Coronavirus: Varianta Omicron a ajuns, cel mai probabil, în Germania - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3575joi 20 ian 2022

Coronavirus: Varianta Omicron a ajuns, cel mai probabil, în Germania

de R.P. Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 12:29
- a A+
Imagine
Autoritățile din Germania au informat sâmbătă că au detectat vineri seara câteva mutații specifice noii variante a coronavirusului Omicron la o persoană care s-a întors din Africa de sud și a aterizat pe aeroportul din Frankfurt, relatează Reuters.


Ministrul pentru probleme sociale din statul Hesse a precizat, pe twitter, că, cel mai probabil, noua variantă Omicron a ajuns în Germania.

Persoana a fost testată, dar rezultatele secvențierii nu au fost finalizate.

61 de persoane care au aterizat la Amsterdam cu două curse din Africa de Sud au fost testate pozitiv pentru Covid-19, iar autoritățile olandeze au anunțat că sâmbătă dimineața fac analize suplimentare pentru a stabili dacă vreunul dintre aceste cazuri are legătură cu noua variantă a coronavirusului Omicron, relatează Reuters.

În jur de 600 de pasageri au ajuns vineri la Amsterdam cu două curse KLM, fiind obligați să aștepte ore în șir din cauza îngrijorărilor generate de noua variantă a coronavirusului identificată în zona Africii de Sud și declarată ieri de OMS ca fiind una îngrijorătoare ca urmare a numeroaselor mutații și a riscului de a fi mult mai contagioasă.

Vineri, pe fondul acestor îngrijorări, mai multe state din UE, dar și state asiatice au impus interdicții de călătorie în zona africană unde ar fi apărut noua variantă denumită Omicron (a cincisprezecea literă a alfabetului grec).

SUA au anunțat și ele că de luni vor suspenda călătoriile în zonă.

Un caz a fost confirmat vineri în Belgia, primul în Europa, altul în Israel și două cazuri în Hong Kong.


3802 afisariVarianta Africana invadeaza Europa
Frankie [utilizator], Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 13:36
+9/13
Pt ca-n Africa nu prea exista televizoare si acolo nu are succes.
e peste tot deja
cristi_an [utilizator], Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, 12:47
+7/9
acum incetati cu aberatiile astea de restrictii ca distrugeti complet economia care abia incepuse sa isi revina... deja aveam praturi galopante la inceput de iarna cand energia se va scumpi si mai mult...
inca 4 comentarii comenteaza