INSP propune carantină în București și în Ilfov. Cîțu nu vrea / Ce prevede legea și unde e decizia - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570joi 21 oct 2021

INSP propune carantină în București și în Ilfov. Cîțu nu vrea / Ce prevede legea și unde e decizia

de Redactia Joi, 14 octombrie 2021, 20:37
- a A+
Imagine
​​Explozia de cazuri de COVID-19 a făcut Institutul Național pentru Sănătate Publică(INSP) să propună instituirea carantinei în București și în Ilfov. În documentul transmis către prefecturile București, Ilfov, ministerul Sănătății și lui Raed Arafat, se propune ca măsura să fie aplicată considerându-se că este vorba de zona metropolitană a Bucureștiului, de vreme ce parte a populației din Ilfov lucrează în București și invers.


Practic, așa cum se raportează legal INSP, se dorește crearea unui cordon de siguranță până la 30 de kilometri în jurul Bucureștiului.

Potrivit legii, carantina zonală se decide prin ordin al șefului DSU, în baza la propunerea hotărârii comitetului județean pentru situații de urgență, la propunerea DSP teritorial și cu avizul Institutului Național de Sănătate Publică.

În cazul în care carantina zonală vizează două sau mai multe județe învecinate, cum e cazul Bucureștiului și Ilfovului, regulile sunt însă altele.

În acest caz carantina zonală se instituie prin ordin al șefului DSU, la propunerea Institutului Național de Sănătate Publică și cu validarea în termen de cel mult 48 de ore de către Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Or, șeful CNSU este chiar premierul Florin Cîțu care a exclus joi instituirea carantinei în București și Ilfov, susținând că are în vedere introducerea certificatului verde pentru "toate activitățile economice", inclusiv magazine și supermarketuri.

"Nu, în acest moment, nu luăm această măsură. Aţi văzut că şi anul trecut a fost această discuţie despre carantinarea Bucureştiului şi nu a funcţionat, dar ne uităm la alte măsuri care să împiedice răspândirea virusului. Un lucru pe care l-am discutat cu domnul ministru al Sănătăţii a fost acela de a impune sau de a cere certificatul verde pentru toate activităţile pe care le avem în România, la orice activitate unde intrăm în contact cu persoane să avem acest certificat verde, activităţi economice. Şi, dacă dorim în continuare să avem economia deschisă, cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult. Nu am discutat, încă, despre a reduce numărul orelor de funcţionare în weekend, acest lucru nu s-a discutat, dar ne uităm la toate măsurile. Eu spun că a avea certificatul verde pentru orice activitate economică este un pas important şi ne gândim la acest lucru", a afirmat Cîţu, după şedinţa de Guvern.8369 de afisariCutu e un criminal
Coco Whistle [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 21:23
+10/22
Si klausul complice.
Carantina este inutila fara masuri complementare !
gmb72 [utilizator], Joi, 14 octombrie 2021, 21:35
+6/26
Carantina are doar rostul sa reduca presiunea pe spitale, nu va eradica si nu va stopa pandemia. Dupa iesirea din carantina o luam de la capat....
Ar avea sens o carantina de 14-21-30 de zile, doar daca in perioada aia, populatia s-ar imuniza prin vaccinare, nu prin pupat vecini infectati in Piata Universitatii, astfel incat la iesirea din carantina, sa nu o luam de la capat.
Dar ce te faci cu cei care ar alege un vaccin aRNM, ca ala isi face efectul maxim la cca 2 saptamani dupa a doua doza, stam in carantina 5 saptamani ?!?...
Asa ca, decat prelungirea agoniei, mergem cu Cîțu inainte,care imunizeaza fortat populatia prin boala, refuzand orice masura de preventie, bazandu-se exact pe viteza actuala de propagare a virusului, care ar putea infecta in maxim o luna toate marile aglomerari urbane, apoi din 15 noiembrie incolo, incepem sa scadem si avem toate sansele sa avem sarbatori "linistite".
Desigur, cu exceptia familiilor si rudelor care si-au ingropat cei cca 100000-150000 de morti ucisi prin genocidul reprezentat de o pandemie lasata sa se propage liber prin decizie guvernamentala....
Dar pentru aceia, de Anul Nou, Cîtu - care se spera tot prim-ministru si-n acel moment, va desface o sticla de sampanie, fiindca l-au scutit de cheltuileli cu pensii sau prin spitale, majoritatea fiind in varsta sau cu "comorbiditati", adica probleme de sanatate cronici.
Nenorocitul, la genocidul asta sigur are complici cu care a pus la care chestia asta. Deocamdata, tac. Dar stiti in ce conditii vor vorbi aia ? Daca au/avem ghinionul, sa apara o noua mutatie cu o variatie majora, care anuleaza si vaccinurile si trecerea prin boala, si intreaga lume o ia de la 0. Din cauza romanilor. Ceea ce da, ne va face un fel de paria ai lumii. Si atunci, ca intotdeauna cand nu le ies socotelile, hotii, asasinii incep sa se certe intre ei... Inclusiv public.
inca 20 de comentarii comenteaza