De ce testarea nu mai este considerată o soluție pentru acces după 6 la mie / Cîțu: Cei testați se pot îmbolnăvi și ajunge în ATI - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3869marţi 30 nov 2021

De ce testarea nu mai este considerată o soluție pentru acces după 6 la mie / Cîțu: Cei testați se pot îmbolnăvi și ajunge în ATI

de I.B. Vineri, 1 octombrie 2021, 0:32
- a A+
Imagine
CNSU a aprobat, printr-o nouă hotărâre, că persoanele care sunt vaccinate anti-COVID sau care fac dovada trecerii prin boală pot avea acces la activităţi economice neesenţiale, de genul celor desfăşurate de restaurante sau terase, sau cele care au loc în sălile de sport, a declarat premierul Florin Cîţu.


Întrebat la TVR 1 care sunt măsurile adoptate joi seară în şedinţa CNSU, măsuri care vor fi validate, vineri, printr-o hotărâre de guvern, Cîţu a răspuns: "Sunt două modificări,
  • cea referitoare la şcoli şi am spus acolo că rămân cu prezenţă fizică (peste 6 la mia de locuitori - n.r.) şi vor fi acele teste noninvazive care se vor face şi decizia va fi de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei, dacă de două ori pe săptămână sau o dată pe săptămână.
  • Şi cealaltă decizie este doar o modificare, peste 6 la mie păstrăm activităţile aşa cum sunt, activităţile economice şi pentru HoReCa şi săli de sport şi alte activităţi, dar scoatem partea de testare, deci rămâne trecut prin boală şi vaccinat, pentru acces. Ni se spune de la specialişti că este mai sigură această variantă, cei care sunt testaţi se pot îmbolnăvi şi pot lua şi atunci pot să ajungă în ATI, există acest risc mai mare, se îmbolnăvesc şi nu se ştie cum va evolua boala şi atunci, pentru cei trecuţi prin boală sau sunt vaccinaţi riscurile sunt mai mici, chiar dacă se infectează din nou", potrivit Agerpres.

Fiind întrebat dacă în atare condiţii nu există garanţia testului, el a explicat: "Avem garanţia că nu a fost, dar se poate infecta, asta este problema, şi riscurile sunt mult mai mari pentru aceste persoane".

"Şi atunci este o decizie care înseamnă un fel de managementul riscului, de a reduce riscul pentru aceste persoane să se îmbolnăvească şi apoi să aibă complicaţii", a adăugat Cîţu.


6456 de afisariSimplu: pentru ca in Germania este la fel
Miky60 [utilizator], Vineri, 1 octombrie 2021, 0:49
+3/7
In Germania, in mai multe landuri, s-a trecut de la regula 3G (geimpft, genesen, getestet) adica vaccinat, vindecat, verificat/testat pentru participarea la orice eveniment, orice restaurant etc la 2G (Geimpfte, Genesene - adica vaccinat sau vindecat).
Iar noi, cum copiem totul din Germania, am aplicat si noi.
si testarea in scoli cum este?
Remarque [utilizator], Vineri, 1 octombrie 2021, 8:34
+3/3
Se contrazice singur. In scoli indica testarea si peste 6 la mie, insa testele nici nu sunt omologate UE. Oricum, nu stiu de ce imi bat capul, saptamana viitoare se va contrazice din nou, pe aceeasi tema.

Nu are discurs, nu are viziune sau strategie, are doar ambitii politice si egocentrism. Nu este altceva decat remorca lui iohannis, carat in spate de un partid intreg. Marti 5 octombrie sper sa fie ultima oara cand auzim de tine, bai Vasile!
inca 5 comentarii comenteaza