Mai putin de 40% dintre americani cred in evolutionism - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,0823duminică 16 mai 2021
Sondaj de ziua lui Darwin

Mai putin de 40% dintre americani cred in evolutionism

de E.M. Joi, 12 februarie 2009, 14:12
- a A+
Rezultatele unui sondaj de opinie realizat cu ocazia bicentenarului Darwin au relevat ca doar 39% dintre americani mai cred in teoria evolutionismului si doar 24% din cei care frecventeaza saptamanal biserica isi mai dau explicatii stiintifice privind originea vietii pe pamant, informeaza FoxNews.com .


Studiul Gallup, dat publicitatii miercuri, mai releva ca 36% dintre repondenti nu au nici un fel de parere despre aparitia omului pe Pamant.

S-a constatat o legatura directa intre nivelul de educatie si opiniile evolutioniste. Astfel, absolventii de colegiu sau universitate adopta mai repede teoria lui Darwin, iar cei cu studii liceale sau mai putin, nu. In procente, 74% din absolventii de facultate si doar 21% din absolventii de liceu adopta evolutionismul.

Dintre persoanele care merg cel putin saptamanal la biserica, 24% cred in evolutie, 41% nu cred, iar 35% nu au nici o parere.

55% dintre cei care intra rar sau niciodata intr-o biserica cred in evolutie, 11% nu cred, 34% nu au o opinie.

In cadrul studiului, au fost intervievati 1018 americani cu varste de peste 18 ani.

Uite evolutionismul, nu e evolutionismul

Ministerul roman al Educatiei si Cercetarii a anuntat recent ca, pentru anul 2009-2010, evolutionismul va fi introdus in programa de biologie pentru clasa a VII-a. In 2006, ministrul Mihail Hardau a eliminat evolutionismul din manualele de biologie pentru clasele a XI-a si a XII-a.


1256 de afisari39 la suta
Nautilus [anonim], Joi, 12 februarie 2009, 15:02
+7/13
39% din americani au acceptat teoria evolutionismului.

Ceilalti 61% s-au strambat, si-au aranjat blana si au desfacut alta banana :)

~Nautilus
EVOLUTIE si INVOLUTIE
EccE [anonim], Joi, 12 februarie 2009, 15:19
+5/9
Sincer eu nu prea inteleg polemica asta. Multe sondaje incearca tendetios sa asocieze evolutionismul cu lipsa lui Dzeu, si atunci multi nu sunt de acord cu asta. Eu ma numar printre ei. Eu sunt de acord cu evolutionismul, dar nu cu faptul ca evolutionismul indica lipsa lui Dzeu. Nu vad nici o legatura. Daca vreti, Dzeu a creat matricea dupa care organismele evolueaza. Pentru unii, evolutia poate parea un accident. Dar atunci, la fel de bine se poate crea o involutie..de ce sa se selecteze mereu organismle cele mai adaptate la provocari..cand nu mai exista provocari? ce se intampla? Sincer, nu cred ca evolutionismul, de altfel incontestabil stiintific, invalideaza existenta unui Creator..si chestia cu crearea lumii in 7 zile e o parabola si trebuie inteleasa ca atare
inca 65 de comentarii comenteaza