Papa Francisc, despre pandemie: Avem nevoie să redescoperim dimensiunea comunitară, nu individualistă, a libertății - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3767duminică 05 dec 2021

Papa Francisc, despre pandemie: Avem nevoie să redescoperim dimensiunea comunitară, nu individualistă, a libertății

de N.O. Joi, 21 octombrie 2021, 0:11
- a A+
Imagine
Papa Francisc a avertizat persoanele care invocă libertatea în pandemie că "în acest moment istoric, avem nevoie să redescoperim dimensiunea comunitară, nu individualistă, a libertății", scrie Ansa, potrivit Rador.


"Pandemia ne-a învățat că avem nevoie unul de celălalt, dar nu este suficient să știm, trebuie să alegem acest lucru concret în fiecare zi. Să decidem acea cale. Spunem și credem că alții nu sunt un obstacol în calea libertății mele, ci posibilitatea de a o realiza pe deplin", a remarcat Suveranul Pontif în audiența generală.

Audiența generală a început cu un mic eveniment neprogramat. Un copil, reuşind să treacă de orice control, a fugit spre el pe scenă. Suveranul Pontif l-a mângâiat, i-a vorbit, apoi i-a cerut monseniorului Leonardo Sapienza, care stătea lângă el, să îi cedeze scaunul copilului.

Mai multe proteste au avut loc în Italia împotriva certificatului verde, iar unele dintre ele s-au soldat cu ciocniri între manifestanți și poliție.

Pe 9 octombrie sute de protestatari s-au ciocnit cu poliția în centru Romei, devastând, între altele, și sediul CGIL, principala confederație sindicală din țară.

Forțele de ordine au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a-i dispersa pe manifestanți, în cursul acestor confruntări care au durat mai multe ore.


386 de afisariNiciun comentariu
comenteaza