DOCUMENT Începe marea împărțeală: Ce decizie a luat Guvernul Ciucă pentru a numi mai ușor prefecții și subprefecții - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869luni 29 nov 2021

DOCUMENT Începe marea împărțeală: Ce decizie a luat Guvernul Ciucă pentru a numi mai ușor prefecții și subprefecții

de I.B. Vineri, 26 noiembrie 2021, 0:53
- a A+
Imagine
Prima măsură a guvernului Ciucă, Ordonanța de Urgență privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative, a fost publicată joi seară în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, poate fi numită în funcția de prefect, respectiv de subprefect o persoană care nu a absolvit programele de formare specializată, cu condiția ca în termen de maximum 2 ani de la data emiterii actului de numire în funcție să absolve un astfel de program. Anterior, termenul fusese de 1 an.

Cabinetul Nicolae Ciucă a adoptat în prima sa ședință o Ordonanță de Urgență care aduce o serie de modificări în structura Executivului, una dintre acestea fiind că atribuțiile viceprim-miniștrilor se stabilesc prin decizie a prim-ministrului, a anunțat joi seara Guvernul.

Actul instituie și o derogare de la dispozițiile art. 27 alin. 3 din Legea 55/2020, astfel că pentru posturile şi funcţiile vacante şi temporar vacante din instituțiile publice se vor putea organiza concursuri, până la data de 1 iunie 2022.

Alte modificări întăresc rolul viceprim-ministrului:
  • La articolul 21, după alineatul (1) se introduc două noi alineate, alineatele (2) și (3), cu următorul cuprins:
  • "(2) În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, viceprim-ministrul emite ordine. (3) În situațiile în care nu își poate îndeplini temporar atribuțiile, viceprim-ministrul poate delega, prin ordin, atribuțiile stabilite prin decizie a prim-ministrului secretarilor de stat sau, după caz, consilierilor de stat din aparatul propriu de lucru."
  • 2. La articolul 22, alineatele (1) și (4) se modifică și vor avea următorul cuprins: "(1) Cancelaria Prim-Ministrului este structură cu personalitate juridică, în subordinea prim-ministrului, finanțată prin bugetul Secretariatului General al Guvernului.


24337 de afisariDeci nu mai face pregatirea ca se schimba peste 18
Vreau sa fiu furat deci votez PSD PNL UDMR [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 2:11
+13/17
luni oricum. Alte sinecuri pentru incompetenti?
ce-a făcut ciucă
nahir [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 7:52
+8/10
seamănă perfect cu propunerea lui cati abramburica andronescu, de pe vremea când era minstresata de la educație, conform căreia elevii care nu luau examenul de balaureat să poată totuși să se înscrie și să urmeze cursurile primului an de la orice facultate, cu condiția ca în anul următor să își ia examenul de bac.
inca 3 comentarii comenteaza