Alexandru Rafila: Nu mai văd urgenţa certificatului verde. Sper ca valul 5 să se încheie peste câteva săptămâni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

Alexandru Rafila: Nu mai văd urgenţa certificatului verde. Sper ca valul 5 să se încheie peste câteva săptămâni

de V.M. Vineri, 14 ianuarie 2022, 23:36
- a A+
Imagine
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că în acest moment nu mai vede necesară urgenţa certificatului verde, şi pentru faptul că în câteva săptămâni speră să se încheie valul cinci al pandemiei de Covid-19.


"În acest moment nu mai văd urgenţa certificatului verde, pentru că orice procedură legislativă (...) oricum presupune un timp de la momentul adoptării până la implementarea ei efectivă, care va mai însemna câteva săptămâni, şi eu sper că acest val al cincilea în România să se încheie peste câteva săptămâni. Deja avem două săptămâni din valul cinci şi sper ca până la sfârşitul lunii februarie să ajungem într-o situaţie...", a afirmat Rafila vineri seară, la postul Digi24, potrivit Agerpres.

El a spus că "protecţia împotriva bolii oferită de vaccinare este mult mai mică în acest moment faţă de această variantă, faţă de variantele anterioare", dar că recomandă "cu tărie în continuare vaccinarea", deoarece proporţia de cazuri grave şi de decese este mult mai mare la nevaccinaţi decât în rândul celor imunizaţi.

În opinia ministrului Sănătăţii, certificatul verde ar fi fost necesar înainte de valul patru, dar pentru asta era nevoie şi de o decizie asumată politic, care n-a fost luată.

"Certificatul verde nu este victima politicului, este până la urmă o chestiune care nu a fost asumată politic. Despre asta discutăm. Mie lucrul cel mai neplăcut care mi s-a întâmplat a fost încercarea asta de pasare permanentă a responsabilităţii, cine e de vină de această situaţie legată de neadoptarea unei forme a certificatului acesta verde sau a certificatului COVID", a menţionat Rafila.


10492 de afisarisaracii vaccinati
cucuveauamov [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 1:10
+21/43
saracii vaccinati ... se simt pacaliti ... au vrut sa salveze lumea ... si au salvat doar cifra de afaceri big pharma
Pe drumul cel bun
tontu [utilizator], Sâmbătă, 15 ianuarie 2022, 6:25
+13/23
La fel e si cu vaccinul, el trebui sa fie indicat doar pentru pesoanele vulnerabile. Medicamentatia specifica, in schimb, ar trebui sa fie accesibila tuturor.
inca 22 de comentarii comenteaza