Parlamentul European cere o strategie mai fermă a UE faţă de China: "Un rival pentru modul nostru de viaţă şi pentru ordinea mondială liberală" - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2570miercuri 20 oct 2021

Parlamentul European cere o strategie mai fermă a UE faţă de China: "Un rival pentru modul nostru de viaţă şi pentru ordinea mondială liberală"

de V.M. Vineri, 17 septembrie 2021, 1:14
- a A+
Imagine
O largă majoritate în cadrul Parlamentului European consideră că e timpul ca UE să aibă o strategie mai fermă faţă de China - relatează ziarul La Libre Belgique, citat de Rador.

"Comerţul cu China este important, dar nu cu orice preţ", a rezumat joi eurodeputata belgiană Hilde Vautmans (Renew Europe), raportoare parlamentară pe acest sbiect. Hemiciclul a aprobat joi la Strasbourg raportul ei cu 570 de voturi la 61 (40 de abţineri).

"China este un partener comercial important, dar în acelaşi timp un rival sistemic pentru modul nostru de viaţă şi, la modul mai general, pentru ordinea mondială liberală. Profiturile economice nu trebuie să ne orbească faţă de agenda politică ambiţioasă a Partidului Comunist Chinez, politica externă din ce în ce mai asertivă a Chinei şi represiunile din Xinjiang sau Hong Kong", a comentat Vautmans.

Potrivit aleşilor, UE trebuie să continue dialogul cu China pe tema provocărilor planetare precum schimbările climatice, dezarmarea nucleară sau crizele sanitare. În acelaşi timp, ei cer Beijingului o anchetă independentă privind originea şi răspândirea coronavirusului. Europa trebuie să continue să condamne clar încălcările drepturilor omului în China, mai subliniază parlamentarii.

Nu se pune problema de a ratifica acordul de investiţii semnat anul trecut cu China, atâta timp cât zece aleşi din Europa sau din instituţii ale UE (precum deputatul federal belgian Samuel Cogolati sau subcomisia drepturilor omului din Parlamentul European, prezidată de belgiana Marie Arena) sunt supuşi represaliilor Chinei. Parlamentul cere de asemenea mai multe mijloace pentru a lupta contra dezinformării chineze.

În discursul ei privind starea Uniunii Europene, miercuri la Strasbourg, preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a pledat pentru o strategie "Global Gateway" care se vrea un răspuns european la strategia chineză a noului drum al mătăsii.


Germania a anunţat de asemenea o interzicere temporară a produselor provenite din munca forţată. Beijingul este acuzat de ţările occidentale că internează masiv membri ai acestei comunităţi majoritar musulmane şi turcofone din Xinjiang în marile lagăre de muncă despre care China afirmă că sunt numai centre de pregătire profesională.

Şefii de stat şi de guvern din UE vor dezbate din nou problema relaţiilor cu China la un summit în octombrie. În materie de politică externă, capitalele din UE au ultimul cuvânt. Ele nu sunt însă pe aceeaşi lungime de undă faţă de China.

Astfel, Ungaria a blocat în acest an încă o declaraţie comună care condamna politica chineză în Hong Kong, sprijinind prin aceasta pledoaria partizanilor încheierii veto-ului naţional în politica externă a UE.


487 de afisariOrdinea mondiala liberala
Setalcott [utilizator], Vineri, 17 septembrie 2021, 5:09
0/4
Liberalii cred ca triburile pământului trebuie scoase de pe pământurile lor și integrate intr-o singura economie mondiala.
Liberalii cred în indepartarea oamenilor de zeii lor și în batjocorirea lor.
Cred ca negustorii trebuie sa domneasca peste războinici și preoți
Liberalii cred ca oamenii sunt o tabula rasa care poate fi forțată intr-o conformitate benevola
Liberalii cred în feminizarea bărbaților și masculinizarea femeilor, pana la reducerea lor în lucrători și consumatori intersanjabili.
Liberalii cred ca negustorii au dreptul de a vinde fără bariere morale.
Si ca femeile au libertatea sa se culce peste tot, renunțând la maternitate, ucigând dacă e necesar.
Totuși cred ca toate viețile trebuie protejate după naștere, indiferent de calitatea lor sau costul ecologic.
Liberalii cred ca consimțământul pentru a guverna este câștigat consultând masele spălate pe creier
Liberalii cred ca războiul este justificat dacă aduce democrație în statele monarhice și vecinilor Israelului
Liberalii cred în subvenționarea celor slabi
Liberalii cred ca natura poate fi învinsă.
Un rival sistemic pentru modul nostru de viaţă
Setalcott [utilizator], Vineri, 17 septembrie 2021, 5:25
0/4
De parca China forțează modul lor de viață asupra întregii planete, și nu Occidentul. De parca China instiga la răsturnarea regimului taliban de când s-a instalat, prin propaganda necontenită, nu occidentul. De parca China oferă vize tuturor femeilor afgane care vor sa plece, nu UE. Ipocrizia occidentului e debordantă; lipsa de autoreflecție e năucitoare.
Generalul șef american a sunat armata chineza ca să-l sape pe la spate pe șeful lui, Trump. Dar nu asta e problema Europei, o, nu, aici sunt de acord cu deep state-ul american: Trump e un pericol mai mare decât China. Problema Europei e ce face China pe teritoriul sau.
inca 1 comentariu comenteaza