UPDATE Doi turişti din Ucraina, răniți după ce au încercat să fugă de o ursoaică agitată din cauza petardelor, lângă Castelul Peleş / ISU anunțase inițial că turiștii au fost atacați de urs - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3142marţi 18 ian 2022

UPDATE Doi turişti din Ucraina, răniți după ce au încercat să fugă de o ursoaică agitată din cauza petardelor, lângă Castelul Peleş / ISU anunțase inițial că turiștii au fost atacați de urs

de Redactia Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 19:12
- a A+
Imagine
Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova a anunțat sâmbătă seară că doi turişti din Ucraina au fost atacaţi de un urs, în apropierea Castelului Peleş. Primarul din Sinaia, Vlad Oprea, a precizat ulterior că cei doi turiști s-au rănit în timp ce încercau să sară un gard pentru a scăpa de o ursoaică cu pui care devenise agitată din cauză că mai mulți oameni aruncau cu petarde în zonă.


Primarul a declarat, sâmbătă seară, la Digi 24, că a vorbit cu bărbatul rănit, care a povestit că el și prietena sa s-au rănit în timp ce încercau să sară un gard, pentru a scăpa de o ursoaică cu pui.
  • "El (turistul din Ucraina - n.r.) și prietena sa se plimbau pe aleea de la Peleș și au auzit petarde pe care diverse persoane inconștiente le aruncau.
  • S-au întâlnit cu o ursoaică cu pui, care era agitată, au sărit un gard si așa s-au rănit. Nu au fost atacați de ursoaică, au fugit și s-au rănit într-un gard după ce a apărut ursoaica" a declarat primarul din Sinaia.
El a mai spus că ursoaica a fugit apoi în pădure și că autoritățile vor propune Ministerului mediului, cel care ia decizia, ca ursoaica să fie relocată duminică într-o zonă departe de comunitate, iar puii să fie separați de mamă și duși într-un centru de îngrijire.
...........................

"Două persoane de naţionalitate ucraineană au fost atacate de urs în zona Castelului Peleş şi prezintă traumatisme prin sfâşiere", a transmis, sâmbătă seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, potrivit News.ro.

Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, care a suferit plăgi prin sfăşiere la o mână şi la un picior şi despre o femeie de 32 de ani, care are o rană la un picior.

"Amândoi sunt conştienţi. La fata locului acţionează un echipaj SMURD", a precizat ISU Prahova.


7886 de afisariTrebuie sa terminam cu animalele
cim [utilizator], Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 22:59
+14/16
Trebuie sa terminam cu animalele care arunca gunoaie si petarde!
Urșii ca urșii, da' de
Heitarel Troleanu [utilizator], Sâmbătă, 4 decembrie 2021, 22:12
+12/14
petarde și artificii când scăpăm?

Anul trecut la Roma a fost un masacru de Anul Nou. Mii de păsări au fost ucise de petarde și artificii, și alte câteva mii au murit în zilele următoare pt că n-au mai putut zbura.

De miile de accidente umane, provocate în toată lumea de manipulări defectuoase a tot felul de efecte pirotehnice, nici nu mai pomenesc.

În UK și țările Commonwealth se serbează pe 5 noiembrie, de peste 400 de ani(!), Guy Fawkes - un puci cu explozibili pus la cale de catolici împotriva protestanților (și dejucat). Cum se serbează? Cu praf de pușcă, bineînțeles. Artificii, petarde, pocnitori, focuri de armă, nu contează, poc să facă, fum să scoată... Bineînțeles, se lasă de fiecare dată cu mii de ochi scoși și timpane sparte, dar nu pare să-i pese cuiva.

De acolo sau de la chinezi, inventatorii prafului de pușcă, poate ne tragem toți pasiunea asta cretină de a ne marca teritoriul sau un anume moment al vieții cu... zgomot. Decibelii sunt ieftin de produs și uneori pot înlocui niște calități absente, nu-i așa?
inca 14 comentarii comenteaza