Suedia: Magdalena Andersson, nominalizată din nou la funcţia de prim-ministru. Votul va avea loc luni - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869luni 29 nov 2021

Suedia: Magdalena Andersson, nominalizată din nou la funcţia de prim-ministru. Votul va avea loc luni

de V.M. Vineri, 26 noiembrie 2021, 0:28
- a A+
Imagine
​Lidera social-democraţilor suedezi, Magdalena Andersson, care a demisionat miercuri din funcţia de prim-ministru la doar câteva ore după ce obţinuse votul parlamentului , va avea o a doua şansă de a forma un guvern, a anunţat joi preşedintele legislativului, Andreas Norlén.


Andersson a demisionat pentru că Verzii au decis să iasă din coaliţie după ce parlamentul a respins proiectul de buget al guvernului în favoarea celui alternativ înaintat de trei partide de dreapta din opoziţie, relatează AFP, Reuters și Agerpres .

Deşi aleasă prim-ministru, Andersson, o economistă în vârstă de 54 de ani, nu a avut timp să preia oficial funcţia de la premierul în exerciţiu, social-democratul Stefan Lofven.

"Regret profund evenimentele petrecute în parlament ieri (miercuri)", care "par de neînţeles poporului suedez şi erodează încrederea în sistemul politic", a declarat preşedintele acestui for într-o conferinţă de presă.

După discuţii cu şefii partidelor, el a concluzionat că intenţiile lor rămân neschimbate în ce priveşte alegerea viitorului prim-ministru.

Norlen a anunţat că, în aceste condiţii, o nominalizează din nou pe Magdalena Andersson pentru postul de prim-ministru, iar votul va avea loc luni, 29 noiembrie.

Ea va încerca să formeze un guvern minoritar al social-democraţilor, partid care deţine 100 din cele 349 de locuri din legislativ.

Suedia are programate alegeri generale în septembrie 2022.


276 de afisarila culcare...
..13 [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 4:27
0/0
Ms Andersson - regrets!

Cest la vie!

PS
O lectie importanta pentru RO si pentru PNL
La un punct de rascruce!
Azra [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 8:51
0/0
Este inceputul unei crize politice in Suedia, destabilizata in urma laxismului politicii de imigrare si a problemelor sociale grave care au aparut ca urmare si pe care nu le-au mai cunoscut de mult timp(criminalitate, dezordini sociale etc).Probabil vor avea alegeri anticipate.
comenteaza