Recorder: Ce se ascunde în spatele atacurilor din pădurile Bucovinei - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869luni 29 nov 2021

Recorder: Ce se ascunde în spatele atacurilor din pădurile Bucovinei

de Redactia Miercuri, 27 octombrie 2021, 12:50
- a A+
Imagine
​La mijlocul lunii trecute, un incident extrem de grav petrecut într-o pădure din Bucovina a devenit subiect de breaking news pe televiziuni și a ajuns până în presa internațională. Un activist de mediu și doi jurnaliști care filmau un documentar despre tăierile ilegale de lemn au fost agresați de un grup de indivizi printre care se aflau și silvicultori ai Ocolului Silvic Dealu Negru, notează Recorder.


Unul dintre jurnaliști a fost lovit atât de tare încât și-a pierdut cunoștința, iar activistul Tiberiu Boșutar a fost bătut și umilit, fiind dezbrăcat în pielea goală sub amenințarea toporului.

Este ultima dintr-un lung șir de agresiuni pe care mafia lemnului din zonă le-a îndreptat împotriva celor care încearcă să documenteze tăierile ilegale. Bucovina seamănă tot mai mult cu o zonă în care clanurile implicate în exploatări forestiere se ridică deasupra legii, iar autoritățile nu fac nimic pentru a stopa acest fenomen.

La scurt timp după atac, Recorder a mers în Bucovina pentru a afla ce aveau de ascuns cei care au reacționat cu o asemenea agresivitate la adresa jurnaliștilor și a activiștilor de mediu.


Reacția ministrului Mediului după atacul asupra unui activist și jurnaliști care documentau tăieri ilegale de păduri: Lucrurile au ajuns mult prea departe! Cer structurilor sistemului silvic să coopereze cu anchetatorii.

Pe 24 septembrie Tanczos Barna anunța că Garda Forestieră Suceava a descoperit fapte ilegale pe raza ocolului silvic Dealu Negru din judeţ, verificările fiind făcute la sesizarea unui jurnalist Recorder , iar materialul lemnos găsit a fost confiscat.


8327 de afisariUn reportaj excelent, felicitari Recorder
Amariei [utilizator], Miercuri, 27 octombrie 2021, 13:11
+17/17
Noroc cu Recorder, platim degeaba Garda Forestiera si politia...
Un pic de zgomot si nici o schimbare
Milka Man [utilizator], Miercuri, 27 octombrie 2021, 14:09
+17/17
Agresorii vor fi eliberati fara a fi pedepsiti cu mai mult de o amenda simbolica, defrisarile ilegale vor continua.
inca 10 comentarii comenteaza