1 € 1 USD 4,3085vineri 03 iul 2020
Versiune
Mobile
e in regula
muciflenduri [utilizator], Miercuri, 16 noiembrie 2016, 17:41
-3/15
Intai sa ajungem la nivelul statelor civilizate de la 1900, cu toalete in interiorul cladirilor.
Apoi ne apucam de autostrazi, iar prin 2093 trecem la energia regenerabila.
Doamne fereste sa sarim niste pasi, e clar ca educatia este la pamant din cauza toaletelor, nu toaletele sunt in curte din cauza educatiei.
Surprinde?
adro [utilizator], Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:10
+4/16
E punctul de vedere al unui vanzator de tablete. Asteptam si declaratiile celor care vand WC-uri. Dar parca tot mai bune sunt sfaturile celor care nu vand nimic.
ok
om simplu din multime [utilizator], Miercuri, 16 noiembrie 2016, 18:26
+4/8
cand sunt minus cinspe afara, sa'si ia tableta si sa mearga la buda din curte.
votati usl ! votati grivco !
Franchetea unor adevaruri dureroase,ne deranjeaza?
Plagarus [utilizator], Miercuri, 16 noiembrie 2016, 19:41
-7/15
Strabunicii,bunicii si parinti au avut privata in fundul curtii,macar nepotii /copii lor sa se instruiasca adecvat secolului XXI.
Calificati si bine platiti isi vor rezolva ei singuri toate problemele (inclusiv cele sanitare )
Ops,dar lista-i lunga cu cei ce stau la coada
Plagarus [utilizator], Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:48
+5/7
Stomatologii, producatorii de pasta de dinti,sapun, sampoane,periute pentru dinti,mancare eco.cisme de cauciuc,filtre pt. apa.................
Poate că știe el ce spune!
Mediteranean [utilizator], Miercuri, 16 noiembrie 2016, 21:48
+3/11
Poate că știe el ce spune!

Cine știe, poate că el așa a crescut!

Cu toaleta pe post de groapă în fundul curții!

Și uite ce mare a ajuns!

Ditamai șefu la compania aia de le explodează telefoanele, le explodează mașinile de spălat, și care tocmai sunt în mare scandal de corupție în Coreea de Sud cu milioane de dolari date de Samsung unei prietene a președintei Coreei de Sud.
Facem si toalete, luam si tablete,
adro [utilizator], Miercuri, 16 noiembrie 2016, 22:10
+7/9
daca avem cu ce...

Educatia celor care a pus toaleta in interior pe la 1900 nu s-a facut pe tableta. Exista o educatie mai "de baza" decat alfabetizara digitala, peste care vine acceasta din urma.
Ba nu e deloc in regula
idsoc [utilizator], Joi, 17 noiembrie 2016, 7:59
+6/8
Toaletele nu sint la pamant din cauza educatiei, toaletele sint la pamant din lipsa banilor care sint cheltuiti pe felul de prostii neprioritare cum ar fi tabletele. Sint curios daca la scoala unde isi trimite dl. de la Samsung copiii wc-ul e afara. Si mai sint curios daca la conferinta aia la care isi faceau PR s-a prezentat si vreun studiu legat de impactul tabletelor pe termen lung asupra vederii copiilor.
Gresit !
ac [utilizator], Joi, 17 noiembrie 2016, 8:21
+4/6
Pai omu isi ia tableta cind se sta la toaleta - na c-am facut si versuri. La ce altceva foloseste una?
eu nu inteleg altceva
Hans Metter [utilizator], Joi, 17 noiembrie 2016, 8:58
+4/8
DE CAND SE FACE EDUCATIE CU TABLETA?!

adica toti ne chinuim sa ne tinem cat mai putin copiii cu ochii in device-uri electronice si statul (impins de la spate de marile corporatii) le baga copiilor pe gat tablete?! nu cred ca de prosti sefii marilor corporatii isi trimit copiii la scoli fara gadget-uri (da, in lumea civilizata scolile clasice au devenit foarte cautate. noi ca de obicei prindem trendul dupa ce lumea civilizata renunta la el. vezi: termopane, mc donalds, restaurant vs mancare acasa, moneda euro :) etc)

si sa nu imi spuneti ca poate fi folosita pt educatie... stiu asta, doar ca in 99% din timp va fi folosita pt prostii care strica mintea si ochii (sunt studii facute de oameni destepti nu vb din auzite)
lunatici
1anonim [utilizator], Joi, 17 noiembrie 2016, 9:05
-7/7
cu gandirea asta nu te mai faci mare... alooo, vezi ca esti in sec XXI. mare e gradina domnului!
Ai si n-ai dreptate
Eu the first [utilizator], Joi, 17 noiembrie 2016, 10:32
-6/6
Drept e, educatia celor ce au pus buda in interior pe la 1900 nu s-a facut pe tableta. Dar lumea se schimba. Tehnologia de capul ei nu imbunatateste implicit educatia - asta a fost o constatare pe care-a facut-o si Steve Jobs, si-a afirmat-o public. Dar tehnologia folosita cu cap in educatie poate ajuta foarte mult educatia. Asta e unul din motivele pentru care Apple, cat a fost condusa de Jobs, a fost proportional poate cel mai mare donator de tehnica de calcul pentru educatie. (Al doilea motiv, posibil comparabil de important, fiind reclama, da' asta e alta discutie - e greu sa justifici cheltuieli de zeci de milioane de dolari in fata actionarilor fara sa indici si ce beneficii astepti de la ele.)

Dac-ar fi sa traduc io afirmatia astuia, e mai important sa investim intr-o o educatie eficienta si de buna calitate decat in santatate, ajutoare sociale, infrastructura, combaterea coruptiei sau alte asemenea. Drept e, toate se completeaza si se sustin reciproc, dar motorul care le sustine pe toate celelalte e educatia. Un om needucat isi va face praf sanatatea, va face accident pe cea mai buna sosea, va fi somer sau chiar va fura, sau macar va inchide ochii la furturile altora, negand sau macar reducand eficienta investitiilor in alte domenii decat educatia. Un om educat (de retinut: nu doar trecut printr-o scoala!), sau macar invatat sa gandeasca critic si sa fie constient de importanta educatiei, si de cum se poate auto-educa, va avea grija de propria sanatate, va conduce cu grija pe cele mai proaste drumuri, va intelege ca pe termen lung necinstea e o afacere proasta, va fi constient ca furturile altora il afecteaza si pe el, si isi va gasi destul de usor de lucru, crescand eficienta investitiilor din alte domenii decat educatia.
Depinde ...
Eu the first [utilizator], Joi, 17 noiembrie 2016, 10:45
-6/6
... de cum e abordata problema.

Daca iei o tableta din pravalie si-o dai pur si simplu elevului, n-ai facut mare lucru - o va folosi intr-adevar mai mult pentru chestii care n-ajuta de loc educatia.

Daca insa instalezi pe ea soft dedicat, pe care elevul nu poate/n-are voie sa-l schimbe, daca lasi managementul aplicatiilor pe mana scolii - in mod esential, daca faci ca tableta sa fie inlocuitorul complet al cartilor si al caietelor - ea poate fi de un foarte mare ajutor in educatie.

Au facut unii in cadrul programului OLPC un experiment - vezi aici: https://www.technologyreview.com/s/506466/given-tablets-but-no-teachers-ethiopian-children-teach-themselves/. Rezultatele experimentului au fost de-a dreptul incredibile: copiii din doua sate etiopiene, capatand pe mana tablete, fara sa fi vazut macar semne de circulatie inainte, complet analfabeti, fara sa aibe parte de dascali, au invatat nu doar sa citeasca ci si sa se bage in miezul sistemului de operare (chestie pe care putini utilizatori de calculatoare din tarile dezvoltate o face) in mai putin de sase luni. Da' asta pt. ca device-urile pe care le-au capatat au fost special gandite sa stimuleze invatarea.

Asta apropos de studii.
Io-s curios de altceva
Eu the first [utilizator], Joi, 17 noiembrie 2016, 10:49
-6/6
Daca nu si-ar permite, si-ar avea de ales intre doua extreme, unde si-ar trimite asta de la Samsung copiii? La scoala cu buda in curte da' cu predare asistata de calculator, sau la scoala cu buda in cladire da' cu predarea de cacao?

Nu vreau sa implic ca nu se poate face scoala de calitate si fara tehnica de calcul. Vreau doar sa scot in evidenta cum i-am inteles io afirmatia: calitatea educatiei - care poate fi imbunatatita foarte mult cu ajutorul tehnologiei moderne, chiar daca utilizarea tehnologiei moderne nu implica musai o educatie mai de calitate - e mai importanta decat calitatea conditiilor din scoala.
comenteaza
Cookie Settings