Regulă surprinzătoare introdusă în rugby - Jucătorii vor putea evolua pentru mai multe echipe naționale - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767duminică 05 dec 2021

Regulă surprinzătoare introdusă în rugby - Jucătorii vor putea evolua pentru mai multe echipe naționale

de L.V.A. Joi, 25 noiembrie 2021, 9:58
- a A+
Imagine
Federația internațională de rugby a introdus o nouă regulă revoluționară care va permite jucătorilor să joace pentru două naționale.


Începând din ianuarie 2021, un internațional rugbist va putea reprezenta o altă țară, dar doar după o perioadă de așteptare de trei ani.

Jucătorul poate evolua pentru naționala țării în care s-a născut el, părinții sau bunicii lui, dar poate schimba naționala o singură dată . Asta înseamnă că în cariera unui jucător de rugby, acesta va putea juca pentru maxim două naționale.

Această nouă prevedere a fost votată cu 75% din totalul voturilor consiliului federației internaționale, conform BBC .

În actualul regulament, un rugbist poate juca pentru o singură națională de seniori, odată ce a evoluat într-un meci pentru respectiva echipă.

Din ianuarie 2022, orice jucător eligibil poate realiza transferul către o altă națională. De exemplu, Alex Lozowski a jucat ultima oară pentru naționala Angliei în 2018, având astfel posibilitatea de a juca pentru Italia de anul viitor. El are un bunic de această naționalitate. ​


612 afisariNiciun comentariu
comenteaza