Dan Vîlceanu: A fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia mâine - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767duminică 05 dec 2021

Dan Vîlceanu: A fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia mâine

de V.M. Duminică, 24 octombrie 2021, 21:36
- a A+
Imagine
Ministrul interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu, a declarat că în cursul zilei de luni va fi remediată "scăparea" din hotărârea de guvern referitoare la grădiniţele şi şcolile private, astfel încât şi acestea să intre în vacanţă.


Întrebat ce se întâmplă cu şcolile private, de luni, dacă elevii vor intra sau nu în vacanţă, Dan Vîlceanu a explicat că personal nu este implicat în această chestiune, dar că luni se va remedia situaţia, relatează News.ro.

"Nu am fost implicat direct în elaborarea acestui act normativ pentru că Ministerul Finanţelor nu are legătură cu şcolile, cu pandemia. Am fost anunţaţi că mâine la 11 va exista o şedinţă în format hibrid pentru a se remedia această greşeală, ca şcolile private să funcţioneze la fel ca celelalte şcoli. Imediat va fi publicat în Monitorul Oficial. Se mai întâmplă asemenea lucruri, nu cred că e un moment în care să dai vina pe cineva. E o chestiune legată de Ministerul Educaţiei, Sănătăţii, CNSU", a declarat Dan Vîlceanu, la Digi24, duminică seara.

Vîlceanu a adăugat că premierul a avut o discuţie cu ministrul de Externe în privinţa şcolilor străine din Bucureşti.

"Îmi amintesc că premierul a avut o discuţie cu ministrul de Externe fiindcă sunt nişte şcoli străine în Bucureşti. A existat o greşeală şi mâine va fi remediată. Sunt două articole diferite... Eu sunt la Finanţe, nu sunt nici la Educaţie, nici la Sănătate, nici la CNSU. Mai mult decât atât nu ştiu. Discuţia ce a avut loc în guvern a fost exact pentru că sunt şcoli străine. E foarte clar articolul, numai că a fost această scăpare cu şcolile private. Vom remedia mâine", a declarat Vîlceanu.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenţă fizică în unităţile de învăţământ private, inclusiv în cele 21 de şcoli care funcţionează după programa altor state, nu a fost preluat în Hotărârea de Guvern cu restricţiile de luni. În acest mod s-a creat confuzie, neştiindu-se dacă acestea pot sau nu funcţiona. "Din păcate, demersul nu a fost dus până la capăt", a afirmat Cîmpeanu.


Citește și:


10246 de afisaridar voi cand luati vacantza
Dodel540 [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 22:55
+6/8
Dar voi astia care ati fost demishi cand luatzi "vacanta" si ne lasatzi o data in pace?
Ba desteptule,
Zero_Kelvin [utilizator], Duminică, 24 octombrie 2021, 21:51
+5/7
Vezi poate remediezi si cu accesul in sectiile de politie si in primarii ! Vezi ca la sat oamenii chiar au nevoie de primarie !
inca 6 comentarii comenteaza