VIDEO David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv din Europa - Ce a spus după ce a câştigat Premiul Piotr Nurowski - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767sâmbătă 04 dec 2021

VIDEO David Popovici, cel mai bun tânăr sportiv din Europa - Ce a spus după ce a câştigat Premiul Piotr Nurowski

de Silviu Dumitru Joi, 25 noiembrie 2021, 22:40
- a A+
Imagine
Înotătorul David Popovici a câştigat Premiul Piotr Nurowski, el fiind votat de cele 50 de Comitete Olimpice Naţionale din Europa drept "Cel mai bun tânăr sportiv european pentru sporturile de vară" din 2021.


"Acum că am câştigat mă simt bine. Pe măsură ce se apropia anunţarea câştigătorului mă aşteptam cât de cât, pentru că lumea mi-a spus că am ţinut un discurs bun, un mini-discurs, nu am avut emoţii înainte sau în timpul discursului, dar pe măsură ne ne-am apropiat de momentul desemnării câştigătorului spiritul competitiv din mine dicta şi urla: <Câştigă! Trebuie să câştigi!>". Mă bucur că s-a întâmplat", a spus Popovici după ce a câştigat.Potrivit COSR, încoronarea câştigătorului Premiului Piotr Nurowski a avut loc la Samorin, în Slovacia, în cadrul unei cine de gală la Seminarul Asociaţiei Comitetelor Olimpice Europene. Mihai Covaliu şi delegaţia COSR l-au susţinut pe David Popovici şi l-au votat pe cel care în acest an a reuşit să câştige un aur la Campionatele Europene de Seniori în bazin scurt, trei medalii de aur la Campionatele Europene de Juniori, să doboare două recorduri mondiale de juniori la 100 şi 200 m liber şi să se claseze pe locul 4 la JO Tokyo 2020 la 100 m liber.

Popovici a concurat pentru acest premiu cu alţi patru sportivi, clasaţi în ordine după el: Sky Brown din Marea Britanie (skateboarding), Adriana Cerezo Iglesias din Spania (taekwondo), Viktoria Listunova din Rusia (gimnastică artistică) şi Adriana Vilagos din Serbia (atletism .

Toţi au primit şi premii în bani, David Popovici a luat o bursă de formare de 15.000 de euro. Locul doi şi trei, respectiv 8.000 euro şi, respectiv, 5.000 euro, în timp ce al patrulea şi al cincilea clasat au primit amândoi câte 3.000 de euro.

Premiul a fost creat în memoria fostului preşedinte al Comitetului Olimpic Polonez Piotr Nurowski, care a murit tragic în 2010 într-un accident de avion. Acest premiu se acordă anual pentru sporturile de vară şi, separat, pentru cele de iarnă.

Aceasta esta a 10-a ediţie a Trofeului Piotr Nurowski pentru disciplinele de vară. În 2012, gimnasta Larisa Iordache s-a clasat a doua în preferinţele celor care au votat, informează News.ro.


3245 de afisariErata
biosharkRO [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 0:10
+3/3
Va rog sa corectati articolul: Popovici a obtinut locul 4 la JO 2020 de la Tokyo, în proba de 200 m liber, nu in cea de 100 m liber.

A te antrena in strainatate nu inseamna sa-ti tradezi tara. Tot pentru Romania ar inota, doar ca s-ar antrena in conditii teoretic mai bune. Si Camelia Potec s-a antrenat in Franta, pentru cei care nu stiau, iar in USA au studiat si s-au antrenat destui inotatori romani, participanti la olimpiaga: Stefan Gherghel ca sa dau doar un exemplu.

Felicitari David Popovici!
Patriotule cu nume de scenă străin,
Dalla [utilizator], Vineri, 26 noiembrie 2021, 2:01
+1/3
sunt milioane de români care "și-au trădat țara" trăind și muncind în alte locuri, și care fac să se vorbească frumos de România.

Și care vor rămâne ce s-au născut până mor, adică români, indiferent dacă se vor întoarce în țară sau nu. Niște români de o sută de ori mai patrioți decât cei care stau aici și-și bârfesc conaționalii și țara.

David ar obține medalii pt USA sau Australia doar în scripte. În realitate, le-ar câștiga doar pt el, din munca lui. Și toată lumea ar înțelege că băiatul și-a construit cariera în străinătate pt că în țara lui nu și-ar fi putut valorifica talentul la același nivel.

Există și africani campioni la sporturi de iarnă, concurănd pt țări cu astfel de condiții de pregătire, și nimeni nu-i acuză de trădare de țară.
inca 6 comentarii comenteaza