Orban: Voi renegocia portofoliile cu USR PLUS dacă va exista posibilitatea asta şi sunt ministere pe care le doresc unii din PNL - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,3853marţi 30 nov 2021

Orban: Voi renegocia portofoliile cu USR PLUS dacă va exista posibilitatea asta şi sunt ministere pe care le doresc unii din PNL

de N.O. Joi, 23 septembrie 2021, 23:43
- a A+
Imagine
Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, joi seară, că, dacă va câştiga şefia partidului, va relua negocierile cu USR PLUS, iar dacă va exista posibilitatea unei renegocieri a portofoliilor între cele două partide va face acest lucru, relatează News.ro. "Mi-aş fi dorit Ministerul Transporturilor, recunosc", a spus Orban.


"Vom negocia cu tact, diplomaţie, cu măsură şi echilibru. Dacă va exista posibilitatea de a se discuta despre portofolii eu sunt deschis să discutăm în baza unui mandat dat de forurile statutare ale fiecărui partid", a declarat Ludovic Orban, joi seară, la B1 TV.

Întrebat dacă ar accepta revenirea lui Stelian Ion la Ministerul Justiţiei, Orban a spus că nominalizarea miniştrilor este apanajul formaţiunilor politice care desemnează aceşti miniştri.

"Domeniile pe care le girează miniştrii PNL sunt de importanţă foarte mare şi cu impact asupra vieţii românilor. Dacă va exista posibilitatea să se renegocieze şi să obţinem ministere pe care le doresc unii din PNL voi face asta. Mi-aş fi dorit Ministerul Transporturilor, recunosc. Nu am cedat nimic, într-o negociere nu poţi doar să câştigi, ci trebuie să şi împarţi", a declarat Ludovic Orban.

El a reamintit că atunci când s-a format coaliţia guvernamentală, USR PLUS a vrut un număr egal de ministere cu PNL, dar că în final acest partid a obţinut doar şase portofolii.

Totodată, Orban a afirmat că a fost pus în dificultate la negocieri, sugerând că ar fi existat anumite portofolii obţinute pentru PNL la sugestia şefului statului.

"Negocierile au plecat cu pretenţia USR PLUS ca partajarea ministerelor să fie şapte la şapte, aşa a fost mandatul lor. Cu toate acestea, repartizarea a fost nouă PNL, şase USR PLUS şi trei UDMR. Gândiţi-vă că în prioritizarea ministerelor eu am avut o dificultate foarte mare, pentru că obligatoriu trebuia să obţin nişte ministere, adică Ministerul Apărării, Ministerul de Externe, de asemenea Ministerul Educaţiei, dar şi Ministerul Finanţelor, pentru că un premier trebuie să aibă un om în care să aibă încredere, e mâna dreaptă a premierului", a mai spus Orban.


2620 de afisariCum adica le doresc unii din PNL?
anonim_2017 [utilizator], Vineri, 24 septembrie 2021, 11:30
+2/2
Cum adica ministerele le doresc unii din PNL?
Banuiesc faptul ca acele persoane din PNL au niste proecte vitale pt tara, revolutionare pt populatie, ceva inovativ si cu siguranta nevaivazute! zici ca au vazut o geanta misto, ca doamnele, si gata, o vor toti!
Doamne, v-ati schimbat gandirea si modul de exprimare toti, dar mai ales Catu, e din ce in ce mai arogant! sper sa ramana dl Orban pana se ridica si e dorit alt personaj mai intelogent si cu mai multa onoare gen dl Bolojan!
Ne-am saturat de hahalere ca Catu.
iar ?
Jude [utilizator], Vineri, 24 septembrie 2021, 11:49
+2/2
Ai mai fost Ministru Transporturilor. Nu imi amintesc de realizarile din timpul mandatului tau.
Lasa pe Drula. E bun, si a dat dovada ca lucrurile se misca frumos.
Si Basescu cred ca ar mai vrea sa fie Ministru Transporturilor :-)
inca 1 comentariu comenteaza