Alegeri Germania: Majoritatea germanilor nu cred că Angela Merkel o să le lipsească (sondaj) - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

Alegeri Germania: Majoritatea germanilor nu cred că Angela Merkel o să le lipsească (sondaj)

de V.M. Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 14:18
- a A+
Imagine
Mai mult de jumătate dintre germani nu cred că le va lipsi cancelarul rămas mult timp la putere Angela Merkel după ce ea renunţă la funcţie în urma alegerilor de duminică, potrivit unui sondaj citat sâmbătă de agenția germană DPA.


Aproximativ 52% dintre respondenţi au declarat institutului de cercetare Civey că Merkel probabil nu le va lipsi, scrie Agerpres .

Ea pleacă de pe scena politică după aproape 16 ani la putere. Germanii se duc duminică la urne pentru a o înlocui, dar sondajele sugerează o cursă strânsă între cei doi principali candidaţi.

Cu toate acestea, aproximativ 38% dintre respondenţi au declarat că Merkel le va lipsi.

Zece la sută s-au declarat indecişi.

Alegătorii partidului lui Merkel, creştin-democraţii, au fost cei mai mulţi care au spus că ea le va lipsi, potrivit sondajului, un procent de 63%.

Doar 2% dintre alegătorii extremei drepte Alternativa pentru Germania cred că le va fi dor de ea.

Aproximativ 5.007 persoane au răspuns la sondaj în perioada 22-24 septembrie. Rezultatele au fost ponderate şi sunt reprezentative pentru populaţia germană de peste 18 ani.


1108 afisariOlaf Scholz va fi cel putin la fel de bun cancelar
Ioan.Toma [utilizator], Sâmbătă, 25 septembrie 2021, 17:22
0/2
In afara Uniunii, care cu greu ii va gasi un succesor, nu ii inteleg pe cei care o regreta. Si-a facut datoria cu brio fata de Germania, reusind sa managerieze crizele din cei 16 ani de guvernare, insa se simte nevoia unei schimbari. Poate va face pasul catre politica la nivel de UE, cariera politica de pana in prezent o recomanda.

Oricum Angela Merkel va ramane in functie pana la preluarea efectiva a cancelariei federale de catre Olaf Scholz. Care a demonstrat pana acum ca este cel putin la fel de competent pentru a conduce cea mai mare economie a Europei.

In schimb, dupa AfD nu va plange nimeni. 2021 va fi oricum ultimul an in care mai intra in Bundestag. De nu vor fi scosi in afara legii ca extremisti inca din timpul viitoarei legislaturi.
comenteaza