1 € 1 USD 4,0034sâmbătă 23 ian 2021
Versiune
Mobile
Pensiile SECURISTILOR nu au cum sa treaca
Kivek [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:46
+9/15
la CCR cine credeti ca sunt numiti? alti securisti

orice modificare care ar duce la scaderea pensiilor SPECIALE va cadea la CCR atat timp catb acolo e Dorneanu sef
cand vrei sa ingropi un subiect
Francisc 1 [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 19:50
+6/12
faci o comisie , e veche schema!
Ca sa ingropati tot subiectul ?
Maspp [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:00
+6/10
Sigur ca da, o comisie parlamentara e perfecta. Dar de ce nu puneti presiune pe CCR printr-un referendum care sa-i reduca atributiile ?
Pas cu pas
VOX. [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:33
+8/8
Mult mai importanta este infiintarea unei comisii care sa discute discutiile respectivei comisii speciale.
Impozitarea excesiva nu este o solutie
Dilematic [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 20:37
+1/11
in privinta pensiilor speciale.
Trebuie studiata si rezolvata problema criteriilor de stabilire/calculare a pensiilor asa zis speciale, pentru a gasi solutii echitabile, acceptate inclusiv de cei interesati si de institutiile care-i reprezinta. Ar trebui, poate studiata si experienta altor state in materie.
Se numește cerc vicios
Amerlocu [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:14
+2/8
Chiar dacă faci un referendum și ai prezența la vot de 100%, respectiv chiar dacă 100% din participanții la referndum votează restrângerea atribuțiilor CCR, în final CCR trebuie să decidă dacă aceste modificări nu încalcă constituția :) Evident că vor respinge restrângerea propriilor atribuții.

Constituția României așa cum a fost clocită de la bun început de Iorgovan și Iliescu a oferă judecătorilor CCR mai multă putere decât întregului popor. CCR decide dacă un referencum e constituțional sau nu. CCR decide dacă o modificare a constituției e constituțională sau nu. Restrângerea puterilor CCR se poate face doar prin modificarea Constituției, care modificare trebuie avizată tocmai de către CCR.

Iogovan și Iliescu știau foarte bine că CCR va ajunge 100% în ghearele vechilor putori comuniste și că asta va perpetua sistemul corupt pentru generații. Tot ce le-a trebuit a fost un popor care să voteze ca turma de oi referendumul inițial de aprobare a constituției. Și l-au avut!
Inutil
Amerlocu [utilizator], Miercuri, 13 ianuarie 2021, 22:24
+2/8
Poiți să studiezi ce experiențe dorești. În final CCR va respinge orice lege care le atinge pensiile speciale sub orice formă. Deci modificarea legii nu e o soluție.

Singura soluție pe care o văd e amânarea plății lor. Ca-n Rusia lui Elțân. Pensiile și salariile întârziau cu anii pentru că nu erau bani la buget. Exact același lucru îl poate face și guvernul român cu condiția să aibă ouă. România are un deficit bugetar excesiv și decide amânarea plăților neesențiale. Între timp mai mor din pensionarii speciali. Din ăștia noi nu se mai fac pentru că se pot modifica încadrările slujbelor guvernamentale astfel încât niciun angajat de azi să nu se mai califice în viitor la o pensie specială. În final rămân indivizi cu pensii speciale pe hârtie, dar care nu le mai primesc niciodată:)

Teoretic toate astea sunt posibile, în pracitcă nu cred că se va întâmpla.
Pana in 2003
Maspp [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 7:45
+2/4
Parlamentul avea drept de veto asupra deciziilor CCR cu 66%. Apoi un destept a eliminat aceasta posibilitate. Sigur ca da, e un cerc vicios dar atunci o noua constitutie.
Nu să discute.Să facă legea clară.
asavreau [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 9:04
+2/2
Să nu mai poată fi folosită ilegalitatea subtilă care a făcut ca pensia să fie mai mare decât salariul.Trebuie să cunoaștem componența comisiei cu nume ,prenume și eventuale suspiciuni de infracțiuni care să-i facă șantajabili în fața magistraților care au dat cinstea pe rușine.
Ca și cum impozitezi hoția !
asavreau [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 9:07
0/0
Și faci astfel hoția legală.Cu câți-va ani în urmă a fost o astfel de propunere de impozitare a //hoțiilor//,permițându-le repatrierea banilor din paradisuri fiscale.Parcă PSD insista cu asta.Pe timpul lui Ponta.
COMISIE
gibon47 [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 11:23
0/2
Stelică ne-am săturat de bla,bla,bla. Până faci tu comisia trec cei 4 ani și te schimbă. Nu mai bine faceți voi urgent o lege și impozitați toate PENSIILE SPECIALE cu 95% ?. Excepție să facă pensiile speciale numai ale militariilor care își desfășoară activitatea în străinătate sub comandă NATO sau ONU. Simplu și eficace. Ce zici ?
Oamenii sunt egali, dar nu si ca pensii !
Cugetator [utilizator], Joi, 14 ianuarie 2021, 12:52
+1/1
Aceste alegeri legislative, puteau sa iasa mai rau, dar cu un PSD prea refacut,nu se stie cum, dar acum nu conteaza , nu se va putea modifica substantial constitutia iorgovana, iar CCR si Avocatul Poporului vor persista inca destul timp. Asa ca ideea ca oamenii sunt egali in fata legii, ramane statuat si prin constitutia actuala, dar in practica ramana doar o idee generoasa dar falsa. Pe masura desfasurarii procesului legislativ diverse partide si grupuri si-au intocmit legi speciale care favorizeaza scandalos la pensie. Pentru larga majoritate se aplica principiul contributivitatii, imperfect desigur si nu foarte convenabil celor cu munca si deci castiguri reduse. Dar in timp multe grupuri si-au faurit practic prin coruptie astfel de pensii speciale care incalca evident principiul egalitatii . In timp s-a mai incercat anularea acestor pensii speciale, in special in timpul blamatului Basescu . De fiecare data procesul de contestare s-a oprit brutal la CCR, care judeca mereu in interesul propriu !
comenteaza