Nicușor Dan: S-au închis 14 companii municipale cu 2.700 de angajați. Îmi pare rău pentru acești oameni, dar trebuie să eliberăm banii ca să facem investiții - Hotnews Mobile
1 € 1 USD 4,2693miercuri 27 oct 2021

Nicușor Dan: S-au închis 14 companii municipale cu 2.700 de angajați. Îmi pare rău pentru acești oameni, dar trebuie să eliberăm banii ca să facem investiții

de I.B. Marţi, 31 august 2021, 22:38
- a A+
Imagine
Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a declarat marți, pentru B1 TV , că au fost închise 14 companii municipale. E vorba aici de 2.700 de angajați, iar parte din ei au plecat deja. Dan a precizat că-i pare rău de acești oameni, dar companiile înghițeau foarte mulți bani, care de acum pot fi folosiți în investiții de care Bucureștiul are cu adevărat nevoie.


Declarații Nicușor Dan:

  • Aceste companii municipale, încă de la început, au fost o dublare a activității Primăriei, adică Primăria avea o administraței de parcuri, s-au mai înființat 3 companii, Primăria avea o adminstrație de cimitire, s-a mai înființat o companie de cimitire, Primăria avea o administrație de străzi, s-a mai înființat o companie de străzi.
  • În ceea ce privește pozițiile superioare, că era plin de directori acolo și foarte bine plătiți, a fost o modalitate de a aduce prieteni și oameni de la partid.
  • Oamenii care s-au angajat la companiile astea nu aveau nicio vină, numai că, pentru București, pentru Administrația asta noi trebuie să eliberăm banii ca să facem acele investiții de care bucureștenii au nevoie – poduri, semafoare, marile lucrări de infrastructură, schimbarea conductelor de termoficare. Asta sunt prioritățile Bucureștiului, nu să ai structuri paralele.
  • Îmi pare rău pentru oamenii ăștia, dar asta înseamnă să faci administrație. Sunt 20 de companii care vor dispărea. Acum s-au închis 14. Totalul celor 14 companii, 2.700 de oameni. Companiile încă nu s-au închis în sensul că noi am făcut procedura administrativă și acum se fac procedurile juridice dar pentru că ele se închis, mulți din acești oameni au plecat deja
  • Întrebat ce economii s-au făcut astfel, Primarul General a răspuns: "150 de milioane de lei pe an. Față de bugetul nostru de 4 miliarde, e o economie substanțială


2782 de afisariAi citit?
imi_pasa_de_romania [utilizator], Marţi, 31 august 2021, 23:40
+13/13
Dublau activitatile primariei. Tu crezi ca Sarmea a inovat arta maturatului de pe strada? Sau a bagat in CAEN femeia de serviciu? Sau ca falimentau firmele care vindau maturi pana sa apara acest diamant blond antenist?

Crezi ca parcurile erau intretinute de lupi, vulpi, ursi, cormorani? Sau crezi ca becurile de Craciun erau puse de reni?

Atatia ani cine s-a ocupat de astea? Nu primariile? Dar de strazi? De administrarea unor spitale? Proiecte de infrastructura? Cimitire? Te pomenesti ca nici nu mai mureau oamenii pana la Sarmea in mandat.

Ce a facut ea a fost o delegare a activitatilor prestate de primarie dar platite de doua ori. O data la primarie, apoi la delegare. In plus sefii care erau prieteni de nadejde a partidului primeau bani pe preluarea unor activitati inevitabile, deci nu ar fi ramas in veci fara activitate.

Eh toata gaura asta neagra a dus la pierderi. Pentru ca nu ai cum sa ai oameni si in primarie si in inca un loc care sa faca aceeasi treaba si sa fie si platita treaba de doua ori si sa mai si fie facuta prost. Asta pe langa salarii babane ale sefilor.

Dar da, ramai in lumea ta unde matura e cea mai tare descoperire de la Pandele incoace si ca USR falimeanteaza Bucurestiul pentru ca nu ne mai ofera acces la maturi si te pomenesti ca le vom importa la pret triplu acum.

Stii ce propun? Sa faca primaria o firma de import de maturi. Eu cred ca va avea succes, tu ce zici?
din pacate
NOTORIOUS [utilizator], Miercuri, 1 septembrie 2021, 0:11
+7/9
tot ce incearca nicusor sa cladeasca se va duce naibii, cand se intoarce la primarie vreun primar al ciumei rosii. Si acum e greu fiind sabotat din toate partiile, macar sa apuce sa mai repare cat de cat dezastrul lasat de gasca smechera din voluntari cu toti acolitii lor ciumati. SUCCES MAI DEPARTE!
inca 3 comentarii comenteaza