Tătaru: România are mai multe cazuri de Covid în realitate: "Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Tătaru: România are mai multe cazuri de Covid în realitate: "Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000"

de I.B. Luni, 20 septembrie 2021, 22:50
- a A+
Imagine
Fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, la Digi24 , că România are mai multe cazuri de Covid în realitate decât cele din cifrele oficiale. Întrebat dacă în prezent suntem, de fapt, la 10.000 de cazuri, Tătaru a răspuns: "Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000".


"Dincolo de ce discutam anul trecut, dinstanțare, mască, dezinfectant, avem ceva ce n-am avut anul trecut, avem vaccinul. Încă jucăm după regulile de anul trecut, dar uităm vaccinul. La începutul verii trecute număram lunile și întrebam când apare vaccinul. La începutul anului trebuia să respectăm rândul la vaccinare. N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%. Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Multi dintre cetățenii noștri aleg să treacă prin boală", a mai precizat fostul ministru al Sănătății.

Tătaru a mai spus că există state europene cu o rată de vaccinare ridicată, precum Danemarca, țară care se teme că ceilalți comunitari, adică românii și bulgarii, ar putea să întrețină pandemia, boala. "State europene, prin introducerea unor restricții, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în acestem momente mergem pe aceleași discuții antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie, dar în același timp nu luăm în calcul că avem un corp medical care este în această situație de doi ani de zile. Spuneam că în 2022 va fi un an de ieșire din pandemie, ca abia în 2023 să trăim normal", a declarat Tătaru, la Digi24 .


4856 de afisariSARS-COV2
Publius Covidius Naso [utilizator], Luni, 20 septembrie 2021, 23:08
+17/25
Se transmite la fel de usor ca bolile copilariei si sufera mutatii rapide. Toate il pun pe aceeasi cale cu virusul gripal. Pentru virusul gripal desi exista vaccin de decenii, acesta nu a fost eradicat si nici nu va fi.

Multe pareri ale unor specialisti spun ca acest virus va intra in bagajul comun de virusuri, adica: multi imbolnaviti, niste morti, vaccinati si trecuti prin boala periodic. DECI: sa ne obisnuim cu acest virus. Iar daca unii aleg sa se vaccineze si altii nu, este treaba lor. Asa cum eu am ales sa ma vaccinez, unul poate alege sa nu. Asa cum unul joaca la loterie stiind ca poate pierde banii, asa unul alege sa nu se vaccineze stiind ca poate ajunge la ATI. Ghinion. Este prostie sau nu, nu ma bag. Este alegerea lor.
E discutabil
Mihail. [utilizator], Luni, 20 septembrie 2021, 23:52
+8/16
"Stiinta" a devenit cam arbitrara. Azi spun una, maine spun alta. Nimeni nu-si asuma raspunderea. Masurile sunt curioase, de asemenea: ba te pun sa porti masca in toiul noptii, cand esti singur pe strada, ba nu-i nicio problema cand se inghesuie sute de mii la festivaluri, moment in care tac toti specialistii incruntati si grijulii, ca la ordin.

In perioada comunista oamenii citeau carti, azi stau toti pe feisbuc. O lucrare de licenta (sau cum se numea atunci) e o opera de arta pe langa o teza de doctorat de astazi, cu pagini intregi plagiate, in cazul in care nu-i cumparata intreaga de pe net...
inca 29 de comentarii comenteaza