Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869marţi 30 nov 2021

Părinții vaccinați cu copii mai mari de 7 ani, infectați cu Covid, nu pot primi concediu plătit

de I.R. Miercuri, 27 octombrie 2021, 12:29
- a A+
Imagine
Părinții vaccinați ai copiilor cu vârsta peste șapte ani care se îmbolnvăsc de Covid-19 nu pot primi concediu plătit, deoarece sunt imunizați, iar legea nu prevede această situație, relatează Digi24 .


Casa Națională de Asigurări de Sănătate a transmis că modificarea poate fi făcută prin ordonanță de urgență dată de guvern, însă un guvern interimar așa cum este în prezent nu poate adopta astfel de acte normative.

Varianta ar fi ca modificarea legislativă să fie făcută în Parlament, unde astfel de proceduri durează destul de mult, notează Digi24.

"Vorbim despre părinții copiilor confirmați pozitiv și care au vârstă mai mare de 7 ani, care, dacă sunt vaccinați, nu vor intra în izolare. Avem o schimbare de paradigmă - contacții persoanelor confirmate pozitiv, conform legislației anterioare, trebuiau să intre în carantină și beneficiau de concediu de carantină. După modificările metodologice, aceste persoane care sunt vaccinate nu vor intra în carantină. În această situație, un copil care se infectează și se îmbolnăvește, va fi izolat la domiciliu, iar părinții nu vor fi carantinați", a explicat Gindrovel Dumitra, președintele Grupului de Vaccinologie din Societatea Națională a Medicilor de Familie.

"Pentru noi, medicii de familie, singura soluție pentru a da concediu medical acestor părinți pentru a sta acasă cu copilul se limitează la copiii cu vârstă mai mică de 7 ani, situație în care vor putea beneficia de concediu pentru creșterea copilului bolnav până la 7 ani sau a copilului cu handicap dacă are sub 18 ani. În situația copiilor cu vârstă mai mare de 7 ani și n-au certificat de handicap, copiii sau părinții nu vor beneficia de certificat medical dacă sunt vaccinați", mai spune acesta.

Dumitra a precizat însă că părinții vaccinați cu copil infectat cu COVID, care dezvoltă simptome și sună la ambulanță pentru a fi testați, pot primit concediu pentru perioada de carantină în care așteaptă venirea ambulanței și rezultatul testului PCR.

"Pentru acele zile cât așteaptă ambulanța sau rezultatul testului pot primi concediu de carantină", a spus Gindrovel Dumitra, răspunzând unei întrebări în acest sens.


3588 de afisariNu sunteti sanatosi la cap!
Bucuresteanul_Bezmetic [utilizator], Miercuri, 27 octombrie 2021, 12:45
+11/13
Daca copilul relativ mic (7,8,9,10 ani) are Covid tu esti vaccinat ce faci? Inchizi copilul in casa cu febra si il lasi singur pana vii de la munca? sa se trateze singur? Plus ca esti in mod cert purtator, cu sau fara simptome, seara stai cu copilul in brate ca ii e rau, il pupi pe mititelul, si dimineata fugi la munca in open-space?? Nu sunteti sanatosi la cap!
prostia nr 1
noi2013 [utilizator], Miercuri, 27 octombrie 2021, 12:49
+7/11
este sa nu consideri contacti directi si sa nu carantinezi vaccinatii, cel putin cateva zile
inca 2 comentarii comenteaza