Noul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a fost ofițer Doi șun sfert" - PressOne - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767sâmbătă 04 dec 2021

Noul ministru al Agriculturii Adrian Chesnoiu a fost ofițer Doi șun sfert" - PressOne

de Redactia Joi, 25 noiembrie 2021, 17:30
- a A+
Imagine
Adrian Chesnoiu (PSD), ministrul desemnat al Agriculturii în Cabinetul Ciucă, a lucrat până în urmă cu zece ani ca ofițer de informații în serviciul secret al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cunoscut publicului sub denumirea de "Doi ș’un sfert", care vine de la vechea denumire de UM 0215, scrie PressOne .


Informația, care nu apare în CV-ul noului ministru al Agriculturii, a fost confirmată pentru PressOne din surse multiple din interiorul Ministerului de Interne, care au precizat că, la un moment dat, Chesnoiu a fost ofițerul din cadrul Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) care s-a ocupat de supravegherea Academiei de Poliție.

Chesnoiu, care din 2020 este și deputat PSD în Parlamentul României, scrie în CV-ul postat pe site-ul Camerei Deputaților că între august 2005, anul în care a absolvit Academia de Poliție, și august 2011 a fost ofițer specialist în investigarea fraudelor, afaceri europene și anticorupţie în Ministerul de Interne. Chesnoiu nu precizează, în CV, serviciul sau direcția din MAI în care a lucrat ca ofițer.

Cu o oră înainte de depunerea jurământului la Cotroceni, programată pentru astăzi la orele 15:00, noul ministru al Agriculturii, validat în această dimineață în funcție prin votul Parlamentului, a confirmat pentru PressOne că informația pe care a omis-o din CV-ul său – aceea că înainte de a intra în politică a lucrat în cadrul DGPI – este corectă.

"Deci ați fost la «Doi ș-un sfert»", a fost întrebarea la care Chesnoiu a răspuns prin "La Direcția Generală de Informații și Protecție Internă".

"Întrebați-i pe dumnealor, nu știu ce știu dânșii", a răspuns Chesnoiu când a fost întrebat dacă actualii colegi din PSD, care l-au propus pentru funcția de ministru, știu că a lucrat în serviciul de informații al Ministerului de Interne.

"Doi ș’un sfert", actuala Direcție Generală de Protecție Internă, este considerat cel mai puțin reformat serviciu secret românesc. Serviciul a fost acuzat în nenumătate rânduri că se implică în jocuri politice și că face acțiuni de poliție politică, supraveghind ilicit oameni politici și chiar jurnaliști.

Numirea unui fost ofițer de informații în Executiv alimentează suspiciunile despre rolul serviciilor secrete în politica românească, crede istoricul Mădălin Hodor, politologul Ovidiu Voicu și sociologul Claudiu Tufiș.6377 de afisariE plin de SECU in guvern si in parlament
Kivek [utilizator], Joi, 25 noiembrie 2021, 17:36
+17/21
situatia e atat de grava incat in Parlament NU se poate face majoritate daca GRADATII nu ar vota

e evident cand vezi cum PSD isi schimba directia de pe o zi pe alta, ieri vreau anticipate astazi intra la guvernare sa salveze PNL

asa ceva nu e posibil decat daca oamenii astia sunt comandati de undeva
tara condusa de comunisti...
Dr.Mythnick [utilizator], Joi, 25 noiembrie 2021, 17:40
+15/21
tara condusa de comunisti... astora ar trebui sa li se interzica sa lucreze la stat ever. A lucrat vreodata in servicii de informatii sau regim militar, sa nu aiba access la vreo functie platita din bani publici.
inca 11 comentarii comenteaza