolnave de rabie, nu trebuie eliminate, ci tranchilizate si relocate.
In rest dispret total fata de vanatoarea care va disparea in viitor.
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 17 ianuarie 2021, 12:39
+15/27
Rușine!
VA [anonim], Duminică, 17 ianuarie 2021, 13:05
+13/23
Rușine că promovați asemenea mizerie!
Ce dacă e legal? Nu tot ucidere e? Cine le-a dat dreptul? Alți oameni, la fel de bolnavi psihic ca ei.
Sunt asociații care consumă resurse enorme să salveze animale sălbatice rănite, iar perverși precum cei din articol se laudă cum le omoară.
Ar trebui închise pentru reeducare asemenea personaje, nu lăudate în presă.
vanatoare
vaxalbina [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 13:08
+13/21
Vanatoarea este o dovada de primitivism. Nu se poate numi "sport" o activitate in care omori. Sportul implica o parte, doua sau mai multe cu sanse egale de castig. Dar cand una din parti are o arma si cealalta doar fuga sau zborul, ceea ce se intampla acolo este o crima.
Alti pacalici
fat.cat [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 13:12
+12/22
Care n-au cu ce-si hrani familiile (a se citi orgoliile de barbatusi frustrati) si tre’ sa iasa periodic la omorat de animale prin padure, ca sa aiba si ei cu ce se lauda in viata. “Vanatoarea sportiva” e o sintagma pentru care nu poti gasi suficienta greata ca s-o ilustrezi. Iar autorul nu face altceva cu ultima fraza, aia cu “nu promovam cruzimea” (dupa ce tocmai ne-a povestit cum, daca nu nimereste Dorel fazanul e buna si vulpea, distractie sa iasa) decat sa va puna si mai bine eticheta de sadici tristi, bai “vanatorilor”. Himself included, ca fiecare pasare pe limba ei piere, Eugen Istodor.
!
tudorr [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 13:18
+11/23
Bolnavi mintali... Hobbyuri de bogatasi dementi, alaturi de orgii cu minore!
corect
Coresponedntu [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 13:55
+10/18
complexati si oameni lasi, cele mai de jos specimene... daca le-ar placea natura ar face drumetie.
Spre deosebire de tine,
Ciprian1979c [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 14:07
-9/15
si de altii de aici care mancati vaca, porcu' si puiu' cumparate de la magazin, care nu sunteti cruzi!
Doar placerea de a ucide
cppuser [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 14:10
+9/17
Pasiune? Dambla?
Nu.
Doar placerea de a ucide.
In anul de gratie 2021 in care poti sa mananci orice, din belsug, sa te duci sa te ascunzi in tufe ca sa omori niste animale nevinovate si lipsite de aparare e doar o dovada de primitivism, rautate, egoism. E dezgustator.
Pentru ecologistii de canapea
pleosc [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 14:44
-6/14
Va intrebati la restaurant cum a ajuns ceafa aia de porc la voi in farfurie? Animalul ala in sase luni a fost umplut cu antibiotice si hormoni de crestere, hranit cu faina de oase provenita de la alte animale iar la final ucis si transat. Si pentru vegani, agricultura intensiva ucide de 100 de ori mai multe animale decat vanatoarea, prin nerespectarea reglementarilor legate de lasarea de zone de refugiu pentru fauna, ierbicidare si recoltarea fara indepartarea faunei inainte (am vazut de zeci de ori sange pe partea din fata a combinelor, sange de la pui de caprior, iepuri, pasari). Vanatorii sint singurii care au grija de fauna. Ei duc hrana pentru animale toata iarna in paduri si pe campuri, hrana cumparata pe banii lor, cu masinile lor, pe timpul lor. Hrana pe care o pun in hranitori construite de ei pe banii lor. Ei combat braconajul (ati vazut vreun jandarm sau politist pe un fond de vanatoare fara sa fie chemat de paznicul de vanatoare?). Ei culeg laturile puse de braconieri. Ei fac evaluarile de vanat existent pe fond, evaluari pe care le trimit la ministerul mediului, de unde le vin cotele de recolta (cote care reprezinta maxim 2-3% din efectiv, mult sub mortalitatea naturala). Ei sint chemati sa combata pesta porcina africana si daunatorii (da, vulpea e un daunator, care in plus e si principalul vector de transmitere al rabiei, intrebati la inspectoratele sanitar veterinare). Ei fac goane de indepartare a turmelor de mistret din preajma culturilor, nu am vazut nici un ong in camp. Si tot ei fac populari cu diverse specii acolo unde au aparut dezechilibre. E foarte usor sa te dai cu parerea despre un fenomen fara sa-l cunosti, cam la fel se intampla si cu vaccinarea ... .
Nu
pleosc [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 14:48
0/6
O ducem la directia sanitar-veterinara. Ei le cer pentru a vedea incidenta rabiei...
Fotografii
Godzillagrrr [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 14:59
+10/14
Faceti poze in loc de a ucide. Un teleobiectiv e la fel de util ca o pusca, daca iubiti asa de mult natura.
N-ai
mopsu [utilizator], Duminică, 17 ianuarie 2021, 15:55
+3/7
pic de empatie ? Pe ce lume traiesti? Grija de animalele salbatice nu trebuie sa cadă în sarcina ucigașilor ,, așa zisi vîn ători ...
Comentariu sters de utilizator
[anonim], Duminică, 17 ianuarie 2021, 16:23
+3/7
Fain! A meritat osteneala
V. Istina [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 1:01
-2/6
Avand in vedere atatea comentarii impotriva vanatorilor poate n-ar fi stricat sa dezvoltati putin ideea de vanatoare asa cum e inteleasa de prin secolul XIX, de fapt putin dupa revolutia franceza si pana astazi cand este STRICT legata de ECOLOGIE si protectia mediului.

Si abia pe urma sa vorbiti despre povesti, dambla si alte chestiuni subiective. Oamenii care nu se pricep (genul care cred in lanuri de hamburgeri si ca e nedrept sa impusti vanat daca nu e inarmat si eventual dotat cu vesta antiglont)... sar prompt sa apere vanatul "nevinovat". In realitate, singurii care fac ceva REAL pt vanat (impreuna cu ministerul si asociatiile de mediu) si pentru toate salbaticiunile unui biotop in care vanatul isi are locul lui, este vanatorul, care impusca doar in sezon, dupa cota (care nu e calaculata din burta) si mai ales... are DATORIA legala sa se ocupe de protejarea lui.
Ce cauta acest articol pe Hotnews?
mai-sper [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 1:29
+5/7
E cumva o parodie? Promovati placerea de a ucide? Ce este de apreciat aici, ce trebuie sa intelegem din acest material?
Asta i-am intrebat si eu,dar
persuasiv [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 8:17
+4/6
au gasit de cuviinta sa ma cenzureze.
Cum ce cauta??? Asta e locul potrivit,n'asa?
P.S....nu e nici o minune ca,de data asta
persuasiv [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 9:25
+3/3
mi-ati publicat comentariul.Protestul impotriva cenzurii este publicat tocmai pentru demonstra ''contrariul''.bravo!
Ce sa intelegi? e simplu
persuasiv [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 9:28
+4/4
placerea unora de a ucide animale
Da ba,sireacu' vanatoru',cum isi rumpe
persuasiv [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 10:28
+2/4
de la gura,sa poate duce in spate sportu' asta foarte costisitor accesibil doar elitelor doar de la Mannliker Luxus in sus...Numa' el stie cum se chinuie sa astepte sa-i fie adus vanatu'n teava pustii ...
dar daca nu e vanatoare sportiva?
pehash [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 12:29
+1/1
Daca omul ala mananca ce vaneaza?..

O fi "fair play" cand ne ducem la supermarket sa cumparam carnea deja transata, deseori semi-preparata, a unor animale care au trait toata viata in captivitate si au fost ucise fara a avea nici o sansa de scapare?

O fi "fair play" cand un vegan isi hraneste cainele sau pisica din conserve cu carne de animal ucis in abator?
Deloc simplu
pehash [utilizator], Luni, 18 ianuarie 2021, 12:33
0/2
Sunt putini cei care le ucid, dar foarte multi cei care le mananca. Tot de placere..
comenteaza