​​VIDEO Protest împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare din Rusia, la apelul Partidului Comunist - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

​​VIDEO Protest împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare din Rusia, la apelul Partidului Comunist

de V.M. Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 19:49
- a A+
Imagine
Peste 1.000 de persoane s-au adunat sâmbătă în centrul Moscovei pentru a protesta împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare de săptămâna trecută, câştigate cu o largă majoritate de partidul de guvernământ Rusia Unită, dar care au fost umbrite de acuzaţii masive de fraudă, relatează agențiile DPA, EFE și Agerpres .

Mitingul a fost convocat de Partidul Comunist, care s-a clasat pe locul al doilea în urma partidului pro-Kremlin Rusia Unită în cursa pentru Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus).

Printre cererile parlamentarilor se numără renumărarea voturilor exprimate online, considerând că această formă de vot este cea care a dus la cele mai multe nereguli la ultimele alegeri.

Ca răspuns la acuzaţiile de fraudă, Comisia Electorală Centrală a Rusiei (CEC) a apărat legalitatea votului la distanţă la alegerile parlamentare, afirmând că este un sistem "cerut" de alegători, mai ales în perioada de pandemie.

Cu toate acestea, comuniştii au insistat asupra faptului că votul electronic "a furat victoria" mai multor candidaţi ai lor, opinie exprimată sâmbătă de un număr mare de persoane la un miting în Piaţa Puşkin din Moscova.

Protestul din Piaţa Puşkin a atras o prezenţă intensă a poliţiei, cu bariere ridicate şi vehicule de transport al deținuților pregătite.

A lipsit veteranul lider al Partidului Comunist, Ghennadi Ziuganov, invitat să participe sâmbătă la o întâlnire între preşedintele rus Vladimir Putin şi liderii celor cinci partide care au intrat în Dumă după recentele alegeri legislative.

Mitingul din capitală nu a fost autorizat, dar poliţia nu a dispersat manifestaţia, care a durat puţin peste o oră şi s-a întrerupt după ce a început o ploaie torenţială. Totuşi, forţele de ordine au încercat să înăbuşe discursurile protestatarilor prin difuzarea de muzică la volum mare în difuzoare, alegând teme patriotice pentru această ocazie.

Rusia Unită a câştigat scrutinul din 17-19 septembrie cu 49,8%
(324 din cele 450 de locuri din Duma de Stat). Comuniştii s-au clasat pe locul al doilea cu 18,9% (57 de locuri); ca toate celelalte partide reprezentate în Dumă - social-democraţii din Rusia Justă (27), Partidul Liberal-Democrat (21) şi formaţiunea Noul Popor (13) - ei sunt consideraţi apropiaţi Kremlinului.

Prezenţa la vot a fost de 51,72%, comparativ cu 47,88% din electorat care a votat la alegerile din 2016.


916 afisariTare rau
Sofis [utilizator], Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 20:14
+3/7
Interesant, 70% din parlament dominat de social nationalistii lui Putin (adica nazisti) si comunisti nostalgici.
Ha, ha, ha... Ia te uite de unde răsar revoltații
Amerlocu [utilizator], Duminică, 26 septembrie 2021, 2:30
+1/1
Comuniștii au organizat un singur rând de alegeri parlamentare relativ corecte. Cele din 25 noimebrie 1917, la 3 săptămâni după lovitura de stat bolșevică din 7 noiembrie 1917

Problema a fost că au pierdut alegerile. La prima întrunire a noului parlament rus au realizat că partidul ce avea majoritatea (Social Revoluționarii) nu dorea deloc să sprijine guvernul lui Lenin așa că gărzile roșii au năvălit în sala adunării și au arestat toți deputații necomuniști.

Sigur că oamenii lui Putler au furat alegerile prin orice metode imaginabile. Dar chiar și așa alegerile de acum sunt mult mai puțin fraudate ca orice alegeri din vremea comuniștilor
inca 1 comentariu comenteaza