Turistul care s-a rătăcit vineri în masivul Bucegi a fost găsit de salvamontişti - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

Turistul care s-a rătăcit vineri în masivul Bucegi a fost găsit de salvamontişti

de V.M. Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 14:41
- a A+
Imagine
Turistul care a anunţat vineri seară că s-a rătăcit în masivul Bucegi a fost găsit, sâmbătă după-amiază, de salvamontişti pe Valea Morarului, a anunţat Serviciul Salvamont Buşteni.


Potrivit sursei citate, bărbatul de 38 de ani este din Caraş-Severin şi a plecat singur pe munte, scrie Agerpres.

Acesta va fi coborât în staţiunea Buşteni.

Anterior, reprezentanţii Salvamont Buşteni au precizat că bărbatul a sunat de pe un număr de telefon din Marea Britanie, anunţând că s-a rătăcit pe munte, iar telefonul acestuia s-a descărcat înainte de a reuşi să le transmită date referitoare la poziţia sa.

El a fost căutat, vineri seară, în zonele Creasta Balaurului, Bucşoiu Mare, Valea Mălăieşti, iar sâmbătă acţiunea de căutare a fost reluată, fiind efectuată în partea de jos a masivului.

Acţiunea de căutare la care au participat salvatori ai serviciilor Salvamont Buşteni şi Salvamont Prahova a beneficiat şi de sprijin aerian.


3984 de afisariPai da!
Cataleya [utilizator], Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 15:01
+3/3
Ca tampitii astia care urca singuri pe munte, in jumate de ora descarca bateria telefonului ca fac poze la fiecare 10 metri, iar cand se ratacesc si habar n-au unde sunt, telefonul e descarcat complet.
Si apoi umbla salvamontistii dupa ei ca dupa acul in carul cu fan, de multe ori riscandu-si vietile pt astfel de cretini!
comenteaza