Iohannis la întâlnirea cu delegația Enel: Este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic și al Statului pentru a proteja consumatorii vulnerabili firmele din sectorul productiv - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,1999duminică 19 sep 2021

Iohannis la întâlnirea cu delegația Enel: Este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic și al Statului pentru a proteja consumatorii vulnerabili firmele din sectorul productiv

de DP Marţi, 14 septembrie 2021, 16:26
- a A+
Imagine
Președintele Klaus Iohannis a transmis conducerii Enel Grup că este necesar un efort comun al companiilor din sectorul energetic și al autorităților statului, în vederea identificării celor mai potrivite măsuri și instrumente destinate protejării consumatorilor vulnerabili, dar și firmelor din sectorul productiv, puternic afectate de actuala creștere a prețurilor la energie, se arată într-un comunicat transmis marți de Administrația Prezidențială.


Directorul general al Enel Group a menționat interesul ferm al companiei de a reprezenta, în continuare, un partener pe termen lung al statului român, care dorește să contribuie semnificativ la asigurarea unei tranziții energetice echitabile și de succes, se mai arată în comunicat.

Expertiza mondială a grupului Enel în domeniul energiei verzi va putea facilita atingerea țintelor asumate la nivel european, în cadrul noilor politici specifice Pactului Verde. Astfel, fondurile europene și Planul Național de Redresare și Reziliență sunt oportunități de finanțare care vor susține atingerea obiectivelor de securitate energetică la nivel național.

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a primit marți, 14 septembrie 2021, la Palatul Cotroceni, delegația Enel Group, condusă de Francesco Starace, CEO Enel Group.

În cadrul întrevederii, conducerea Enel Group a prezentat activitatea companiei și planuri de investiții ambițioase, care vizează dezvoltarea de noi capacități de producție a energiei electrice din resurse regenerabile, precum și obiective privind sustenabilitatea rețelelor de distribuție, în contextul priorităților axate pe digitalizare și electromobilitate.

Preşedintele României a subliniat necesitatea creșterii consistente a investițiilor și a dezvoltării de noi unități de producție în sectorul energetic, care să contribuie la consolidarea securității energetice a României, dar și în plan regional. În acest sens, Președintele Klaus Iohannis a menționat că pot fi explorate și fructificate noile direcții de dezvoltare, cu soluții pe termen lung, precum electromobilitatea sau utilizarea hidrogenului ca sursă de energie.

Totodată, Președintele României a încurajat continuarea dialogului dintre Enel și autoritățile statului, evidențiind importanța valorificării avantajelor deosebite pe care țara noastră le deține în sectorul energetic.

În cadrul întâlnirii, au fost discutate principalele provocări cu care se confruntă în prezent piața energiei la nivel european, precum și aspectele specifice pieței autohtone, ale cărei evoluții din ultima perioadă au creat îngrijorări majore la nivelul consumatorilor casnici și industriali.


2124 de afisariFoie verde de dai, n-ai. Ia nu da, sa vezi cum ai.
D-or [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 18:34
+9/11
Energia trebuie renationalizata si recentralizata.
Ce-i aberatia asta cu peste 100 de furnizori de gaze si energie, adica de intermediari?
Cu ce contribuie la functionarea sistemului firmuletele de apartament care vind ofertele comerciale care de care mai alambicate?
Ce suntem noi, cetatenii, jucatori de poker pe kilowati, pariori, jucatori la bursa? Alta treaba nu avem decit sa pariem cu banii nostri pe ofertele lor?

Intermediarii doar capuse ce trebuie strivite. Si apoi arse, sa nu se mai refaca.
este necesar
liviu_ [utilizator], Marţi, 14 septembrie 2021, 16:30
+8/16
ca pnl, psd, udmr si presedintele sa respecte legea, constitutia si binele romaniei
lucru care NU se intampla ... asa ca mai usor cu enel ca PRu asta ieftin dupa ce va bateti de tara nu valoreaza NIMIC !!!
inca 21 de comentarii comenteaza