Ludovic Orban își lasă funcția de președinte al Camerei Deputaților la mâna lui Cîțu / Ce spune noul președinte al PNL - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Ludovic Orban își lasă funcția de președinte al Camerei Deputaților la mâna lui Cîțu / Ce spune noul președinte al PNL

de Redactia Duminică, 26 septembrie 2021, 13:33
- a A+
Imagine
Ludovic Orban spune că luni dimineață la ora 9.00 îi va înainta lui Florin Cîțu demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților, el explicând că nu își depune demisia la secretariatul Camerei pentru că, dacă ar face asta, ar fi organizate imediat alegeri pentru acest post și ar exista riscul ca PNL să piardă această funcție și să fie ales cineva de la PSD.
  • "Eu sunt un om de onoare, nu mai există cale de întoarcere. Mâine dimineață, la ora 9.00, îi voi înainta președintelui partidului, Florin Cîțu, demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților, pentru a decide el ce va face, când o va depune", a declarat Orban, duminică.
El a spus că vrea să rămână în funcție până când se va forma o majoritate parlamentară care să împiedice alegerea la șefia Camerei Deputaților a unui pesedist:
  • "Dacă ar fi alegeri mâine-poimâine, s-ar alege PSD la Camera Deputaților.
  • Acum există riscul major ca PNL să piardă poziția de președinte al Camerei. Funcția trebuie să rămână unui deputat PNL.
  • Nu vreau să creez șansa să se aleagă Ciolacu (...)
  • Nu rămân la mâna lui Florin Cîțu. Este un gest firesc să las la latitudinea președintelui partidului să depună demisia când consideră că are majoritate parlamentară (...)
  • Eu nu fac cadouri PSD, din cauza asta demisia este la dispoziţia domnului Cîţu pentru a o opera în momentul în care avem majoritatea şi garanţia că Partidul Naţional Liberal va avea funcţia".
Întrebat dacă va demisiona în cazul care Florin Cîţu îi va cere să facă acest lucru în condiţiile politice actuale, în care nu există o majoritate stabilă, Orban a răspuns: "Cu siguranţă!".


Întrebat de jurnaliști ce va face cu demisia lui Orban, Florin Cîțu nu a dat un răspuns concret: "Mă întrebați mâine după ce primesc demisia. Vor fi respectate procedurile legale. Să o luăm frumos, pe pași".

Chestionat dacă PNL riscă să piardă postul de președinte al Camerei Deputaților, Cîțu a negat.

"Majorităţile în Parlamentul României se negociază. Haideţi să ajungem în Parlamentul României", a adăugat Cîţu.

Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă seară, după ce a pierdut alegerile din PNL, că luni va demisiona din funcția de președinte al Camerei Deputaților, spunând, de asemenea, că din acest moment între el și președintele Iohannis nu mai există niciun parteneriat:


9884 de afisariIohannis
Caligula [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 13:55
+40/50
Preferera sa fie presedintele PNL in loc sa fie presedintele Romaniei. A fost ales cu 60% din voturile romanilor si reprezinta interesele a jumatate din PNL, adica 9%. O murdarie.

Daca parlamentul il suspenda, eu votez pentru demiterea sa.
intelept ai scris Caligula.
Tulai doamne [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 14:11
+25/27
... ciolanis a aratat ieti, cine este adevaratul presedinte PNL. Ca Presedinte a Romaniei a esuat rusinos, mai incearca la partid. Credeam ca este mai bun ca chiorul, dar ne-a demonstrat contrariul. Marele castigator de ieri este Ciolacu, care se bucura de Citu in fruntea PNL.
inca 17 comentarii comenteaza