Curtea Constituțională Federală și-a anunțat decizia privind restricțiile luate de guvernul german în cadrul "frânei de urgență" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

Curtea Constituțională Federală și-a anunțat decizia privind restricțiile luate de guvernul german în cadrul "frânei de urgență"

de Dani Rockhoff Marţi, 30 noiembrie 2021, 13:05
- a A+
Imagine
În al treilea val al pandemiei de Covid-19 din primăvară, guvernului federal german i s-a permis să impună restricții de ieșire și contact prin așa-numita “frână de urgență Corona". Curtea Constituțională Federală din Karlsruhe și-a anunțat marți decizia privitoare la constituționalitatea măsurilor de lockdown.


Curtea precizează că măsurile au interferat semnificativ cu diferite drepturi de bază, dar și că acestea sunt, "în pericolul extrem de pandemie", compatibile cu Legea fundamentală.

Curtea constituțională explică faptul că frâna federală de urgență în al treilea val Corona era permisă, iar hotărârea ar trebui să fie avută în vedere și la întâlnirea federală care are loc marți, 30 noiembrie, la ora 13.00.

Într-o a doua procedură, judecătorii au respins plângerile părinților și elevilor împotriva măsurilor de închidere a școlilor, dispuse la momentul respectiv.

În al treilea val al pandemiei Covid, din primăvară, guvernului federal i s-a permis să impună restricții de ieșire și contact prin așa-numita frână de urgență Corona.

Întâlnire federală, în lumina noii decizii

Odată cu cele două decizii ale Primului Senat sub președintele Curții, Stephan Harbarth, politicienii obțin și informații despre spațiul lor de manevră în actualul al patrulea val Corona.

Cancelarul executiv, Angela Merkel (CDU), și succesorul ei desemnat, Olaf Scholz (SPD), vor să ia legătura cu prim-miniștrii statelor federale la ora 13.00, pentru a discuta despre criză în lumina rezoluțiilor de la Karlsruhe.

Președintele SPD, Saskia Esken, a comentat în dimineața zilei de marți, la televiziunea ZDF, cu privire la așteptata decizie a Curții Constituționale Federale: "Trebuie să privim hotărârea și raționamentul ei foarte atent, desigur, dar ne aflăm astăzi într-o altă situație".

Ea s-a referit la cota de vaccinare mai mare decât cea din primăvară și la faptul că "aceia care au fost vaccinați așteaptă ca noi să facem diferențierea pe problema restricțiilor de contact, a restricțiilor pentru marile evenimente și altele asemenea".3161 de afisarioare
martel55 [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 16:21
+3/5
ce va zice comisia euroepana despre aceste incalceri ale statului de rept, recunoscute chiar de curtea constitutionala din Germania, dar considerate admisbile?o sa vedem acum iures la Bruxelles si amenintarea cu articolul 7 ca justitia germana recunosate incalcarea drepturilor cetatenilor dar o permite? pai ce stat de drept mai e ala, in care doar drepturile lgtbt par s fi devenit intangibile , in rest orice drept poate fi incalcat de stat cu permisiunea justitiei care ar trebui tocmai sa impiedice aceste incalcari
Statul nu exista
Eu the first [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 17:28
+1/3
Statul e doar o conventie. Politistul are dreptul de-a face chestii pe care alte persoane nu si le permit pentru ca cei din jurul politistului adera la conventia conform careia politistul aplica legea pentru toata comunitatea. O sentinta judecatoreasca are semnificatie doar pentru ca mai toata lumea accepta faptul ca o sentinta judecatoreasca trebuie respectata. Un primar poate decide asupra cheltuirii banilor publici pentru ca toata comunitatea pe care-o conduce accepta treaba asta. Daca toata lumea dintr-o localitate ar decide ca primarul n-are voie sa semneze nimic, bancile n-ar mai onora ordinele de plata ale primarului, secretara primarului nu i-ar mai dactilografia documentele pe care sa-si puna semnatura, si cetatenii n-ar mai plati taxe locale din care primarul sa faca plati. Daca lumea dintr-o localitate ar decide ca politistul n-are nici un drept sa aplice legea, la prima incercare a politistului de-a amenda sau de-a aresta pe cineva acesta s-ar trezi ca i se da cu tifla, in cel mai bun caz. O hotarare judecatoreasca n-ar avea nici o consecinta daca lumea afectata de ea ar decide asa.

Curtea constitutionala a Germaniei e o conventie - toti cetatenii germani, sau macar majoritatea covarsitoare a cetatenilor germani sunt de acord ca deciziile curtii constitutionale sa fie aplicate si sa fie obligatorii pentru toata lumea. Asa ca incalcarea aia a drepturilor de baza e impartita, ca raspundere, pe toate cele aproape 85 de milioane de persoane traitoare in Germania. Nu e raspunderea vreunei entitati abstracte numite stat.
inca 3 comentarii comenteaza