VIDEO Prima ședință a Guvernului Ciucă - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767sâmbătă 04 dec 2021

VIDEO Prima ședință a Guvernului Ciucă

de Redactia Joi, 25 noiembrie 2021, 18:42
- a A+
Imagine
​​ Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă s-a reunit, joi seară, în prima ședință după ce joi a trecut lejer de votul Parlamentului și a depus jurământul de învestitură la Cotroceni.  • "A fost o zi lungă în care au avut loc toate activităţile procedurale privind învestirea Guvernului României şi iată că astă seară are loc prima şedinţă a Guvernului României, după o perioadă de criză politică.
  • Doresc să mulţumesc încă o dată Parlamentului României pentru că ne-a acordat votul de încredere. Doresc să mulţumesc partidelor politice care au înţeles că mai presus de orice este cetăţeanul român şi interesul ţării.
  • Noi ne găsim în acest format pentru a parcurge ordinea de zi care are un singur punct - un proiect de ordonanţă de urgenţă privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative", a spus Ciucă la începutul ședinței Guvernului.
Conform reprezentanților Guvernului, prin OUG care va fi adoptată joi se transpun modificările aduse structurii și componenței Executivului.

Vineri, Guvernul Ciucă va avea o nouă ședință, urmând să fie adoptate rectificarea bugatară și hotărârea prin care se va stabili ca ziua de 29 noiembrie (luni) să fie zi liberă pentru bugetri - personalul instituțiilor și autorităților publice - punte între weekend și sărbătorile legale din 30 noiembrie și 1 decembrie.

Guvernul PNL-PSD-UDMR condus de Nicolae Ciucă a fost învestit de Parlament , cu 318 voturi, așa cum era de așteptat, având în vedere noua majoritate. Pentru a trece, era nevoie de cel puțin 234 de voturi.

Membrii Guvernului PNL-PSD-UDMR au depus apoi jurământul de învestitură la Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis, care în ianuarie 2017 își punea geaca roșie și mergea în Piața Universității alături de mii de români ieșiți în stradă după adoptarea OUG 13 de către Guvernul PSD condus de Sorin Grindeanu, a susținut că pentru a rezolva crizele este nevoie de un guvern solid, care acum există. "Cred că nu-și imaginează nimeni că a fost simplu ca într-o coaliție să vină împreună partide care până mai ieri s-au luptat unul împotriva celuilalt . A fost nevoie să se treacă peste multe orgolii pentru a găsi punctele comune", a spus Iohannis.2321 de afisariciuca si ciolacu
Soljenitin [utilizator], Joi, 25 noiembrie 2021, 18:56
+5/7
Ciuca si Ciolacu. Lolek si Bolek.
Guvernul Ciuri-Buri.
vorba unui "pretin"...
exilatul [utilizator], Joi, 25 noiembrie 2021, 19:43
+2/4
care , cred , ca are ceva studii pe la stefan gheorghiu afirma intr un post ca : "aceasta coaltitie e legala" avind in vedere ca string impreuna cam 61% ( plus minoritaitile ...el zicea 70%...) dupa ultimele alegeri ( bine , unii din pnl au plecat din partid )...deci pina la urma romanii au ce au votat cel mai mult ( ma rog din aia 50% cit s au prezentat la vot ) plus profesorasul de meditatii golfeur si schior ...asa ca reiese ca cei care se pling sunt minoritari ( pt ca cei care nu au votat ii doare undeva de cine conduce tara aia )...acum ca majoritatea nu tine cont de minoritate e altceva , pt ca asta tine de educatie si mentalitate....mai ales cind majoritatea e compusa din hoti , escroci si inculti...
inca 1 comentariu comenteaza