Preşedintele Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU; marţi va susţine intervenţia naţională - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Preşedintele Iohannis participă la Adunarea Generală a ONU; marţi va susţine intervenţia naţională

de DP Marţi, 21 septembrie 2021, 6:20
- a A+
Imagine
Preşedintele Klaus Iohannis conduce, de marţi până joi, delegaţia României la segmentul la nivel înalt al celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), care se desfăşoară la New York, în Statele Unite ale Americii, notează Agerpres. Alături de şeful statului este prezent ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu. Tema celei de-a 76-a sesiuni a Adunării Generale este "Construirea rezilienţei prin speranţă vizând recuperarea după pandemia de COVID-19, reconstrucţia durabilă, răspunsul la nevoile planetei, respectarea drepturilor omului şi revitalizarea Organizaţiei Naţiunilor Unite". Segmentul de dezbateri generale la nivel înalt debutează marţi, fiind cel mai important eveniment internaţional anual de diplomaţie multilaterală.


În prima zi a segmentului la nivel înalt al dezbaterilor generale, preşedintele Klaus Iohannis va susţine intervenţia naţională în plenul Adunării Generale.

"Participarea preşedintelui României la această sesiune va constitui o oportunitate de evidenţiere a poziţiei ţării noastre cu privire la actualele provocări globale, care necesită soluţii comune, solidaritate şi cooperare, bazate pe principii democratice solide şi respectarea dreptului internaţional. Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia importanţa ordinii internaţionale bazate pe reguli, precum şi a unui multilateralism eficient şi echitabil, în beneficiul tuturor cetăţenilor statelor membre ONU", a arătat Administraţia Prezidenţială.

Miercuri, şeful statului va participa la "Evenimentul Informal la Nivel Înalt privind Acţiunea Transformativă pentru Natură şi Oameni".

Totodată, şeful statului va lua parte, la invitaţia preşedintelui SUA, Joe Biden, miercuri, la Summitul Global pe tema coordonării răspunsului internaţional în contextul noului coronavirus (Global COVID-19 Summit: Ending the Pandemic and Building Back Better Health Security to Prepare for the Next), organizat de către acesta.

Administraţia Prezidenţială arată că preşedintele Klaus Iohannis va transmite un mesaj prin care vor fi reliefate eforturile ţării noastre de combatere a pandemiei, precum şi susţinerea pentru construirea unei arhitecturi globale rezistente de securitate a sănătăţii, care să permită gestionarea adecvată a crizelor neprevăzute.

Programul preşedintelui Iohannis cuprinde, de asemenea, o serie de evenimente formale consacrate în programul fiecărui segment de nivel înalt al Adunării Generale a ONU.

În marja participării la Adunarea Generală a ONU, miercuri, şeful statului va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai Organizaţiei American Jewish Committee (AJC).

La sesiunea din acest an a Adunării Generale a ONU, pentru prima dată de la începutul pandemiei de COVID-19, lucrările evenimentului se derulează cu prezenţa fizică a şefilor de stat sau de guvern din statele membre ONU.


2076 de afisariCe mesaj sa mai transmita?
DomnuTrandafir [utilizator], Marţi, 21 septembrie 2021, 7:52
+12/14
Si de ce?
Klaus Iohannis e total paralel cu nevoile ţării al cărui preşedinte este.
E explicabil: a sărit de la conducerea unei clase ca diriginte şi a unui oraş ca primar, direct la cea a unei ţări

Acest portdrapel al dezastrului bine făcut nu vrea decât să ne ajute să ne umplem timpul până în 2024, când i se încheie mandatul.

În liniștea adâncă a Palatului Cotroceni,  singurele planuri cu adevărat elaborate par a fi următoarele:
- ieșiri cu bicicleta prin oraș,
- descoperirea de noi trasee montane sau terenuri de golf.
- concedii.

Pas cu pas, președintele Iohannis se îndreaptă către finalul celui de-al doilea mandat fără să lase în urmă nici o dâră.
Cu crosa de golf pe umăr, trece, ca într-o veșnică drumeție, prin istoria acestei țări.

Lasă în urma sa o Românie mult prea relaxată pentru a putea pretinde că a condus-o vreodată cu adevărat sau că i-a păsat de soarta ei.

Urat sfarsit pentru un produs „contrafacut”.

Trebuie să recunosc că Felix a avut mâna bună: a găsit omul perfect : mediocru, ignorant, fudul.
Ah
Caligula [utilizator], Marţi, 21 septembrie 2021, 8:45
+10/10
Ce viata de ficus!
inca 6 comentarii comenteaza