Vlad Voiculescu: Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo? Ştim? Nu ştim / Cum vă explicaţi asta? - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021

Vlad Voiculescu: Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo? Ştim? Nu ştim / Cum vă explicaţi asta?

de I.B. Marţi, 14 septembrie 2021, 20:12
- a A+
Imagine
Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu întreabă, marţi, unde sunt rapoartele întocmite în urma incendiilor de la Piatra Neamţ şi Institutul "Matei Balş" şi ce s-a întâmplat acolo cu adevărat. Voiculescu acuză că, după 14 aprilie, data la care a fost revocat din funcţie, nimeni nu a mai fost întrebat despre aceste rapoarte, deşi în vremea mandatului său "interesul în presă părea atât de mare", potrivit News.


"Unde este raportul după incendiul de la Piatra Neamţ? Dar cel de la Balş? Ce s-a întâmplat de fapt acolo?", a scris, marţi, pe Facebook, Vlad Voiculescu,

Acesta susţine că, în mandatul de ministru - din Decembrie 2020 până în Aprilie 2021 – a fost insistent întrebat despre cele două rapoarte. "Culmea este că niciunul dintre cele două rapoarte (dacă prin raport înţelegem evaluarea complexă a situaţiei care a declanşat incendiul) nu era la Ministerul Sănătăţii. Dar, indiferent cine trebuia să le finalizeze, vă mai amintiţi să mai fi întrebat cineva între timp?", a mai scris Vlad Voiculescu.

Acesta afirmă că primul raport - cel de la Piatra Neamţ - era la Parchetul General.

"Aţi mai auzit ceva de el? Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie... Al doilea - cel de la Matei Balş - trebuie să fie un raport întocmit de Corpul de Control al Premierului - iar atunci când premierul trimite Corpul de Control, ministerele nu fac acelaşi lucru în paralel ci trimit de asemenea oameni în echipa de control a premierului. Ştim ce s-a întâmplat acolo? Nu ştim. Şi totuşi... interesul în presă părea atât de mare până la 14 aprilie... Voi cum vă explicaţi asta totuşi?", a mai scris Vlad Voiculescu.

Un incendiu a izbucnit, în 14 noiembrie 2020, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Neamţ. Zece pacienţi au murit şi alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite.

Un alt incendiu a izbucnit, în 29 ianuarie, la unul dintre pavilioanele Institutului "Matei Balş". Douăzeci de pacienţi au murit, patru pe loc, iar alţii după ce au fost transferaţi la alte spitale.


4094 de afisariunde raportul cu mortii din 2020 declarati in 2021
Gryphus [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 20:16
+13/21
de fiecare data cand sunt implicati SPECIALI sau altii de la secu, lucrurile sunt musamalizate
Multumim
Harald2 [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 20:43
+13/23
pentru reamintirea faptului ca sub atenta coordonare a domnului premier Citu, transparenta institutionala este o gluma.

Corpul de control al guvernului? Un fel de jandarm la dispozitia primului ministru.

Pe de alta parte, sa fim seriosi. Domnul Citu face demersuri mult mai grave, as spune antidemocratice, dar termenul ar fi prea limitativ si mi-ar scapa aspectele clinice ale problemei.

Cu exceptia rudelor si apropiatilor celor implicati in tristele evenimente, restul romanilor sunt mult mai socati de continua degringolada politica la originea careia stau domnul Florin C. si cei 67 de oportunisti.
inca 17 comentarii comenteaza