SUA eliberează primul pașaport cu genul "X" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869luni 29 nov 2021

SUA eliberează primul pașaport cu genul "X"

de I.B. Miercuri, 27 octombrie 2021, 22:51
- a A+
Imagine
Statele Unite au anunțat miercuri că au eliberat primul pașaport cu genul "X" unei persoane care nu se identifică cu alegerile tradiționale "masculin" sau "feminin", în conformitate cu promisiunile lui Joe Biden de a ține mai bine cont de drepturile minorităţilor sexuale, potrivit AFP.


Departamentul de Stat al SUA a "adăugat o casetă X pentru persoanele non-binare, intersexuale", dar și pentru cei care nu se identifică cu criteriile de gen propuse până acum, a anunțat purtătorul său de cuvânt, Ned Price.

Această nouă opțiune va fi oferită tuturor solicitanților de pașaport de la începutul anului 2022, a spus el, reafirmând angajamentul diplomației americane de a "promova libertatea, demnitatea și egalitatea tuturor oamenilor".

Organizația pentru drepturile omului ACLU a declarat că este un "punct de cotitură", dar s-a și angajat să "continue să lucreze cu guvernul Biden pentru a se asigura că alegerile adecvate de gen sunt disponibile pe toate documentele de "identitate".

Campania pentru Drepturile Omului, care pledează pentru drepturile minorităților sexuale, a salutat, de asemenea, o măsură "istorică" și a cerut Statelor Unite să "încurajeze alte guverne din întreaga lume" să urmeze exemplul.

Cel puțin alte unsprezece țări, printre care Canada, Germania și Argentina, dar și India sau Pakistan, oferă opțiunea "X" sau "altul" în pașapoarte, potrivit organizației Employers Network for Equality and Inclusion, cu sediul la Londra.

Secretarul de stat Antony Blinken a relaxat deja regulile în iunie, permițând cetățenilor americani să-și aleagă ei înșiși sexul pe pașapoarte. Anterior, persoanele care doreau să înregistreze un alt tip decât certificatul de naștere trebuiau să prezinte un certificat medical.

Democratul Joe Biden a făcut din apărarea drepturilor minorităților sexuale din lume o prioritate, mai mult decât orice alt președinte al Statelor Unite înaintea sa și în contradicție cu predecesorul său, Donald Trump.

Când a fost secretar de stat pentru miliardarul republican, Mike Pompeo interzisese ambasadelor americane să afișeze steagul curcubeu, simbol al comunității LGBTQ.


2275 de afisariDar sexul biologic?
BEDE [utilizator], Joi, 28 octombrie 2021, 6:56
+4/6
Bun, așa să fie dacă așa vrea! Dar există realitatea obiectivă a sexului biologic, cel dat de organele genitale. Ar trebui și aceea să fie consemnată. Sau, cum se fac operații, atunci să fie consemnat sexul biologic la naștere.
Sau, cumva realitatea obiectivă nu mai contează deloc, ci tot ce contează este doar ce vrea o persoană să fie?
Că, dacă este vorba de ce vor oamenii, mulți vor să fie fel de fel de chestii, dar nu le iese...
Tot pe Hotnews
Harald2 [utilizator], Joi, 28 octombrie 2021, 9:27
+2/4
citisem ca domnul Biden este la cel mai scazut nivel de incredere a populatiei din istoria SUA...

O lectie de luat aminte pentru orice politician care isi doreste o continuare pe termen lung a carierei: sa se ocupe de aspectele care sunt importante pentru oameni!

In cazul acesta, mai util ar fi fost finantarea unor programe de consiliere psihologica pentru cei care ar fi dorit sa apeleze la ea. Nu serveste nimanui sa ascunzi mizeria sub pres sau sa pretinzi ca de fapt e pudra de aur.
inca 3 comentarii comenteaza