Turul lumii: Ce țări impun vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru toată populația și ce state obligă doar anumite categorii profesionale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022

Turul lumii: Ce țări impun vaccinarea anti-COVID obligatorie pentru toată populația și ce state obligă doar anumite categorii profesionale

de N.O. Marţi, 7 decembrie 2021, 16:43
- a A+
Imagine
În timp ce un certificat de vaccinare este necesar într-un număr tot mai mare de țări pentru anumite activități sau anumite categorii de populație, puține state impun vaccinarea tuturor, măsură care trebuie să rămână "absolut de ultimă instanță", potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, relatează AFP.


AFP face o prezentare generală, dar nu exhaustivă , a obligativității vaccinale împotriva Covid-19 în lume.

Vaccinarea obligatorie pentru adulți - doar în câteva țări


Austria este prima țară din UE care dorește să impună vaccinarea tuturor adulților săi. Măsura, anunțată în noiembrie, va intra în vigoare la începutul lunii februarie. Acesta își propune să contracareze ratele de vaccinare care sunt prea scăzute (doar 67,6% din populația era vaccinată pe 6 decembrie) pentru a încetini valul epidemic. În plus, țara, care va ieși din lockdown luni, își va menține restricțiile de călătorie doar pentru cei nevaccinați.


În Germania, Parlamentul va examina până la sfârșitul anului o lege care impune vaccinarea întregii populații, de asemenea pentru a opri creșterea numărului de cazuri. La 1 decembrie, 68,9% din populația germană era vaccinată.

Înainte de aceasta, două state autoritare din Asia Centrală, Tadjikistan și Turkmenistan, au anunțat în iulie vaccinarea obligatorie pentru cei de peste 18 ani.

În Indonezia, vaccinarea anti-Covid este obligatorie din februarie 2021, iar nevaccinarea se sancționează teoretic. De altfel, campania de vaccinare se străduiește să convingă: doar 35% dintre indonezieni erau vaccinați la 1 decembrie.

În Pacific, statul federal Micronezia a anunțat, de asemenea, în iulie 2021, vaccinarea obligatorie pentru cei de peste 18 ani.

Un teritoriu francez din Pacificul de Sud cu autonomie largă, Noua Caledonie face vaccinarea obligatorie pentru toți adulții de la sfârșitul lunii decembrie. Începând cu 26 noiembrie, 73% dintre locuitorii din Noua Caledonie cu vârste de peste 12 ani erau complet vaccinați.

Vaccinare obligatorie pentru anumite categorii profesionale


Obligativitatea vaccinală pentru anumite categorii profesionale s-a extins în lume.

În Statele Unite, președintele Joe Biden a anunțat pe 9 septembrie vaccinarea obligatorie pentru 100 de milioane de muncitori, funcționari ai guvernului federal și angajați din sectorul privat. Dar măsura a fost suspendată în noiembrie de justiția federală în așteptarea unei hotărâri pe fond.

La New York, toți angajații din sectorul privat vor fi supuși vaccinării obligatorii din 27 decembrie, a anunțat luni primarul.

În Franța, obligativitatea vaccinării se aplică personalului din spitale, case de bătrâni, pompieri, de ambulanțe și îngrijitoarelor la domiciliu, începând cu 15 septembrie.

În Polinezia Franceză, obligația de vaccinare va fi impusă din 23 decembrie tuturor persoanelor care lucrează în contact cu publicul.

În Grecia, vaccinarea a devenit obligatorie pentru personalul azilelor de bătrâni pe 16 august și pentru îngrijitori pe 1 septembrie. Premierul Kyriakos Mitsotakis a anunțat la sfârșitul lunii noiembrie și obligativitatea vaccinală pentru toți cei de peste 60 de ani de la începutul anului 2022.

În Italia, lucrătorii din domeniul sănătății au fost forțați să se vaccineze de la sfârșitul lunii mai, iar personalul azilelor de bătrâni din 10 octombrie.

În Anglia, angajaților din casele de bătrâni li s-a cerut să fie complet imunizați până la jumătatea lunii noiembrie, iar îngrijitorilor din sistemul public de sănătate din aprilie 2022.

În unele țări, obligația de vaccinare nu se limitează la îngrijitorii, funcționarii sau angajații aflați în contact cu publicul, ci la toate tipurile de angajați.

Așa se întâmplă în Ungaria de la sfârșitul lunii octombrie, unde orice companie poate cere angajaților săi să fie vaccinați.

Restricții dure pentru cei nevaccinați


Într-un număr tot mai mare de țări vaccinarea nu este obligatorie, dar restricțiile pentru cei nevaccinați sunt dure.

De la 1 august 2021, Arabia Saudită a interzis accesul persoanelor nevaccinate în "orice loc privat sau guvernamental", precum și la transportul public. În plus, doar cei vaccinați pot călători în afara țării.

În Italia, persoanele nevaccinate nu mai pot merge de luni la cinema, la teatru, la concerte sau chiar la evenimente sportive majore.

În Germania, accesul la anumite activități culturale și de agrement și la o parte din magazine va fi rezervat doar persoanelor vaccinate, a anunțat Berlinul la începutul lunii decembrie.

Citește și :


3829 de afisarimult zgomot pentru nimic
c2 [utilizator], Marţi, 7 decembrie 2021, 17:09
+5/47
1) nici macar statele autoritare nu reusesc sa vaccineze pe toata lumea

2) intr-o democratie e imposibil sa impui vaccinarea fortata, poti cel mult sa faci viata grea nevaccinatilor

Balariile cu Austria si Germania sunt povesti de adormit copiii. De aceea ei pun termen peste multe luni.

Astept momentul in care austriecii vor amenda cu mii de euro mosii si babele de 80 de ani care nu vor sa se vaccineze :)

PS: e de asteptat ca toate curtile constitutionale sa respinga rand pe rand vaccinarea fortata
E una dintre ...
Gigi Kent [utilizator], Marţi, 7 decembrie 2021, 18:53
+1/33
E una dintre situatiile acelea in care nu conteaza ce vrea majoritatea. Degeaba au votat 66% din germani ca ei vor vaccinare obligatorie.

E ca si cum ai incerca sa legalizezi violul in grup pentru ca victima reprezinta (maxim) 33% iar violatorii (minim 2) au cel putin 66% din "voturi". E o aberatie.
inca 4 comentarii comenteaza