Cîmpeanu: Nimeni nu are dreptul să se joace cu aceşti copii din şcoală, închide şcoala, deschide şcoala - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869marţi 30 nov 2021

Cîmpeanu: Nimeni nu are dreptul să se joace cu aceşti copii din şcoală, închide şcoala, deschide şcoala

de I.B. Duminică, 3 octombrie 2021, 22:22
- a A+
Imagine
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că "nimeni nu are dreptul să se joace" cu elevii, iar şcolile să fie închise şi redeschide din două în două săptămâni. "Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate pentru erorile făcute de adulţi, de noi, adulţii. Copiii au suferit pierderi enorme, care în mare parte nu pot fi recuperate, o spun cu toată răspunderea, nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni", a susţinut el, potrivit News.


Cîmpeanu a afirmat, duminică seară, la Digi 24, că, până se va stabili exact care teste din salivă vor fi folosite, pentru sceening, în şcoli, există testele rapide antigen care pot fi utilizate, dar pentru acestea din urmă trebuie acordul informat al părinţilor. El a menţionat că este important ca testele din salivă să poată fi făcute de persoane fără competenţe medicale, chiar să fie auto-administrate de elevi, aşa cum se întâmplă în alte ţări.

Totodată, Cîmpeanu a arătat că se discută despre efectuarea acestor teste o dată sau de două ori pe săptămână.

El a susţinut că părinţii care se tem să îşi mai trimită copiii la şcoală "pot face ceva într-adevăr util pentru ai lor copii, pot să se vaccineze, şi părinţii şi bunicii şi atunci vor contribui la siguranţa elevilor".

Întrebat dacă a fost luată în considerare varianta unui învăţământ online pentru 3-4 săptămâni, până ar trece valul actual al îmbolnăvirilor, Cimpeanu a replicat: "Nimeni nu are dreptul să se joace cu aceşti copii din şcoală, închide şcoala, deschide şcoala.

Şcoala este o activitate esenţială. Şcoala stă la baza tuturor lucrurilor. Copiii au plătit destul într-un an şi jumătate pentru erorile făcute de adulţi, de noi, adulţii. Copiii au suferit pierderi enorme, care în mare parte nu pot fi recuperate, o spun cu toată răspunderea, nu avem dreptul să ne jucăm de-a închide şcoala, deschide şcoala din două în două săptămâni".

Cîmpeanu a afirmat că "cei care emit acte de autoritate nu fac concursuri de popularitate penru a încerca să fie pe placul tuturor părinţilor şi tuturor membrilor societăţii".

El a menţionat că vor fi intensificate controalele în şcoli, pentru a se vedea dacă se respectă măsurile de protecţie, şi vor fi aplicate sancţiuni.


2729 de afisari.
tirolez [utilizator], Duminică, 3 octombrie 2021, 22:24
+4/6
cum ii iau pe ei toate pe nepregatite. In varful valului ei analizeaza abia acum ce teste de saliva sa fie folosite. Asa e cand ai alte prioritati decat fisa postului.
Nimeni
VOX. [utilizator], Duminică, 3 octombrie 2021, 23:08
+3/3
Cu exceptia voastra.
inca 6 comentarii comenteaza