Gaze: Putin ordonă Gazprom să mărească livrările către UE, după umplerea rezervoarelor rusești / Germania și Austria, prioritare - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869luni 29 nov 2021

Gaze: Putin ordonă Gazprom să mărească livrările către UE, după umplerea rezervoarelor rusești / Germania și Austria, prioritare

de I.B. Miercuri, 27 octombrie 2021, 20:47
- a A+
Imagine
Președintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri gigantului rus Gazprom să mărească livrările de gaz către Uniunea Europeană odată ce rezervoarele rusești vor fi umplute, potrivit AFP.


Europa, unde o treime din gaze provin din Rusia, se confruntă cu creșterea prețurilor la gaze, pe fondul unei cereri în creștere, ca urmare a redresării economice odată cu îmbunătățirea situației epidemice legate de Covid-19.

CEO-ul Gazprom, Alexeï Miller, a anunțat miercuri seară planurile grupului de a finaliza umplerea rezervoarelor de gaz rusești până pe 8 noiembrie, în cadrul unei reuniuni de energie prin videoconferință prezidată de Putin.

"Vă implor, după finalizarea umplerii rezervoarelor subterane de gaz din Rusia, până pe 8 noiembrie sau 8 noiembrie, să începeți o lucrare graduală și planificată pentru a crește volumele de gaz din rezervoarele dumneavoastră subterane din Europa", a spus Putin, adăugând că este vorba în special despre Austria și Germania.

"Acest lucru va face posibil să ne îndeplinim obligațiile contractuale într-o manieră fiabilă, stabilă și ritmică și să furnizăm gaze partenerilor noștri europeni toamna și iarna", a spus el.

Potrivit lui Putin, acest lucru va crea și "o situație mai favorabilă pe piața energetică europeană în general".

"Așa vom proceda", l-a asigurat Miller.

În Europa, stocurile de gaze sunt la cel mai scăzut nivel,


4550 de afisariMiram-as..
Observatore [utilizator], Miercuri, 27 octombrie 2021, 21:14
+6/8
...ca Putin sa zica : " Va implor "
Alelei fecior de lele
Florin Oprea [utilizator], Miercuri, 27 octombrie 2021, 21:07
+5/7
Deci Puțin e la robinet, Mutti și-a seama mai de demult.
inca 2 comentarii comenteaza