1 € 1 USD 4,0034sâmbătă 23 ian 2021
Versiune
Mobile
Superb! Romanika!
newlook [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:50
+9/19
"Dacă sunt patroni care vor să respecte legea la virgulă..." (Un gagiu, ministru, ceva!)
-------------------------
Daca nu, nu!
1.386 lei
VOX. [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:55
+11/23
In timp ce securistii (care au facut si fac numai rau romanilor) se pensioneaza la 45 de ani, cu pesnsii de peste 10 mii lei, si apoi se reangajeaza cu salarii asemenea.
Vor mai avea vreodata romanii conducatori care sa-si iubeasca tara si poporul?! Greu de crezut...
hehe
transpenibilus [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:06
-8/10
O sa-ti explodeze capul de nervi bezbojnicule.
--------------------------------------
Si o sa rada de tine chiar si pangolinul rusesc di_livia, hehe.
30 RON NET...mai conteaza cand se dau?
Kivek [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:18
+4/16
70 RON BRUT adica vreo 30 RON NET

si se fac niste discutii pe acest subiect de parca a crescut cu 500 RON net. Nici o masa la cantina saracilor nu cumperi cu 30 ron
Conducători
fdaniel [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:25
+6/14
Românii au conducătorii pe care singuri i-au ALES! Prin vot liber sau prin absența de la vot.
Acum nu mai putem da vina pe ruși ca la alegerile din 1946. Ne-am făcut-o cu mâna noastră așa că nu ar trebui să ne văicărim.
o mizerie de venit
Roman_Cetatean [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 23:48
+4/14
de aia Ro e tara din UE in care proportia saracilor dintre cei care muncesc e cea mai ridicata, adica, cu alte cuvinte, munca in Ro nu iti asigura nici macar un minim de subzistenta, e mai rau decat sclavia, unde cum, necum, stapanul trebuia sa aiba grija de sclav cu masa, adapost, etc....
Nu imi veniti cu balarii despre productivitate (oare de ce aceleasi hipermarketuri in Fr, DE, etc, la preturi similare la mafuri pot oferi salarii de 7-10 ori mai mari?), nici clisee motivationale sau pb cu calificarile si experienta (serios, vi se par cumva vesticii mai calificati? ati incercat vreodata sa vedeti cum gandeste un britanic "de rand"?),,,,,
E clar ca suntem mentinuti la statutul de "colonie", forta de munca ieftina, ca asta ne e "avantajul competitiv", probabil ca in curand pana si salariile de prin China, India, vor sari de cel minim de la noi...si asta e "strategia" guvernantilor de a castiga investitii- low-cost-ul. Si tinerea in saracie a milioane de oameni, pauperi, dependenti de firimiturile "date" de guvernanti.
Nu, nu imi povestiti de afacerile care sunt la limita...cu aceasta mizerie de salariu, nu pot sustine salarii decente+profit==:> se inchid, vin altii in locul lor, stati linistiti, de ex a tot crescut si au urlat toti neoliberalii ca o sa creasca somajul, se prabuseste economia si fix asta nu s-a intamplat, din contra....in zona constructiilor, de ex, cresterea salariului minim a dus la cresterea puternica a sectorului in 2019, inclusiv in 2020...
pai
mongolul [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:02
-3/5
majoritatea patronilor sunt PSD......
dar pensiile contributive,
mongolul [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:05
+2/6
cand le indexati? Dupa legea, trebuiau marite de la 01.01....; pensiile contributive nu au fost marite la majorarea "tuturor" pensiilor, de anul trecut; si nu vor fi majorate cu 40%, cum zice CCR.
(Ca veni vorba, de ce va mai adresati CCR, pina nu o reformat? Vreti sa va faca circ?)
Încă o brambureală
Zagura [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:12
-1/5
Guvernanții nu pierd nicio ocazie de ași manifesta ”competențele”. Ne arată că analfabetismul funcțional a ajuns la cel mai înalt nivel. Și apropos: ce-l împiedică pe d-l Cîțu să dea o hotărâre de modificare/precizare? Iar la instituțiile de stat cum se va aplica? Că dacă o aplică de la 1 ianuarie, vine curtea de conturi peste ei.
Penibil
consumator2 [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:33
+1/5
Un salariu penibil! Si dupa ani de studii superioare, iei cu 40 lei in plus! Si dupa 30 de ani...
Toti nemultumitii de aici au alternativa.
Marionette [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 8:58
+2/14
Daca salariul e atat de mic comparativ cu bogatia care circula prin tara, au posibilitatea sa gandeasca, sa-si faca firme, sa plateasca la stat taxe, sa fie in regula cu hartiile pentru cei 1000 inspectori, inspectorei si inspectorasi si sa castige dom'le ca patroni sa nu mai stea la nivel de subzistenta. Sau mai mult, sa concureze piata muncii. Uite, deja 7 patronasi tremura de frica, vin comentatorii de mai sus, fac afacere si dau salariul triplu si le pleaca oamenii de calitate la comentatorii de mai sus!
Dar de ce nu fac asa?
1. Sunt din transnistria si sunt setati sa fie nemultumiti de orice. Daca nu creste salariul- de ce nu creste, daca creste de ce nu se tripleaza, daca se tripleaza, de ce bietii contribuabili/patroni sunt ucisi. Deci la ei orice le-ai zice, e rau, bine e sa vina Dragnea teleghidat de Putin, atunci totul merge snur.
2. Nu-i duce. Capul, ouale, etc. Daca nu esti in stare sa fii un tamplar bun, care nu are nevoie de investitii de miliarde ca sa porneasca la drum, nu esti un instalator bun, nu esti un fierar bun sau mai stiu eu ce meserii care nu necesita 20 de ani de facultate si post facultate, inseamna ca nu sunt buni de nimic. Daca sunt supraspecializati si stau ca oile, in loc sa inceapa ceva sau sa caute altceva, inseamna ca au exact ceea ce merita.
Soluția e foarte simplă
Amerlocu [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 20:17
+3/3
De ce nu îți deschizi tu o afacere care să-i plătească pe angajații din România la nivel occidental?! Ce te reține?!
comenteaza