Apel al Guvernului către autoritățile locale să reevalueze situația celor nevaccinați: Specialiștii anticipează o posibilă creștere a incidenței COVID în următoarele săptămâni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

Apel al Guvernului către autoritățile locale să reevalueze situația celor nevaccinați: Specialiștii anticipează o posibilă creștere a incidenței COVID în următoarele săptămâni

de Redactia Duminică, 5 decembrie 2021, 16:24
- a A+
Imagine
Guvernul face un apel către autoritățile locale să reevalueze situația persoanelor nevaccinate împotriva COVID, spunând că specialiștii anticipează o posibilă creștere a incidenței bolii în următoarele săptămâni.
  • "Deoarece specialiștii anticipează o posibilă creștere a incidenței în următoarele săptămâni, vaccinarea persoanelor rămâne cea mai eficientă și importantă formă de protecție, mai ales a celor din categoriile vulnerabile", a transmis Guvernul, duminică, la finalul ședinței în care au fost decise primele măsuri în România după confirmarea primlor două cazuri de COVID-19 cu varianta Omicron a SARS-CoV2.
Guvernul face apel către autoritățile locale ca, prin serviciile de asistență comunitară, să se coordoneze cu structurile medicale din teritoriu și să reevalueze situația persoanelor nevaccinate: "Prioritate vor avea persoanele din categoriile vulnerabile, care vor beneficia de centre mobile de vaccinare, puse la dispoziție de MApN și MAI".


Duminică, într-o ședință convocată de către premierul Nicolae Ciucă, la care au luat parte ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, șeful DSU, Raed Arafat, și directorul CNSCBT, Adriana Pistol, au fost decise mai multe măsuri în contextul prezenței tulpinii Omicron în România :
  • Persoanele care intră în România din statele din afara Uniunii Europene - inclusiv cele vaccinate anti-COVID - vor avea obligația să prezinte, la intrarea în România, un test PCR obținut cu cel mult 48 de ore înaintea călătoriei.
  • Persoanele nevaccinate anti-COVID vor intra automat în carantină timp de 10 zile.
  • Persoanele care vin din țările UE - nu și cele vaccinate - trebuie să prezinte test PCR făcut cu cel mult 72 de ore înaintea călătoriei.
  • Persoanele nevaccinate vor intra, de asemenea, în carantină pentru 10 zile.
  • Din 20 decembrie, va fi implementat Passenger Locator Form (PLF), care va trebui completat de toate persoanele care sosesc în România.


3085 de afisariPai ce facusi bre, nea Rafila ?
gmb72 [utilizator], Duminică, 5 decembrie 2021, 16:53
+4/14
Nu zisesi tu ca nu folosim certificatul verde ca masura ascunsa de obligativitate a vaccinarii ? Pai ce rost mai are certificatul verde cand mai tot ce se stie pana in prezent despre mutatia Omicron, e ca infecteaza in egala masura si vaccinatii si reinfecteaza si pe cei trecuti deja prin boala ? E adevarat, vaccinatii se pare ca sunt protejati de formele grave si nu vor infunda spitalele, dar vor raspandi boala, in conditiile in care avem doar 30% vaccinati. Ceilalti, deja trecuti prin boala sau nevaccinati si netrecuti prin boala, risca sa umple iar spitalele care oricum nu s-au golit. Ce mai, multi or sa umple direct gropile, ca-n spitale nu mai prind loc.
Asadar ? Care-i logica conform careia vaccinatilor NU li se cere test PCR ? Singura logica e concluzia pe care o trage melteanu' "uite, daca te vaccinezi scapi de testare si de carantina". Exact ce-ai zis ca NU vei face, vre, Rafila, adica nu vei folosi certificatul verde ca forma ascunsa de imbold la vaccinare.
Ca sa nu mai zic ca cien vrea sa obtina LEGAL certificatul verde, o mai paote face doar daca se vaccineaza cu Jonhon&Johnson si doar pana in 10-15 decembrie, ca dupa aia, trece Craciunul pana li se emite certificatul (la 10 zile de la schema completa de vaccinare). Asa ca uite cum va creste pretul certificatelor verzi emise in preajma unei chiuvete sau de un IT-ist dibaci !... Si odata cu ele, si numarul infectatilor din strada, pacientilor din spitale si mortilor din gropi....
Certificatul asta trebuia legiferat demult, nu pe genunchi, oamenii sa stie in ce conditii este solicitat sa poata lua decizii din timp. Parca asa ziceai, chiar acu cateva zile, bre, Rafila bre....
Ce-ai făcut Bobiță?
JohnDoe666 [utilizator], Duminică, 5 decembrie 2021, 17:48
+2/8
Iar ai dat drumul la vaccinați să plimbe liber virusul de colo-colo? Parcă recomandările UE erau să se testeze toată lumea! Acum ce facem, nu mai ținem cont de ele? În loc să protejăm o majoritate (fie că vă convine sau nu, nevaccinații sunt momentan majoritari), o sacrificăm pentru mofturile unei minorități (care vrea să facă sărbătorile în străinătățuri sau la mall) ? Sau o sacrificăm pentru bani? Sau pentru securea care se bălăngăne deasupra gâtului câtorva mari?
inca 6 comentarii comenteaza