Câciu, Finanțe: Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe / Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3296marţi 18 ian 2022

Câciu, Finanțe: Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe / Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor

de DP Marţi, 30 noiembrie 2021, 10:39
- a A+
Imagine
Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor!Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare, a scris marți ministrul Fiananțelor pe Facebook. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții. Discutăm despre necesarul de finanțare pentru proiectele și politicile fiecărui minister, despre prioritățile din programul de guvernare, mai spune Adrian Câciu.


Ce a mai spus ministrul Finanțelor :
  • Avem ambiția să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum și pentru finanțarea proiectelor de investiții așteptate de români, susținerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei. Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepție și nu soluție pentru stingerea unor crize!
  • În paralel, am început o analiză a creșterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale și pe o mai bună conformare la plată a obligațiilor fiscale.
  • Nu vom crește și nu vom introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget. Sunt adeptul responsabilității fiscal-bugetare - vom ține sub control deficitul bugetar.
  • Continuăm politica fiscală de stimulare a economiei, încurajăm investițiile, punem accent pe creșterea productivității și pe susținerea unui program național “Cumpără românește!". Voi iniția consultări cu reprezentanții mediului de afaceri si camerelor de comerț din România, dialog absolut necesar mai ales în perspectiva finanțărilor de care România va beneficia prin Planul Național de Redresare și Reziliență.
  • Alături de colegii de la Finanțe avem multe de făcut, dar suntem motivați, avem un plan bine pus la punct și termene strânse.


1628 de afisariPana mai ieri
expert2 [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 10:47
+4/8
... domnul acesta era consilier al primarului din Buzau. Acum este ministru de finante si face bugetul tarii. Nu America este tara tuturor posibilitatilor, ci Romania...
M-a contrazis un student cand am
John M. [utilizator], Marţi, 30 noiembrie 2021, 13:04
+4/6
afirmat acelasi lucru la una din clasele mele. Parerea lui era ca:"America e tara tuturor posibilitatilor, iar Romania este tara unde orice e posibil"..
Nuantze. ..Foarte subtile...
inca 4 comentarii comenteaza