Fostul economist sef al ING Bank, Florin Citu, a fost concediat - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3946marţi 07 dec 2021

Fostul economist sef al ING Bank, Florin Citu, a fost concediat

de Dan Popa Marţi, 8 martie 2011, 15:51
- a A+
"Am fost instiintat ieri (luni-n.red) ca sunt concediat. Nu stiu daca acest lucru are legatura cu episodul celebru din 2008 (atacul speculativ impotriva leului, in urma caruia o parte din trezorierii sefi au parasit bancile pentru care lucrau- n.red), dar nu cred ca acesta este motivul. Am decis sa actionez banca in judecata si sper sa castig", a declarat pentru HotNews.ro Florin Citu , fost economist sef al biroului local al ING Bank (Vezi in atasament cv-ul lui Citu) .Cunoscut ca unul dintre criticii politicii monetare a BNR, Citu a preferat in ultima vreme o postura mai discreta, evitand luarile de cuvant in public si concentrandu-se asupra Directiei Piete Financiare din ING, pe care o coordona din sediul central al bancii. Fost profesor la universitatea americana Iowa State University si angajat al Bancii Centrale a Noii Zeelande, Citu este unul din specialistii cei mai buni pe care Romania ii are in zona de macroeconomie. "Acum voi avea timp sa scriu mai mult", a glumit Citu, contactat de HotNews.ro.
Reamintim ca in urma atacului speculativ dat in 2008 asupra leului, o parte din trezorierii sefi ai catorva banci comerciale au fost obligati sa paraseasca sistemul, Citu fiind printre cei putini admisi sa mai lucreze in continuare.

Florin Cîţu s-a alăturat echipei ING Bank la începutul lui 2006 şi a pus bazele echipei de cercetare. El a absolvit în 1996 Grinnell College din SUA, specializarea economie/matematică, şi are un master şi un doctorat la Iowa State University. Anterior revenirii în România, Cîţu a mai lucrat ca economist la Banca Europeană de Investiţii şi la banca centrală a Noii Zeelande. Oficialii bancii nu au dorit pentru moment sa comeenteze informatiile legate de plecarea lui Citu.

Vezi aici o serie de articole ale fostului economist sef al ING.


41560 de afisariCum adica
katalin [utilizator], Marţi, 8 martie 2011, 16:10
+4/4
Daca e "fostul economist sef" cum a fost concediat ?? Poate ati vrut sa ziceti "economistul sef al ING Bank a fost concediat"

Mama ei de logica...
Serios?
zone [utilizator], Marţi, 8 martie 2011, 16:34
+4/6
O secunda, sa-nteleg. Baiatul asta are legatura cu atacul speculativ impotriva leului? Unul din cei mai buni specialisti in macroeconomie, facea tot posibilul sa avem un leu jalnic, rate pana la cer, megainflatie si toate astea? In beneficiul bancii care-l platea? Really? Excelent, mai periati-l n pic!
Ia sa vedem ce scrie la memorii?
inca 18 comentarii comenteaza